Cum se dezinstalează Sophos de pe Mac sau PC

Sophos este un produs cu drepturi depline antivirus și securitate cibernetică atât pentru Mac, cât și pentru PC. Cu toate acestea, dacă doriți ceva diferit sau abonamentul dvs. a expirat și îl înlocuiți, va trebui să dezinstalați Sophos înainte de a instala un alt program antivirus.

Dacă dezinstalați Sophos, nu uitați că este important să aveți un anumit tip de software antivirus în sistem în orice moment (chiar și pe Mac). Dacă sunteți pe piață pentru un alt program antivirus, există mai multe programe grozave de luat în considerare.


Cum se elimină Sophos pe Mac

După instalare, Sophos oferă un instrument de eliminare antivirus Sophos pe care ar trebui să îl executați pentru a elimina în mod curat Sophos din sistemul dvs. Nu glisați doar aplicația în folderul coș de gunoi al Mac-ului, deoarece acest lucru nu va elimina complet aplicația de pe dispozitiv.

Pentru a dezinstala Sophos, utilizați instrumentul de eliminare Sophos Antivirus. Poate fi găsit în folderul Aplicații.

  1. Pentru a evita conflictele, dezactivați orice alte produse software antivirus care rulează pe sistemul dvs.

  2. Accesați folderul Aplicații și faceți dublu clic Elimină Sophos Home.app pentru a începe procesul de eliminare.

  3. Când vi se solicită să continuați cu dezinstalarea, faceți clic pe Continua. De asemenea, vi se va cere să introduceți parola de administrator.

  4. Sophos ar trebui acum să fie eliminat de pe computer.

    Chiar dacă Sophos a fost dezinstalat, este posibil să existe resturi de fișiere pe computer. Pentru a scăpa sistemul de aceste fișiere complet, puteți utiliza un produs precum App Cleaner & Uninstaller, care vă permite să eliminați aceste rămășițe din sistem.


Cum se elimină Sophos pe Windows

  1. Pentru a evita conflictele, dezactivați orice alte produse software antivirus care rulează pe sistemul dvs.

  2. Căutați „panoul de control” utilizând căutarea Windows, apoi selectați Panou de control aplicație din dreapta pentru ao deschide.

  3. Selectați Dezinstalați un program.

  4. În lista de programe, derulați în jos, apoi faceți dublu clic pe programul Sophos pentru a începe dezinstalarea.

  5. Selectați Da când vi se solicită să dezinstalați aplicația. Pe ecranul următor, selectați Dezinstalarea pentru a elimina complet Sophos de pe computer.

  6. Sophos ar trebui acum să fie eliminat de pe computer. Reporniți computerul pentru a finaliza complet procesul de dezinstalare.

    Chiar dacă Sophos a fost dezinstalat, pot exista resturi de fișiere sau chei de registry pe computer. Pentru a scăpa sistemul de aceste fișiere complet, puteți utiliza o aplicație terță parte concepută în acest scop.


Sophos nu va dezinstala

Dezinstalarea Sophos este în general un proces simplu. Dacă întâmpinați probleme, consultați lista de depanare de mai jos.

  1. Închideți orice aplicații deschise înainte de a efectua procesul de dezinstalare, inclusiv orice alte produse antivirus care ar putea rula pe sistemul dvs.

  2. Asigurați-vă că sunteți conectat ca utilizator cu permisiuni de administrator pe computerul din care încercați să dezinstalați Sophos.

  3. Dacă primiți mesaje de eroare la dezinstalarea Sophos pe Windows, consultați pașii de depanare Sophos Home pentru Windows pentru mai multe informații. Pentru probleme de dezinstalare Mac, consultați Pașii de depanare Sophos Home pentru Mac (numai pentru utilizatorii avansați).

  4. Dacă continuați să întâmpinați probleme la dezinstalarea Sophos, contactați asistența Sophos pentru ajutor. Le puteți apela, începe un chat live sau puteți trimite un bilet de asistență pentru asistență.