Cum se face Split Screen pe Android

Uneori trebuie să efectuați mai multe sarcini pe telefonul dvs. Android. Mai ales dacă încercați să faceți referire la un mesaj text pentru un cod sau să extrageți parola de e-mail pentru a vă conecta la o aplicație de pe dispozitiv. Deci, cum activați ecranul divizat pe Android? Citiți în continuare pentru a afla cum să activați ecranul divizat și cum să îl dezactivați.

Instrucțiunile din acest articol se aplică telefoanelor Android stoc, cum ar fi Google Pixel, și telefoanelor Samsung Samsung de la versiunea Android 7.0 și mai mare.


Cum se utilizează Split Screen pe Android Stock

Este ușor să activați opțiunea de ecran divizat pe versiunile moderne de telefoane Android stoc. Pe versiunile mai vechi de Android (pre-7.0), au fost mulți pași suplimentari pentru a realiza acest lucru.

Cu toate acestea, la versiunile ulterioare de Android, aceasta este o sarcină simplă, care funcționează cu majoritatea aplicațiilor terță parte și necesită pași minimi pentru a atinge obiectivul multitasking ca un profesionist.

Funcționalitatea ecranului divizat există de ceva timp, deși este cunoscută sub numele de ferestre multiple în alte versiuni ale Android.

  1. Du-te la aplicaţii și selectați orice aplicație la alegere. Pentru acest caz am ales Setări.

  2. Apoi, țineți apăsat butonul de navigare central din partea de jos a dispozitivului în timp ce glisați în sus. În unele dispozitive poate exista un buton fizic, însă pe dispozitivele mai noi este un buton digital.

  3. Pe măsură ce glisați în sus, fereastra setările va evidenția. Selectați setările. Apar opțiunile pentru informații despre aplicație sau ecran divizat. Selectați Ecran divizat.

  4. Prima aplicație va fi afișată în partea de sus a ecranului. În partea de jos a ecranului, alegeți a doua aplicație pe care doriți să o utilizați în modul ecran divizat.

  5. A doua fereastră se deschide, astfel încât să vedeți două ferestre una lângă alta sau de sus în jos pe ecran. Acum puteți naviga liber și multitasking între cele două ferestre.


Cum să scapi de ecranul divizat pe stocul Android

Când ați terminat multitasking-ul cu ecran divizat sau cu mai multe ferestre, este rapid și ușor să vă readuceți dispozitivul pe un singur ecran din nou.

În fereastra ecranului divizat, atingeți lung bara neagră din mijloc care împarte cele două ecrane și glisați în direcția ecranului pe care nu mai doriți să îl utilizați.

Aceasta va închide aplicația, permițându-vă să continuați să utilizați celălalt program ca aplicație principală.


Cum se face Split Screen pe Samsung Android

Producerea rezultatelor pe un dispozitiv Samsung este foarte asemănătoare cu versiunile de stoc, deoarece trebuie să urmați aproximativ aceiași pași.

Dacă doriți să utilizați fereastra multiplă a ecranului divizat în modul peisaj, asigurați-vă Rotiți automat este pornit și pur și simplu întoarceți-vă telefonul pe orizontală în timp ce vă aflați în ecran divizat.

  1. Mai întâi, veți dori să accesați aplicațiile deschise în prezent apăsând pe Recent butonul din stânga butonului Acasă butonul.

  2. În tau Folosit recent aplicații, atingeți aplicație pentru prima aplicație pe care doriți să o utilizați în modul Split-Screen. Se află în partea de sus, la mijlocul cardului de aplicație care se afișează în Folosit recent Aplicații.

  3. Din meniul care apare, selectați Deschideți în ecran divizat opțiune dacă este disponibilă pentru acea aplicație.

    Nu toate aplicațiile sunt disponibile pentru modul ecran divizat. Dacă atingeți pictograma unei aplicații și opțiunea pentru Deschideți în ecran divizat nu apare, opțiunea de ecran divizat nu este disponibilă și va trebui să utilizați aplicația în modul ecran complet.

  4. Apoi alegeți a doua aplicație pe care doriți să o deschideți în Recent sau puteți selecta o altă aplicație din Lista aplicațiilor.

  5. Dacă a funcționat cu succes, a doua aplicație ar trebui să apară direct sub prima aplicație deschisă și să aibă spațiu egal pe ecran.


Cum să scapi de ecranul divizat pe Samsung Android

Când ați terminat de utilizat opțiunea de ecran divizat pe Samsung Android, este rapid și ușor să vă readuceți dispozitivul pe un singur ecran din nou.

În fereastra ecranului divizat, atingeți lung bara de divizare din mijloc și trageți-o în direcția ecranului pe care nu mai doriți să îl utilizați.

Aceasta închide aplicația, permițându-vă să continuați să utilizați cealaltă în modul ecran complet.

Fii mai productiv cu Split Screen pe Android

Nu există multe dificultăți cu multitasking-ul și poate fi un proces simplu pentru a realiza ecranul divizat pe Android, atâta timp cât aplicațiile pe care încercați să le permiteți. Unele programe nu vor rula în ecran divizat. De exemplu, jocurile necesită de obicei o vizualizare pe ecran complet și resurse complete ale dispozitivului pentru a funcționa corect.

Aplicațiile care nu permit ecranul divizat apar de la caz la caz. Multe aplicații livrate împreună cu dispozitivul dvs. sau în scopuri de productivitate și de afaceri ar trebui să funcționeze urmând pașii de mai sus.