Cum se face OpenOffice Calc Formulas

OpenOffice Calc, programul de foaie de calcul oferit gratuit de openoffice.org, vă permite să efectuați calcule privind datele introduse în foaia de calcul.

Puteți utiliza formule OpenOffice Calc pentru reducerea numărului de bază, cum ar fi adunarea sau scăderea, precum și calcule mai complexe, cum ar fi deducerile de salarizare sau media rezultatelor testelor unui elev.

În plus, dacă modificați datele, Calc va recalcula automat răspunsul fără a fi nevoie să reintroduceți formula.

Următorul exemplu pas cu pas acoperă modul de creare și utilizare a unei formule de bază în OpenOffice Calc.


Introducerea datelor

Următorul exemplu creează o formulă de bază. Pașii utilizați pentru a crea această formulă sunt aceiași pe care trebuie urmați atunci când scrieți formule mai complexe. Formula va adăuga numerele 3 + 2. Formula finală va arăta astfel:

= C1 + C2

  1. Selectați celula C1 și introduceți 3, apoi apăsați Introduce.

  2. Selectați celula C2 și introduceți 2, apoi apăsați Introduce.

  3. Acum selectați celula C3. Aici vom introduce formula de adăugare de bază.

  4. Când creați formule în Open Office Calc, dvs. mereu începe prin tastarea semnului egal. Tastați-l în celula unde doriți să apară răspunsul.

  5. Urmând semnul egal, adăugăm în referințele celulelor celulelor care conțin datele noastre.

    Utilizând referințele de celule ale datelor noastre în formulă, formula va actualiza automat răspunsul dacă datele din celule C1 C2 schimbări.

    Cel mai bun mod de a adăuga referințe de celulă este folosind mouse-ul pentru a selecta celula corectă. Această metodă vă permite să selectați cu mouse-ul celula care conține datele dvs. pentru a adăuga referința sa de celulă la formulă.

  6. Pentru adăugarea de bază, introduceți fișierul + după C1.

  7. Acum adăugați a doua celulă la formulă. Selectați celula C2 to adăugați al doilea număr.

  8. Anunturi Introduce pentru a completa formula. Ar trebui să vedeți în Bara de formule deasupra foii de lucru formula nou creată, dar în celulă C3 va fi rezultatul acestei formule.


Operatori matematici în formule OpenOffice Calc

Crearea formulelor în OpenOffice Calc nu este dificilă. Combinați doar referințele de celule ale datelor dvs. cu operatorul matematic corect.

Operatorii matematici utilizați în formulele Calc sunt similari cu cei utilizați la ora de matematică.

  • Scădere - semnul minus ( - )
  • Adăugare - semnul plus ( + )
  • Divizie - slash înainte ( / )
  • Multiplicare - asterisc (* )
  • Exponențierea - pentru (^ )

Ordine de operații OpenOffice Calc

Dacă într-o formulă este utilizat mai mult de un operator, există o ordine specifică pe care Calc o va urma pentru a efectua aceste operații matematice. Această ordine de operații poate fi modificată prin adăugarea parantezelor la ecuație. O modalitate ușoară de a vă aminti ordinea operațiilor este utilizarea acronimului:

PATUL

Ordinea operațiunilor este:

  1. Brachete
  2. Exponents
  3. Division
  4. Multiplicare
  5. Addition
  6. Sextragere

Cum funcționează Ordinea Operațiunilor

Orice operațiune conținută între paranteze va fi efectuată mai întâi, urmată de exponenți.

După aceea, Calc consideră că operațiile de divizare sau multiplicare sunt de aceeași importanță și efectuează aceste operații în ordinea în care apar de la stânga la dreapta în ecuație.

Același lucru este valabil pentru următoarele două operații - adunare și scădere. Sunt considerați egali în ordinea operațiilor. Orice dintre acestea apare prima într-o ecuație, fie adunare, fie scădere, este operația efectuată mai întâi.