Cum se folosește Cortana în browserul web Microsoft Edge

Cortana, asistentul virtual integrat în Windows 10, vă ajută să finalizați sarcinile tastând sau rostind comenzi în microfonul computerului. Activarea setărilor Cortana în browser în browserul web Microsoft Edge oferă și mai multe avantaje.

Instrucțiunile pentru acest articol se aplică Cortana în Windows 10 folosind Microsoft Edge versiunea 80 sau o versiune anterioară. Funcția Cortana nu a fost încă portată pe Microsoft Edge Chromium.


Avantajele utilizării Cortana cu Microsoft Edge

De la setarea mementourilor în calendarul dvs. până la primirea celor mai recente actualizări ale echipei dvs. sportive preferate, Cortana acționează ca secretar personal. Asistentul digital vă permite, de asemenea, să efectuați diferite funcții în cadrul sistemului de operare Windows, cum ar fi lansarea unei aplicații sau trimiterea unui e-mail.

Un alt beneficiu oferit de Cortana este capacitatea de a interacționa cu Microsoft Edge. Puteți trimite interogări de căutare, lansa pagini web și trimite comenzi sau pune întrebări fără a părăsi pagina web curentă. Acest lucru se face prin bara laterală Cortana, situată în browser.


Cum se activează Cortana în Windows 10

Înainte de a putea utiliza Cortana în Microsoft Edge, trebuie să o activați în sistemul de operare. Pentru aceasta, parcurgeți următorii pași:

  1. În bara de instrumente Windows, selectați Windows căutare icon.

  2. În căutare, tastați Cortana. Un cerc alb apare în bara de instrumente Windows.

  3. Windows vă conduce prin procesul de activare. Cortana folosește date personale, cum ar fi istoricul locațiilor și detaliile calendarului, deci trebuie să vă înscrieți înainte de a continua.

  4. În bara de instrumente Windows, selectați Cortana pictogramă (cercul alb) pentru a pune întrebări sau pentru a efectua căutări.


Cum se folosește recunoașterea vocală

Deși puteți utiliza Cortana tastând în caseta de căutare, funcționalitatea sa de recunoaștere a vorbirii o face mai ușoară. Există două moduri de a trimite comenzi verbale.

  1. Prima metodă implică selectarea Cortana pictogramă din bara de instrumente Windows. Odată selectat, textul însoțitor ar trebui să citească Ascultare. În acest moment, puteți rosti comenzile sau interogările de căutare pe care doriți să le trimiteți către Cortana.

  2. A doua metodă este simplă, dar trebuie activată înainte de a deveni accesibilă. Selectează Cortana icon.

  3. În fereastra Cortana, selectați setările.

  4. Selectați Vorbește cu Cortana, apoi porniți Hei, Cortana.

  5. Odată activat, instruiți-l pe Cortana fie să răspundă oricui, fie numai vocii dvs. După ce activați această caracteristică, aplicația activată vocală vă ascultă comenzile imediat ce spuneți Hei, Cortana.


Activați Cortana să funcționeze în Microsoft Edge

După ce activați Cortana în Windows 10, activați-l în Microsoft Edge. Pentru aceasta, parcurgeți următorii pași:

  1. Deschideți o fereastră de browser Microsoft Edge.

  2. selectaţi Mai multe actiuni pictogramă, reprezentată prin trei puncte.

  3. Selectați setările.

  4. În bara laterală, selectați Avansat.

  5. În Cortana, aprinde Solicitați-mi Cortana să mă ajute în Microsoft Edge.

Cum să gestionați datele generate de Cortana și Microsoft Edge

La fel ca memoria cache, cookie-urile și alte date sunt stocate local în timp ce navigați pe web, navigarea și istoricul căutărilor sunt salvate pe hard disk, în Notebook și, uneori, pe tabloul de bord Bing (în funcție de setări) când utilizați Cortana cu Microsoft Edge.

Pentru a gestiona sau șterge istoricul de navigare și căutare stocat pe hard disk, urmați instrucțiunile din tutorialul nostru de date private Microsoft Edge.

Pentru a șterge istoricul căutărilor stocate în cloud, parcurgeți următorii pași:

  1. Reveniți la Setările Cortana.

  2. În bara laterală, selectați Permisiuni.

  3. Selectați Schimbați ceea ce Cortana știe despre mine în cloud.

  4. In Ce știe Cortana despre tine, Selectați clar.