Cum se folosește Clipboard-ul pe telefoanele Android

Ce să știți

  • Evidențiați textul și apăsați lung pentru a alege Copiați. Apoi apăsați lung orice alt câmp gol pentru a selecta Pastă și introduceți textul copiat.
  • Puteți accesa și șterge istoricul clipboard-ului pe orice telefon Android utilizând aplicațiile Manager Clipboard.
  • Aplicația noastră preferată pentru acest lucru este Clipper Clipboard Manager.

Acest articol explică modul de utilizare a Clipper Clipboard Manager pentru a accesa istoricul și a șterge clipboard-ul.


Cum se folosește Clipper Clipboard Manager

Cel mai simplu mod de a accesa istoricul clipboard-ului dvs. este să utilizați o aplicație manager de clipboard. Clipper Clipboard Manager este unul dintre cele mai ușor de utilizat. Cu toate acestea, Google Play are multe alternative din care să aleagă.

  1. Conectați-vă la Google Play și instalați aplicația Clipper Clipboard Manager.

  2. Când lansați Clipper Clipboard Manager, ca și dvs. apasare prelungită copiaţi text pentru al salva în clipboard, acesta va apărea în Clipboard conectați-vă în interiorul aplicației.

  3. Apăsaţi trei puncte în dreapta fragmentului de clipboard pentru a deschide un meniu cu mai multe opțiuni.

  4. În acest meniu, puteți Vizualizare, Editați | ×, Share, sau chiar Selectați acea intrare, astfel încât să o puteți lipi oriunde doriți.

  5. Fără un manager de clipboard precum Clipper, ați avea acces doar la ultimul element pe care l-ați copiat în clipboard. Dar un manager de clipboard vă oferă acces la istoricul clipboard-ului, astfel încât să puteți utiliza tot ceea ce ați salvat recent acolo.


Cum să vă ștergeți clipboardul Android

Dacă utilizați Clipper Clipboard Manager, veți observa când selectați cele trei puncte din dreapta unei selecții, există un Șterge opțiune. Utilizați acest lucru pentru a șterge acele elemente din clipboard.

O altă soluție este activarea și utilizarea tastaturii Gboard care este disponibilă nativ pe telefoanele Android mai noi. Dacă nu este disponibil pentru dvs., puteți instala Gboard pe Google Play.

  1. Deschideți aplicația de mesagerie pe Android și apăsați tasta + simbol în stânga câmpului de text.

  2. selectaţi tastatură pictogramă. Când apare tastatura, selectați > simbol în partea de sus. Aici puteți atinge clipboard pictogramă pentru a deschide clipboard-ul Android.

  3. Dacă nu ați folosit niciodată clipboardul pe telefon, veți vedea o notificare pentru a porni clipboardul Gboard. Pentru a face acest lucru, atingeți Porniți clipboard.

  4. Cu clipboardul activat, de fiecare dată când copiați ceva în clipboard și apoi atingeți clipboard din nou pe tastatura Google Android, veți vedea un istoric al tuturor elementelor recente pe care le-ați adăugat.

  5. Pentru a șterge oricare dintre aceste elemente din clipboard, mai întâi atingeți edita icon.

  6. Selectați fiecare element pe care doriți să îl ștergeți și atingeți pictograma coș de gunoi pentru a le șterge.

  7. Managerul de clipboard care vine cu aplicația de tastatură nativă depinde în mare măsură de versiunea și marca telefonului dvs. Android. De exemplu, tastatura Samsung are și un instrument de gestionare a clipboardurilor. Tastatura este de obicei principala modalitate de a accesa și de a gestiona clipboard-ul fără o aplicație.


Unde este Clipboard-ul pe un telefon Android?

Când salvați text în clipboard pe Android, serviciul clipboard stochează informațiile în RAM. Pe telefoanele Android stocate, nu puteți accesa aceste date direct. Pe telefoanele Samsung, istoricul clipboard-ului există într-un fișier din / data / Clipboard director.

Cu toate acestea, chiar și pe un telefon Samsung, acel fișier nu este accesibil fără înrădăcinarea telefonului. Dar puteți totuși accesa istoricul clipboard-ului dvs. pe orice telefon Android utilizând aplicațiile manager Clipboard.

Dacă utilizați un Android care stochează clipboardul într-un folder de sistem, este posibil să puteți vizualiza fișierul folosind Minimal ADB și Fastboot. Cu toate acestea, deoarece folderul clipboard este un folder root și accesibil doar cu acces root, este probabil că, deși puteți vedea fișierul cu ADB, nu îl veți putea deschide.