Cum se execută Microsoft Office pe un Chromebook

Există două modalități prin care abonații Microsoft 365 (fost Office 365) pot accesa aplicațiile Microsoft Office pe un Chromebook. Mai întâi, puteți utiliza aplicațiile Office Online pentru a crea și edita fișiere Office în browserul Chrome OS. În al doilea rând, este posibil să puteți instala și utiliza aplicații Microsoft Office pentru Android pe un Chromebook.

Nu fiecare aplicație Microsoft Office funcționează într-un browser și nu fiecare Chromebook și cont Google vă permite să instalați aplicații Android.

Utilizați un abonament activ Microsoft 365 pentru a vă conecta la contul dvs. pentru acces complet la funcțiile disponibile în aplicațiile Office Android, precum și Office Online. Puteți achiziționa un abonament Microsoft 365 pentru utilizarea dvs. de pe site-ul Microsoft 365. Studenții și companiile pot explora linkuri pentru a achiziționa ediții Microsoft 365 și pe acel site.


Instalați aplicațiile Android Microsoft Office

Majoritatea Chromebookurilor mai noi vă permit să instalați și să rulați aplicații Android accesând Magazinul Google Play. Puteți căuta marca și modelul dvs. Chromebook în pagina Sisteme de operare Chrome care acceptă aplicații Android. Dispozitivele listate ca suport pentru canalul stabil pot rula aplicații Android. 

Dacă utilizați un Chromebook furnizat de școala sau de la serviciu, un administrator ar putea controla accesul la Magazinul Google Play. Dacă aveți întrebări, consultați echipa de asistență tehnică a organizației dvs.

Dacă aveți acces la Magazinul Google Play de pe Chromebook, iată cum să instalați aplicațiile Android Microsoft Office.

  1. Accesati Launcher (de obicei, în colțul din stânga jos).

  2. selectaţi Joaca Store.

  3. Căutați numele unei aplicații Microsoft Office (de exemplu, Microsoft Word).

  4. Pe pagina aplicației, selectați Instala.

Începând cu mai 2019, următoarele sunt câteva dintre aplicațiile Android Microsoft Office pe care le puteți instala pe sistemul de operare Chrome:

  • Microsoft Word
  • Microsoft Excel
  • Microsoft OneDrive
  • Microsoft OneNote
  • Microsoft Outlook
  • Microsoft PowerPoint
  • Echipele Microsoft
  • Skype pentru afaceri

Pentru a rula o aplicație Android instalată, selectați Lansatorul (cercul de obicei în colțul din stânga jos pe un ecran Chromebook), localizați aplicația, apoi selectați aplicația pentru a o rula. Dacă vi se solicită, conectați-vă la aplicație cu contul dvs. personal Microsoft Office sau contul dvs. Microsoft 365.


Accesați aplicațiile Office Online

De asemenea, puteți lucra cu aplicațiile Microsoft 365 de pe web de pe un Chromebook. Pe Chromebook, urmați linkul pentru a instala Office Online din Magazinul web Chrome. Această extensie vă oferă acces rapid la deschiderea fișierelor Office existente stocate local sau pe OneDrive. De asemenea, vă permite să creați fișiere Word, Excel și PowerPoint noi din browserul Chrome.

Sau accesați Office.com și conectați-vă cu contul dvs. Microsoft 365. Din browser, puteți accesa aplicațiile Office Online. Microsoft oferă, de asemenea, aceste aplicații, cu excepția Microsoft Sway, în Chrome Web Store:

  • Excel online
  • OneDrive
  • OneNote Online
  • Outlook.com
  • PowerPoint Online
  • Microsoft Sway
  • Word Online

Atenție: numai aplicație / browser

Nu fiecare aplicație apare atât în ​​lista de aplicații Android, cât și în lista de aplicații Office Online. Skype, de exemplu, rulează numai ca aplicație Android pe un Chromebook. Nu funcționează în browserul Chromebook. În schimb, Sway este doar o aplicație Office Online din browserul Chromebook. Nu există nicio aplicație Sway Android disponibilă.

În plus, nu toate aplicațiile Office pot fi accesate online sau pe un Chromebook. Microsoft Access, un sistem de baze de date și Microsoft Publisher, o aplicație de editare desktop, sunt disponibile cu un abonament Microsoft 365, dar numai pentru instalare pe sistemele Windows. Visio, o aplicație de diagramare și Microsoft Project, un instrument de gestionare a proiectelor în echipă, oferă versiuni online și instalabile. Fiecare dintre aceste aplicații necesită un abonament suplimentar.


Editați fișierele Office în Google Docs

Chiar dacă nu aveți un cont Microsoft 365, este posibil să puteți deschide și edita documente Word, Excel și PowerPoint pe un Chromebook utilizând aplicațiile de editare Google, Documente, Foi de calcul și Prezentări.

Puteți deschide și converti un fișier Word într-un document Google, un fișier Excel într-o foaie Google și un fișier PowerPoint într-o prezentare Google Slides. Odată convertit, puteți edita și colabora cu persoane din Documente Google, Foi de calcul sau Prezentări. Când finalizați lucrarea pe un document Google, o foaie sau un diapozitiv, selectați Fișier > Descărcați ca pentru a vă salva munca ca fișier Word, Excel sau PowerPoint.

Alternativ, puteți utiliza extensia Chrome pentru editare Google Office pentru documente, foi de calcul și diapozitive pentru a deschide și a face modificări de bază la fișierele Office păstrând în același timp formatul de fișier. Asta înseamnă că un fișier .doc sau .docx rămâne în acel format, fără conversie într-un document Google, în timp ce editați. Același lucru este valabil și pentru formatele Excel (.xls și .xlsx) și PowerPoint (.ppt și .pptx). Nu ar trebui să instalați extensia pe Chromebook, deoarece aceasta ar trebui instalată în mod implicit.

Începând din mai 2019, Google a adăugat capacitatea nativă în Documente, Foi de calcul și Prezentări Google de a deschide, edita, comenta și colabora la fișiere Word, Excel și PowerPoint. Pentru ca acest lucru să funcționeze, poate fi necesar să dezinstalați aplicația de compatibilitate Office din Chrome. (Pentru a dezinstala această extensie, accesați meniul vertical cu trei puncte din Chrome, selectați Mai multe unelte > Extensii, localizați Editare Office pentru documente, foi de calcul și diapozitive extensie, apoi selectați Elimină.) Pentru mulți oameni, cel mai simplu mod de a lucra cu un fișier Office pe un Chromebook poate fi deschiderea și editarea acestuia utilizând una dintre aplicațiile Google de bază.