Cum se folosește iCloud pentru Windows

iCloud este serviciul Apple de stocare în cloud pentru backupul datelor și sincronizarea acestora între dispozitive precum computerul Mac, iPhone și iPad. Este posibil să vă accesați iCloud pe computerele cu Windows; cu toate acestea, ar putea exista unele limitări în funcție de versiunea de Windows pe care o utilizați.

Informațiile din acest articol se aplică computerelor și tabletelor care rulează Windows 10, Windows 8 și Windows 7.

JGI / Tom Grill / GettyImages


Cum funcționează iCloud pe Windows?

Tot ce aveți nevoie pentru a accesa iCloud pe un dispozitiv Windows este un ID Apple și o parolă, pe care ar trebui să le aveți deja dacă ați deținut vreodată un produs Apple sau ați folosit iTunes. Există un program iCloud pentru Windows disponibil exclusiv pentru Windows 10, dar cei care utilizează Windows 7 sau Windows 8 pot accesa în continuare iCloud prin web.

Puteți accesa site-ul web iCloud de pe orice dispozitiv compatibil cu web, inclusiv Chromebookuri și telefoane Android.


Cum se folosește iCloud pe computer cu un browser web

Pentru a accesa iCloud pe orice computer, conectați-vă la site-ul iCloud cu ID-ul și parola dvs. Apple în orice browser web.

De pe site-ul iCloud, veți putea accesa și gestiona următoarele aplicații și servicii Apple:

  • Mail
  • contacte
  • Calendar
  • Fotografii
  • iCloud Drive
  • notițe
  • mementouri
  • pagini
  • Numere
  • Keynote
  • Gaseste prieteni
  • Găsiți iPhone
  • setările

Deși nu sunt la fel de netede ca omologii lor de aplicații independente, majoritatea aplicațiilor web de pe site-ul iCloud sunt complet funcționale și vă permit să accesați informații și suporturi media și să faceți modificări acolo unde este necesar. Puteți adăuga sau elimina contacte iPhone din aplicația Contacte, iar fotografiile și videoclipurile pot fi încărcate sau descărcate din Apple Photos.

Din păcate, site-ul iCloud nu poate interacționa direct cu dispozitivul dvs. Windows. De exemplu, deși puteți încărca manual fotografii în aplicația Fotografii de pe site, nu este posibil să sincronizați automat fișierele computerului cu iCloud în fundal. Pentru această caracteristică, va trebui să instalați aplicația iCloud pentru Windows.


Cum să obțineți iCloud pentru Windows

iCloud pentru Windows este o aplicație oficială Apple pentru Windows 10 care permite sincronizarea datelor între PC și contul dvs. iCloud. Software-ul iCloud pentru Windows poate fi descărcat gratuit de pe site-ul oficial Apple. De asemenea, uneori vine la pachet cu iTunes, deci este posibil să îl aveți deja instalat pe computer. Puteți verifica dacă este instalat utilizând funcția de căutare din bara de activități Windows.

După instalarea iCloud pentru Windows, conectați-vă cu ID-ul și parola Apple. Vi se va cere să confirmați dacă doriți să sincronizați datele pentru iCloud Drive, Fotografii și Marcaje.

Descărcați iCloud pentru Windows

ID-ul dvs. Apple trebuie să fie conectat la un dispozitiv iOS sau macOS pentru a utiliza iCloud pentru Windows 10.


Cum funcționează fotografiile iCloud pe Windows 10?

Prin instalarea iCloud pentru Windows, un nou folder iCloud Photos va fi creat pe dispozitivul dvs. Windows. În funcție de opțiunile alese în timpul configurării iCloud, acest folder poate fi utilizat pentru vizualizarea fișierelor de pe dispozitivele iCloud conectate sau pentru încărcarea fișierelor din Windows în contul dvs. iCloud.

Selectați Opţiuni chiar lângă Fotografii în timpul configurării pentru a specifica modul în care doriți să funcționeze acest nou folder.

Va apărea un nou meniu cu o listă de opțiuni. Iată ce permite fiecare opțiune:

  • Biblioteca foto iCloud: Încărcați automat orice fișier media salvat în folderul iCloud Photos de pe dispozitivul Windows 10 în contul iCloud. Veți putea apoi să vizualizați aceste fișiere pe dispozitivele dvs. Apple. După activare, vor apărea opțiuni suplimentare care vă permit să personalizați modul în care fișierele dvs. sunt încărcate și descărcate.
  • Streamul meu foto: Photo Stream descarcă fotografiile recente de pe celelalte dispozitive iCloud conectate pentru vizualizare pe dispozitivul dvs. Windows 10. De asemenea, va încărca fotografiile recente din folderul iCloud Photos de pe Windows pe iCloud.
  • Descărcați fotografii și videoclipuri noi pe computerul meu: Descărcați automat fotografii și videoclipuri din serviciul iCloud în folderul iCloud Photos. Această opțiune este vizibilă numai după ce opțiunea iCloud Photo Library este activată.
  • Păstrați originalul de înaltă eficiență, dacă este disponibil: Descărcați versiunile originale ale fișierelor care nu au fost comprimate sau care au avut iluminarea sau culorile modificate. Această opțiune este vizibilă numai după ce opțiunea iCloud Photo Library este activată.
  • Încărcați fotografii și videoclipuri noi de pe computerul meu: Încărcați fișiere noi de pe computer pe iCloud. Dezactivați-l dacă doriți doar să vizualizați videoclipuri și fotografii realizate pe dispozitivele dvs. iOS. Această opțiune este vizibilă numai după ce opțiunea iCloud Photo Library este activată.
  • Partajarea fotografiilor iCloud: Vizualizați fotografiile și videoclipurile făcute de alții și permiteți-le să adauge fișiere în folderul ales pentru a le putea vizualiza.

Selectați Schimba lângă fiecare opțiune pentru a alege un folder diferit pentru sincronizarea fotografiilor și a videoclipurilor iCloud. Asigurați-vă că selectați Aplică pentru a vă salva preferințele.


Cum să găsiți noile foldere iCloud

Configurarea aplicației iCloud pentru Windows va crea folderele iCloud Photos și iCloud Drive pe dispozitivul dvs. Windows 10. Fiecare folder va sincroniza fișiere și date cu contul iCloud și dispozitivele conectate, în funcție de preferințele selectate.

Ambele foldere vor fi fixate automat în meniul Acces rapid din File Explorer. Puteți schimba modul în care aceste foldere sincronizează datele în orice moment deschizând aplicația iCloud pentru Windows și schimbând setările așa cum este descris mai sus.

După ce configurați iCloud pentru Windows, va trebui să utilizați aplicația doar pentru a vă gestiona preferințele. Toată gestionarea fișierelor dvs. va avea loc în folderele noi.