Cum se folosește Google Keep

Google Keep este aplicația gratuită de preluare a notelor Google, care face ușor să tastați, să dictați, să desenați sau să faceți o fotografie pentru a crea o notă. Versiunea desktop de la Keep, aplicațiile Android și iOS se sincronizează perfect, astfel încât notele dvs. să fie întotdeauna accesibile pe toate dispozitivele.

Aplicația Google Keep arată și funcționează aproape identic atât pentru aplicațiile Android, cât și pentru iOS. Singura dată când există o diferență între modul în care funcționează aplicația pe aceste dispozitive este atunci când interacționați cu software-ul telefonului, cum ar fi salvarea unui marcaj în Keep. Iată instrucțiuni pentru aplicație, versiuni desktop și pentru anumite dispozitive, după cum este necesar.


Noțiuni introductive despre Google Keep

Keep este disponibil ca aplicație sau puteți accesa Google Keep pe desktop utilizând site-ul Keep. Dacă sunteți utilizator Chrome, vă recomandăm să preluați extensia Chrome pentru a face mai ușoară salvarea marcajelor în timp ce navigați pe web, despre care vom discuta mai târziu. După ce ați descărcat aplicația sau sunteți pe pagina Keep de pe desktop, o solicitare vă va cere să introduceți informațiile despre contul Google.

Aplicația Google Keep pentru Android Aplicația Google Keep pentru iOS


Cum se folosește Google Keep

Puteți alege preferințele pentru modul în care vă implicați și modul în care apare Google Keep în meniul Setări.

  1. Pe desktop, găsiți setările selectând uneltele din partea de sus a ecranului.

  2. Pe mobil, găsiți setările atingând cele trei linii orizontale din partea stângă sus a ecranului. Controlați modul în care apar notele, orele pentru mementouri și dacă vedeți imagini pe marcaje cu linkuri îmbogățite.

  3. Pentru a crea prima dvs. notă, selectați Ia notite în caseta dreptunghiulară de pe fereastra ecranului Keep. Începeți să tastați sau extindeți fișierul + în partea de jos a notei pentru a face o fotografie, alege o imagine, desenează sau dictează nota ta. 

    După ce ați creat prima dvs. notă, Keep vă salvează automat nota. Puteți adăuga în continuare fotografii, înregistrări, desene sau alt text la note sau puteți crea o nouă notă.

  4. Keep folosește etichete și culori pentru a vă ajuta să vă organizați notele. Puteți crea până la 50 de etichete diferite pentru a vă organiza notele, iar o singură notă poate avea, de asemenea, mai multe etichete.

    Pe versiunea desktop, selectați nota (notele) pe care doriți să le etichetați, alegeți meniul cu trei puncte din dreapta sus și selectați Adăugați etichetă or Modificați eticheta, daca este aplicabil. Tastați numele etichetei pe care doriți să o creați.

    De asemenea, puteți selecta pictograma paletei pentru a vedea o fereastră pop-up de culori.

  5. Adăugați etichete la o notă în aplicația Keep selectând cele trei puncte din partea dreaptă jos a ecranului pentru a vedea opțiunea de etichete.

    Ori de câte ori creați o notă nouă, tastați # și începeți să tastați literele etichetei pentru notă, iar Keep va afișa o listă cu etichetele dvs. care se potrivesc. Selectați eticheta de care aveți nevoie.

  6. Keep adaugă automat ultima notă creată în partea de sus a spațiului de lucru Keep. Dacă aveți o listă de sarcini în desfășurare pe care doriți să o afișeze întotdeauna deasupra, puteți fixa nota astfel încât toate celelalte note să rămână în urmă. Selectați fixarea notei din partea de sus a desktopului. Pentru a anula fixarea unei note, pur și simplu faceți clic sau atingeți thumbtack.

    Puteți face acest lucru pentru câte note aveți nevoie pentru a vă menține la început.

  7. Dacă există note pe care nu doriți să le vedeți pe desktop, dar totuși le aveți nevoie, puteți arhiva nota. Nota este încă în Keep, dar nu veți putea vedea nota pe desktop. Notele arhivate apar într-o căutare de cuvinte cheie.

    Puteți vedea toate notele arhivate simultan selectând Arhivă din meniul de păstrare atingând cele trei linii orizontale din partea stângă sus a versiunilor desktop și mobile. Pentru a elimina o notă din arhivă, selectați din nou butonul de arhivare.

  8. Dacă desenați o notă sau creați o notă foto, Keep folosește recunoașterea optică a caracterelor (OCR) pentru a transforma orice cuvinte din imagine în text. Pentru a activa această funcție pe dispozitivul dvs. mobil, selectați fotografia, alegeți trei puncte în partea dreaptă sus a ecranului, apoi selectați Prindeți textul imaginii. Pe versiunea desktop, cele trei puncte sunt în partea de jos a ecranului. 

  9. Pictograma stiloului din Google Keep funcționează pe versiunea desktop cu mouse-ul și dispozitivele mobile și tabletele folosind degetul sau stiloul. Puteți personaliza culoarea și comuta între stilou, marker sau marcator. De asemenea, puteți selecta radiera pentru a o relua. Accesați stiloul de pe desktop selectând cele trei puncte verticale din partea de jos a unei note și alegând Adăugați desen. Pe dispozitivele mobile, selectați + semn în partea de jos a notei.

    De asemenea, puteți utiliza stylusul pentru a lua note și puteți utiliza aplicația pentru a transcrie nota în text cu Prindeți textul imaginii.

  10. Transformați orice notă într-o listă de verificare selectând semnul plus din partea de jos a ecranului și alegând Afișați casetele de selectare. Când bifați un articol ca terminat, Keep mută articolul în partea de jos a notei, cu o linie traversată, astfel încât să puteți vedea sarcinile finalizate. 

  11. Keep vă permite să partajați note cu persoanele de contact, sincronizând automat orice actualizări sau adăugiri în cadrul echipei de colaboratori. Pentru a partaja o notă, selectați Colaborator în partea de jos a notei și introduceți adresele de e-mail ale colaboratorilor. În aplicație, selectați cele trei butoane din partea de jos a ecranului, alegeți colaboratoriși introduceți adresele de e-mail ale colaboratorilor

  12. Google Keep se integrează cu Google Calendar și Google Maps. Atribuiți o dată scadentă unei note Google Keep selectând memento-ul soneriei din partea de jos a notei de pe versiunea desktop și adăugați o dată și o oră. Memento-ul soneriei se află în partea de sus a aplicației mobile.

    De asemenea, puteți crea un memento bazat pe locație, astfel încât Keep să vă trimită o alertă bazată pe locație ori de câte ori vă aflați în zona geografică pe care ați alocat-o. Serviciile de localizare trebuie să fie pornite pe dispozitiv pentru ca acest lucru să funcționeze. Mementourile bazate pe locație sunt utile atunci când rulați comenzi sau pentru a vă ajuta să vă amintiți ce aveți nevoie de la magazinul alimentar. 

  13. Puteți copia o notă Keep într-un document copiind-o în documentele Google. Selectați cele trei puncte din partea de jos a notei și alegeți Copiați în Google Docs. Pentru a deschide Google Doc, în partea stângă jos a ferestrei, selectați Deschideți Doc.

    Dacă trebuie să imprimați o notă Keep, copiați nota într-un document Google și imprimați documentul.

  14. În aplicația Keep, fișierul Trimite butonul poate fi, de asemenea, utilizat pentru a copia o notă, a trimite o notă la o adresă de e-mail, Dropbox, un mesaj text, rețelele sociale, Trello sau orice altă aplicație pe care se întâmplă să o aveți pe dispozitiv. Selectați cele trei puncte verticale din partea de jos a ecranului. Alege Trimite și alegeți acțiunea sau aplicația de partajat. După ce trimiteți sau distribuiți o notă, nota este încă disponibilă în Keep.

    Pe desktop, singura opțiune este copierea în Google Docs.


Utilizați Keep pentru a salva marcaje de pe web

Extensia Google Keep Chrome adaugă pictograma Keep în partea de sus a browserului. Când vă aflați pe o pagină web pe care doriți să o salvați, faceți clic pe pictograma Keep și Keep va crea un nou marcaj al paginii. Keep va copia, de asemenea, orice text pe care îl evidențiați de pe pagina web pe aceeași notă. Puteți continua să copiați text din articol, făcând clic pe butonul Keep, iar Keep va continua să adauge textul pe care îl evidențiați în aceeași notă.

Pe Android, trimiteți un marcaj către Google Keep selectând cele trei puncte din partea de sus a paginii web pe care doriți să le salvați și alegând Trimiteți linkul. Selecta A pastra din aplicațiile care apar.

Pe iOS, selectați Share în timp ce vizitați o pagină web pe care doriți să o salvați și alegeți A pastra. Keep va crea automat o notă. Dacă Google Keep nu apare ca opțiune, selectați Mai Mult și adăugați Google Keep la lista de opțiuni.


Sincronizare: automată pe toate dispozitivele

Google Keep se sincronizează cu cloudul printr-o conexiune la internet. Keep este încă disponibil offline, dar orice notă nouă sau editare la notele existente nu se sincronizează până nu vă conectați la internet. 

Sincronizarea este automată, indiferent de dispozitivul pe care îl utilizați pentru a accesa Keep. Pentru a deschide notele Keep pe orice dispozitiv, pur și simplu conectați-vă la contul dvs. Google.