Cum se folosește camera iPhone

Există o zicală în fotografie că cea mai bună cameră este cea pe care o ai cel mai mult cu tine. Pentru mulți oameni, aceasta este camera de pe smartphone-ul lor.

Din fericire, dacă sunteți proprietarul unui iPhone, camera telefonului dvs. este destul de impresionantă. De fapt, iPhone-urile moderne modelează camere sport care rivalizează cu dispozitive independente care costă mii.

Camera iPhone a evoluat enorm de-a lungul anilor. IPhone-ul original a făcut fotografii, dar nu a făcut mult mai mult. IPhone 4 a adăugat funcții importante precum blițul și zoomul, în timp ce iPhone 5 a adus suport pentru imagini panoramice. Modelele ulterioare au adăugat modul rafală, modul portret și multe altele.

Indiferent de funcția care vă interesează, iată cum să utilizați aplicația Cameră care este preîncărcată pe fiecare iPhone.

Sfaturile din acest articol se aplică diferitelor modele de iPhone care rulează versiuni iOS moderne și mai vechi. Asigurați-vă că citiți nota din fiecare secțiune pentru a vedea dacă iPhone-ul dvs. acceptă această funcție. Aceeași aplicație Camera este disponibilă și pe iPad și iPod touch, deși diferite modele au caracteristici diferite în funcție de hardware-ul lor.


Cum să comutați camerele de pe iPhone

Toate modelele recente de iPhone au două camere. Una este deasupra ecranului și se îndreaptă spre tine; este folosit pentru a face selfie-uri, pentru a utiliza FaceTime, etc.

Schimbarea între cele două camere de pe iPhone, astfel încât să puteți face selfie-uri sau să înregistrați camera din jurul dvs., este ușoară: atingeți butonul camerei care afișează un simbol de reîmprospătare.

Comutarea între camera din față și cea din față funcționează pe iPhone 4 și mai recent.

11 aplicații pentru a vă face selfie-urile să iasă în evidență online


Cum să măriți cu camera dvs. iPhone

Camera iPhone poate mări și micșora pentru a capta mai bine fotografia dorită. A face acest lucru seamănă cu modul în care măriți paginile web, imaginile etc.

Cu camera deschisă și vizualizând ceva, ciupiți două degete pentru a micșora sau trageți-le unul de altul pentru a mări.

O altă modalitate de a utiliza funcția de zoom digital a iPhone-ului dvs. este să ciupiți ambele direcții pentru a dezvălui o bară de zoom în partea de jos a ecranului. Trageți-l spre stânga pentru a vedea mai mult din imagine sau spre dreapta pentru a mări mai aproape.

Zoomul camerei foto este acceptat în iPhone 3GS și în modelele mai noi.


Utilizarea blițului pentru cameră iPhone

Atsushi Yamada / Taxi Japonia / Getty Images

Camera iPhone este destul de bună la preluarea detaliilor în condiții de lumină scăzută, dar puteți obține fotografii cu lumină scăzută cu ajutorul blitz-ului încorporat. Modelele recente ale iPhone-ului includ chiar mai multe blițuri, care oferă culori mai bune și mai naturale.

După ce vă aflați în aplicația Cameră, pictograma blițului camerei este fulgerul din partea de sus a ecranului. Atingeți-l pentru a-i dezvălui opțiunile:

  • Auto: Selectați această opțiune pentru a utiliza blițul doar atunci când este necesar pentru a face o fotografie bună, așa cum este determinat de camera iPhone.
  • On: Cu această setare activată, blițul va fi utilizat pentru fiecare imagine.
  • de pe: Setarea implicită pentru cameră, telefonul dvs. nu va produce bliț indiferent de condițiile de iluminare.

Aceste detalii despre blițul camerei sunt relevante pentru toate modelele de iPhone de la iPhone 4 și mai noi.

Transformați iPhone-ul într-o lanternă în câteva secunde


Utilizarea modului Portret și Iluminare portret pe iPhone

Apple Inc.

Unele modele de iPhone au un sistem cu cameră duală pe spate, care oferă fotografii de înaltă calitate, care aplică tehnici sofisticate de iluminare și efecte de adâncime de câmp.

Modul Portret și Iluminarea portretului funcționează cu iPhone 7 Plus și modele de iPhone mai noi.

Cum să utilizați modul portret și iluminarea portretului pe iPhone

Utilizarea fotografiilor HDR

Fotografiile High Dynamic Range (HDR) oferă imagini mai aspectuoase și mai detaliate, realizând expuneri multiple ale aceleiași scene și combinându-le.

Telefonul dvs. vă oferă un anumit control asupra fotografiilor HDR, prin intermediul setările > Camera.

  • Mutaţi Smart HDR glisor la pornit / verde pentru a utiliza fotografii HDR pentru toate fotografiile pe care le faceți.
  • Dacă doriți să păstrați și o copie non-HDR a fotografiilor dvs. (acest lucru nu este necesar, dar unii fotografi o preferă), mutați Păstrați fotografia normală glisor la pornit / verde.

Fotografiile HDR sunt disponibile pe iPhone 4 și modele mai noi.

Faceți fotografii care vă vor lua respirația cu aceste aplicații


Folosind Camera Focus pe iPhone

Pentru a aplica focalizarea camerei pe o anumită parte a unei scene, deschideți aplicația Cameră și atingeți lucrul pe care doriți să vă concentrați. Un pătrat va apărea pe ecran pentru a indica pe ce parte a imaginii se focalizează camera.

Funcția de focalizare reglează automat expunerea și balansul de alb pentru a oferi cea mai bună fotografie, dar puteți controla și aceasta. Atingeți ecranul pentru a afișa pătratul de focalizare, apoi glisați în sus și în jos pentru a regla luminozitatea.

Focalizarea camerei iPhone pe un obiect este disponibilă pe iPhone 4 și mai recent.

Camera iPhone nu va focaliza? Încercați aceste remedieri

Realizarea de fotografii panoramice pe iPhone

Doriți să surprindeți o imagine captivantă, mai detaliată și mai spectaculoasă decât dimensiunea standard a imaginii oferită de fotografiile iPhone? Utilizați opțiunea foto panoramică a iPhone-ului. Chiar dacă nu are un obiectiv panoramic, iPhone folosește software-ul pentru a îmbina mai multe fotografii într-o singură imagine mare.

  1. Din aplicația Cameră, glisați prin textul de sub vizor pentru a ateriza pânză.

  2. Atingeți butonul folosit pentru a face fotografii.

  3. Urmați instrucțiunile de pe ecran, care implică deplasarea iPhone-ului încet și constant pe subiectul pe care doriți să-l surprindeți în panoramă, asigurându-vă că urmați linia pe care o vedeți pe ecran.

  4. Robinet Făcut când ați terminat pentru a salva fotografia panoramică în aplicația Fotografii.

Fotografia va arăta mică pe iPhone, deoarece ecranul nu este suficient de mare pentru a afișa imaginea la dimensiune completă. Partajați imaginea pe un dispozitiv cu un ecran mai mare pentru a vedea fotografia la dimensiune completă.

Fotografiile panoramice pot fi realizate pe iPhone 4S și pe dispozitivele mai noi care rulează cel puțin iOS 6.

Cele mai bune aplicații pentru cameră panoramică din 2020

Utilizarea modului Burst pe iPhone

Dacă doriți să capturați o mulțime de fotografii rapid, mai ales dacă fotografiați acțiune, vă va plăcea modul rafală. În loc să faceți doar o fotografie de fiecare dată când apăsați butonul, este nevoie de până la 10 imagini în fiecare secundă.

Folosirea modului rafală este la fel ca utilizarea aplicației Cameră în mod normal, cu excepția momentului în care fotografiați, trebuie să atingeți și să țineți apăsat butonul declanșator. Veți vedea un număr pe ecran care crește rapid, indicând numărul de fotografii pe care le faceți.

Când ați terminat, accesați aplicația Fotografii pentru a vă examina fotografiile în modul rafală și ștergeți orice nu doriți.

iPhone 5S și modelele mai noi acceptă modul rafală.

Nu ratați niciodată momentul perfect cu iPhone Photo Burst

Aplicarea filtrelor foto pe iPhone

alongoldsmith / RooM / Getty Images

Unele dintre cele mai populare aplicații foto aplică efecte și filtre elegante fotografiilor dvs. pentru a le face să arate cool (salut, Instagram!). Aplicația Cameră a iPhone-ului are un set de filtre pe care le puteți aplica fără a utiliza o altă aplicație.

Accesați filtrele camerei iPhone selectând cele trei cercuri de interblocare din colțul aplicației Cameră. Derulați prin filtre pentru a vedea cum arată, apoi folosiți camera foto așa cum ați face în mod normal.

Orice imagine pe care o faceți va fi salvată cu filtrul selectat.

Filtrele foto funcționează cu iPhone 4S și mai noi pe dispozitivele care rulează iOS 7 sau o versiune ulterioară.

Oferiți fotografiilor dvs. iPhone o răsucire creativă cu filtre

Realizarea de fotografii live pe iPhone

Formatul Apple Live Photos combină un pic de animație și audio pentru a crea instantanee distractive și captivante. Puteți aplica chiar și filtre care buclează animațiile sau sări acțiunea înainte și înapoi.

iPhone 6S și modelele mai noi acceptă Live Photos.

Dă viață imaginilor tale cu fotografii live

Fotografii în format pătrat

IPhone-ul dvs. poate face fotografii pătrate în stil Instagram în loc de fotografiile dreptunghiulare pe care aplicația Cameră le surprinde în mod normal.

Pentru a trece la modul pătrat, glisați cuvintele de sub vizor până la Pătrat este selectat. Apoi utilizați camera așa cum ați face în mod normal.

iPhone 4S și versiunile mai noi pot face fotografii pătrate, dar numai dacă rulează cel puțin iOS 7.

Folosiți o grilă pentru a compune fotografii mai bune

Doriți ajutor pentru a face fotografii mai frumoase? Activați caracteristica grilă încorporată în aplicația Cameră și veți primi asistență de compoziție pe ecran.

Activarea unei grile în aplicația Cameră va afișa o grilă literală pe ecran în timp ce faceți fotografii. Nu va fi salvat cu fotografiile dvs., ci în schimb vă ajută să împărțiți imaginea în pătrate pentru a ajuta la compunerea fotografiilor.

Porniți-l în aplicația Setări, prin Camera > Grilă.

Utilizarea grilei camerei este acceptată pe toate modelele de iPhone înapoi prin iPhone 3GS.

Blocare AE / AF

Aplicația Cameră include, de asemenea, o funcție de blocare AE / AF pentru a vă permite să blocați setările actuale de expunere automată sau de focalizare automată.

Setările sunt cam ascunse, dar le puteți găsi în aplicația Cameră atingând și menținând apăsat pe ecran până când vedeți Blocare AE / AF apar în partea de sus. Atingeți ecranul o dată oriunde pentru a-l opri.

Blocarea AE / AF este acceptată pe iPhone 3GS și pe modelele mai noi.

Scanarea codurilor QR cu un iPhone

Westend61 / Getty Images

IPhone-urile moderne nu mai au nevoie de o aplicație separată pentru a scana codurile QR. Indiferent unde vedeți una, puteți utiliza aplicația Cameră încorporată pentru a citi coduri QR.

Pentru a face acest lucru, vizualizați codul de pe camera dvs. și atingeți bannerul care explică la ce se îndreaptă codul și veți finaliza imediat acțiunea pe care a fost creat codul QR.

Scanarea codului QR a fost introdusă în iOS 11.

Aflați cum să scanați codurile QR de pe telefon

Cum să înregistrați videoclipuri pe un iPhone

Cesare Andrea Ferrari / E + / Getty Images

Pe lângă faptul că este o cameră excelentă, iPhone-ul este și o cameră video destul de grozavă. Modelele recente pot captura imagini 4K de înaltă rezoluție, videoclipuri cu încetinitor și multe altele.

Realizarea unui videoclip pe un iPhone este foarte ușor. Din aplicația Cameră foto, glisați la Video, și utilizați butonul roșu pentru a porni și a opri înregistrarea.

Unele funcții de fotografiere statică, cum ar fi fotografiile HDR sau panorama, nu funcționează la înregistrarea videoclipurilor, deși blițul camerei funcționează. De asemenea, puteți face fotografii în timp ce înregistrați videoclipuri.

Videoclipurile realizate cu camera iPhone pot fi editate folosind editorul video încorporat al telefonului, aplicația iMovie de la Apple sau aplicații de la terți.

Cât de multe videoclipuri puteți înregistra pe un iPhone?

Înregistrarea videoclipurilor cu încetinitor

Împreună cu modul rafală, aceasta este cealaltă îmbunătățire majoră oferită de iPhone 5S și de modelele mai noi. În loc să înregistreze videoclipuri care rulează la doar 30 de cadre pe secundă (fps), modelele mai noi pot captura videoclipuri cu încetinitor la 120 fps sau 240 fps pe unele modele. Acest lucru poate adăuga dramă și detalii videoclipurilor tale.

Pentru a înregistra videoclipuri cu mișcare lentă, glisați rândul de opțiuni de sub vizor la Slo-Moși apoi înregistrați așa cum ați face în mod normal.

Înregistrarea video cu încetinitorul funcționează cu iPhone 5S și cu modelele mai noi.

Înregistrarea videoclipului Time-Lapse

Mișcarea lentă nu este singurul efect video interesant încorporat în aplicația iOS Camera. Există, de asemenea, clipuri video cu intervale de timp, care vă permit să înregistrați videoclipuri cu un aspect nebunesc al timpului care trece rapid.

Pentru a înregistra videoclipuri cu intervale de timp pe iPhone, deschideți aplicația Cameră și glisați textul de sub vizor până ajungeți Interval de timp. Înregistrați ca de obicei pentru a realiza videoclipul.

iPhone-urile care rulează iOS 8 și versiuni superioare pot înregistra videoclipuri time-lapse.