Cum se dezactivează AutoRun și AutoPlay pentru dispozitive externe

Funcția Windows AutoRun este activată implicit în majoritatea versiunilor Windows, permițând programelor să ruleze de pe un dispozitiv extern imediat ce este atașat la un computer.

Deoarece programele malware pot exploata caracteristica AutoRun - răspândind sarcina utilă nefericită de pe dispozitivul dvs. extern pe computer - mulți utilizatori aleg să o dezactiveze. 

AutoPlay este o caracteristică Windows care face parte din AutoRun. Îi solicită utilizatorului să redea muzică și videoclipuri sau să afișeze imagini. AutoRun, pe de altă parte, este o setare mai largă care controlează acțiunile care trebuie întreprinse atunci când o unitate USB sau CD / DVD este introdusă într-o unitate de pe computer.


Dezactivarea funcției AutoRun în Windows

Nu există nicio setare a interfeței pentru a dezactiva complet AutoRun. În schimb, trebuie să editați registrul Windows.

  1. Apăsați Win + R și tastați regedit pentru a lansa Editorul de registru. Va trebui să confirmați privilegii ridicate pentru a modifica setările de registry.

  2. Accesați cheia:  

    HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows CurrentVersion Policies Explorer

  3. Dacă intrarea NoDriveTypeAutoRun nu apare, creați o nouă valoare DWORD făcând clic dreapta în panoul din dreapta pentru a accesa meniul contextual și selectând Nouă valoare DWORD (pe 32 de biți).

  4. Denumiți DWORD NoDriveTypeAutoRunși setați valoarea acestuia la una dintre următoarele:

    • FF - pentru a dezactiva AutoRun pe toate unitățile
    • 20 - pentru a dezactiva AutoRun pe unitățile CD-ROM
    • - pentru a dezactiva AutoRun pe unitățile amovibile
    • - pentru a dezactiva AutoRun pe unități fixe
    • 10 - pentru a dezactiva AutoRun pe unitățile de rețea
    • 40 - pentru a dezactiva AutoRun pe discurile RAM
    • - pentru a dezactiva AutoRun pe unități necunoscute

Pentru a activa din nou AutoRun în viitor, trebuie doar să ștergeți valoarea NoDriveTypeAutoRun.


Dezactivarea redării automate în Windows 

Dezactivarea redării automate este ușoară, dar procesul depinde de sistemul dvs. de operare.

Ferestre 10

Deschideți setările aplicație și faceți clic Dispozitive, apoi selectați Redare automată din bara laterală stângă. Mutați butonul Utilizați Redarea automată pentru toate mediile și dispozitivele butonul în poziția Off.

Ferestre 8

În Windows 8 și 8.1:

  1. Deschideți Panou de control căutându-l din acasă ecran.

  2. Selectați Redare automata de la Panou de control intrări.

  3. Selectați opțiunea dorită din Alegeți ce se întâmplă când introduceți fiecare tip de suport sau dispozitiv secțiune. De exemplu, puteți alege diferite opțiuni pentru imagini sau videoclipuri. Pentru a dezactiva complet redarea automată, debifați caseta de selectare Utilizați Redarea automată pentru toate mediile și dispozitivele.