Cum se face ca un hard disk intern să fie extern

Din cauza disponibilității și a lipsei de cunoștințe generale a consumatorilor, hard disk-urile interne pot fi oarecum mai ieftine decât hard disk-urile externe independente. Puteți profita de acest lucru conectând o unitate internă nouă sau suplimentară la o carcasă pentru hard disk. Apoi, conectați-l la computer utilizând o conexiune USB standard.


Cum se conectează extern un hard disk intern

Urmați acești pași pentru a utiliza extern un hard disk intern.

  1. Alegeți un hard disk intern. Puteți amesteca și potrivi aproape orice hard disk și carcasă, dar verificați site-urile web ale producătorilor pentru a vă asigura că unitatea și carcasa sunt compatibile, pentru orice eventualitate.

  2. Montați unitatea în carcasă. În interiorul carcasei, poate exista un loc pentru montarea hard disk-ului intern în carcasă, fie prin șuruburi, fie prin dispozitive de fixare (unele fante în conector). Dacă instalați unități mai vechi, cum ar fi EIDE sau IDE, este posibil să vedeți mai multe fire pentru a conecta hard diskul. Pentru unitățile SATA sau mSATA, ar trebui să vedeți o singură conexiune SATA ca cele din interiorul computerului.

  3. Conectați conexiunile. Conexiunile pe care trebuie să le faceți diferă în funcție de tipul conectorului de hard disk pe care îl aveți. Pentru majoritatea unităților moderne care utilizează SATA sau mSATA, există un singur conector cu 7 pini, care este conexiunea interfeței și asigură alimentare. Pentru unitățile PATA (EIDE sau IDE), există un conector cu 40 de pini și un conector de alimentare cu 4 pini.

    Ambele tipuri de conectori sunt conectate pentru a fi conectate într-un singur mod.

  4. Introduceți unitatea de disc. În funcție de stilul carcasei, poate fi necesar să glisați în unitate sau să o montați intern.

  5. Sigilați carcasa hard diskului. După conectare, sigilați din nou carcasa strâns, cu unitatea de disc internă înăuntru. Majoritatea carcaselor de pe hard disk au șuruburi sau elemente de fixare simple pe care le puteți utiliza pentru a sigila unitatea. Acum aveți un hard disk intern care acționează ca un dispozitiv de stocare extern portabil. Nu mai rămâne decât să conectați carcasa la computer.

  6. Conectați carcasa. Carcasa vine cu orice cabluri necesare pentru conectarea la un computer. De obicei, este un cablu USB, care oferă atât conectivitate, cât și alimentare la unitate.

  7. Conectați carcasa la computer. Conectați cablul USB la computer și permiteți pornirea unității. Dacă are un comutator de alimentare, porniți-l.

  8. Conectați și redați hard diskul. După ce îl conectați și îl porniți, aparatul dvs. Windows ar trebui să recunoască faptul că ați adăugat hardware nou și vă permite să îl „conectați și să îl jucați”. Puteți naviga la unitate, deschide-o, trage fișiere și foldere în ea sau configura-o pentru primirea copiilor de siguranță și a fișierelor de recuperare.

Dacă PC-ul dvs. nu recunoaște unitatea, poate exista o problemă de formatare. Va trebui să formatați corect unitatea pentru a se potrivi computerului dvs. Este ușor să învățați să formatați un hard disk.