Cum se extrage text sau imagini dintr-un fișier PDF

Fișierele PDF sunt excelente pentru schimbul de fișiere formatate între platforme și între oameni care nu utilizează același software, dar uneori trebuie să scoatem text sau imagini dintr-un fișier PDF și să le folosim în pagini web, documente de procesare de text, prezentări PowerPoint, sau în software de editare computerizată. 

În funcție de nevoile dvs. și de opțiunile de securitate setate în fișierul PDF individual, aveți mai multe opțiuni pentru extragerea textului, imaginilor sau ambelor dintr-un fișier PDF. Alegeți opțiunea care funcționează cel mai bine pentru dvs.

  • Utilizați Adobe Acrobat Professional. Dacă aveți versiunea completă a Adobe Acrobat, nu doar Acrobat Reader gratuit, puteți extrage imagini individuale sau toate imaginile, precum și text dintr-un PDF și puteți exporta în diferite formate, cum ar fi EPS, JPG și TIFF. Pentru a extrage informații dintr-un PDF în Acrobat DC, alegeți unelte > Exportați PDF și selectați o opțiune. Pentru a extrage text, exportați PDF-ul într-un format Word sau format de text îmbogățit și alegeți dintre mai multe opțiuni avansate care includ:

    • Păstrați textul care curge
    • Păstrați aspectul paginii
    • Includeți comentarii
    • Includeți imagini

  • Copiați și lipiți din PDF utilizând Acrobat Reader. Dacă aveți Acrobat Reader, puteți copia o parte dintr-un fișier PDF în clipboard și lipiți-l într-un alt program. Pentru text, evidențiați doar porțiunea de text din PDF și apăsați Ctrl + C pentru ao copia.

    Apoi deschideți un program de procesare a textului, cum ar fi Microsoft Word, și apăsați Ctrl + V pentru a lipi textul. Cu o imagine, faceți clic pe imagine pentru ao selecta și apoi copiați-o și lipiți-o într-un program care acceptă imagini, utilizând aceleași comenzi de la tastatură.

  • Deschideți un fișier PDF într-un program grafic. Atunci când extragerea imaginii este obiectivul dvs., puteți deschide un PDF în unele programe de ilustrare, cum ar fi versiunile mai noi de Photoshop, CorelDRAW sau Adobe Illustrator și puteți salva imaginile pentru editare și utilizare în aplicații de editare desktop.

  • Utilizați instrumente software de extracție PDF terță parte. Sunt disponibile mai multe utilitare și pluginuri independente care convertesc fișiere PDF în HTML, păstrând în același timp aspectul paginii, extrag și convertesc conținutul PDF în formate grafice vectoriale și extrag conținut PDF pentru a fi folosit în procesarea textelor, prezentarea și software-ul de editare desktop. Aceste instrumente oferă opțiuni variate, inclusiv extragerea / conversia lotului, extragerea întregului fișier sau conținutul parțial și suportul pentru mai multe formate de fișiere. Acestea sunt în principal utilitare comerciale și shareware bazate pe Windows.

  • Utilizați instrumente de extragere PDF online.Cu instrumentele de extracție online, nu trebuie să descărcați sau să instalați software-ul. Cât de mult poate extrage fiecare variază. De exemplu, cu ExtractPDF.com, încărcați un fișier cu o dimensiune de până la 14 MB sau furnizați un URL către PDF pentru extragerea de imagini, text sau fonturi. 

  • Faceți o captură de ecran. Înainte de a face o captură de ecran a unei imagini într-un PDF, măriți-o cât mai mult posibil în fereastra de pe ecran. Pe un computer, selectați bara de titlu a ferestrei PDF și apăsați Alt + PrtScn. Pe un Mac, apăsați Comandă + Schimba + 4 și utilizați cursorul care apare pentru a trage și selecta zona pe care doriți să o capturați.