Cum se deschide Editorul de registry (Windows 10, 8, 7, Vista, XP)

Toate modificările manuale la registrul Windows au loc în Editor de registri, un instrument inclus în toate versiunile de Windows.

Registry Editor vă permite să vizualizați, să creați și să modificați cheile de registry și valorile de registry care alcătuiesc întregul registru Windows.

Nu există nicio comandă rapidă pentru instrument în meniul Start sau pe ecranul de aplicații, ceea ce înseamnă că va trebui să deschideți Registry Editor executându-l dintr-o linie de comandă.

0: 31

Deschideți Registry Editor în acest fel în orice versiune de Windows care utilizează registrul, inclusiv Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista și Windows XP.


Cum se deschide editorul de registru

Derek Abella / Lifewire

Accesați Editorul registrului urmând această procedură:

  1. În Windows 10 sau Windows 8.1, faceți clic dreapta sau țineți apăsat butonul Start, apoi alegeți Alerga. Înainte de Windows 8.1, caseta de dialog Executare este disponibilă cel mai ușor din ecranul de aplicații.

    În Windows 7 sau Windows Vista, faceți clic pe acasă.

    În Windows XP, faceți clic pe acasă apoi faceți clic pe Alerga.

    O modalitate rapidă de a deschide caseta de dialog Executare în oricare dintre aceste versiuni Windows este de a utiliza comanda rapidă de la tastatură Win + R.

  2. În caseta de căutare sau Alerga fereastră, tastați următoarele, urmat de Introduce:

    regedit

    În funcție de versiunea dvs. de Windows și de modul în care este configurat, este posibil să vedeți o casetă de dialog Control cont utilizator în care va trebui să confirmați că doriți să deschideți Registry Editor.

  3. Editorul de registru se va deschide.

    Dacă ați folosit anterior Editorul de registry, acesta se va deschide în aceeași locație în care lucrați ultima dată. Dacă se întâmplă acest lucru și nu doriți să lucrați cu cheile sau valorile din acea locație, continuați să reduceți la minimum cheile de registry până când ați ajuns la nivelul superior, listând diferitele stupuri de registru.

    Puteți minimiza sau extinde cheile de registry selectând mica > pictogramă de lângă tastă. În Windows XP, + pictograma este utilizată în schimb.

  4. Acum puteți face orice modificări pe care trebuie să le efectuați în registru, ceea ce probabil nu ar trebui să fie efectuat decât dacă sunteți versat în modul de adăugare, modificare sau ștergere în siguranță a cheilor și valorilor de registry. Asigurați-vă, indiferent de ceea ce faceți, că afectați doar zonele de registru înguste pe care intenționați.

Având în vedere semnificația registrului de pe computerul dvs. Windows, vă recomandăm cu tărie să faceți o copie de rezervă a registrului, fie a întregului lucru, fie chiar a zonelor în care lucrați, înainte de a face ceva.


Mai mult ajutor cu Editorul registrului

Este important să știți cum să restaurați registrul ferestrei înainte de a utiliza Editorul de registry. Acest lucru vă permite să adăugați o copie de rezervă a fișierului REG în registru în cazul în care ceva nu merge bine în timpul editării.

Chiar dacă Editorul de registry este deschis și gata de utilizare, nu este întotdeauna înțelept să faceți singur modificări, manual, mai ales dacă un program sau un serviciu automat poate face acest lucru pentru dvs. De exemplu, dacă utilizați Registry Editor pentru a șterge intrările de registru reziduale sau nedorite, nu ar trebui să o faceți singur dacă nu sunteți foarte sigur că știți ce faceți. În schimb, utilizați un registru de curățare gratuit dacă doriți să ștergeți automat junkul de registru obișnuit.

La fel regedit comanda poate fi executată din Command Prompt. După deschiderea liniei de comandă, tastați comanda și apăsați Introduce.

Deși circumstanța ar trebui să fie rară, încă o altă modalitate de a lansa Registry Editor este din Task Manager. Pentru a face acest lucru, deschideți totuși Managerul de activități Ctrl + Shift + Esc, Du-te la Fișier > Executați o sarcină nouă, și tip regedit, urmat de OK.

S-ar putea să deschideți Registry Editor din Task Manager dacă nu puteți accesa caseta de dialog Executare standard, așa cum este descris la pasul 1 de mai sus, sau dacă Explorer sau Prompt de comandă nu se vor deschide din anumite motive.

Dacă descoperiți că deschideți acest instrument de multe ori, puteți crea o comandă rapidă de pe Registry Editor pe desktop. Faceți clic dreapta pe desktop, accesați Nou > Scurtătură, tip regedit, și apăsați Următor → și apoi finalizarea. În unele versiuni de Windows, puteți trage comanda rapidă pe bara de activități pentru un acces și mai rapid.

Deschiderea unui registru Windows la distanță este un pic diferit de un proces decât cel descris mai sus pentru un registru local. După deschiderea unei ferestre regulate a Editorului de registry, există un pas suplimentar pentru a găsi registrul la distanță.