Cum se deschid, se editează și se convertesc fișiere OPML

Un fișier cu extensia de fișier OPML este un fișier Outline Processor Markup Language. Este salvat într-o anumită structură utilizând formatul XML și este utilizat pentru a face schimb de informații între aplicații, indiferent de sistemul de operare.

Formatul de fișier OPML este adesea văzut folosit ca format de import / export pentru programele de citire a fluxului RSS. Deoarece un fișier de acest format poate conține o colecție de informații de abonament RSS, este formatul ideal pentru backup sau partajarea fluxurilor RSS.


Cum se deschide un fișier OPML

Aproape orice program care gestionează fluxuri RSS ar trebui să poată importa fișiere OPML și exporta fișiere OPML.

Feedly este un exemplu de cititor RSS gratuit care poate importa fișiere OPML (puteți face acest lucru prin acest link OPML Import). Clientul de e-mail Thunderbird ar trebui să funcționeze și el.

Dacă găsiți un fișier OPML online și doriți să vedeți ce conține, există un instrument numit OPML Viewer care va face exact acest lucru.

Tkoutline și MINDMAP din ConceptDraw pot deschide și fișiere .OPML.

Un editor de text simplu este un alt mod de a deschide fișiere OPML. Consultați lista noastră cu cei mai buni editori de text gratuit pentru unele dintre preferatele noastre. Amintiți-vă, totuși, că un agregator actual de fluxuri RSS, cum ar fi Feedly, este cel mai bun mod de a face utile intrările de flux OPML (adică să vă arate conținutul din care provin fluxurile RSS). Un editor de text este cu adevărat bun numai pentru editarea fișierului OPML sau vizualizarea doar a conținutului text.

În această notă, orice editor XML sau text poate fi utilizat pentru a face modificări la un fișier OPML.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul OPML, dar este o aplicație greșită sau dacă preferați ca un alt program instalat să deschidă fișiere OPML, consultați ghidul nostru Cum să schimbați programul implicit pentru o extensie de fișier specifică care se schimbă în Windows.


Cum se convertește un fișier OPML

Programul Tkouline menționat mai sus poate fi utilizat pentru a converti un fișier OPML în HTML sau XML.

Fișierele OPML pot fi, de asemenea, convertite în CSV pentru utilizare într-un program de foi de calcul precum Microsoft Excel.

Pandoc este un alt convertor OPML care poate salva datele XML dintr-un fișier OPML într-o mare varietate de formate precum AsciiDoc, markdown, LaTeX și altele.

Mai multe informații despre formatul de fișier OPML

Într-un fișier tipic OPML, există un element care descrie titlul, proprietarul sau alte informații despre metadate. Cu un flux RSS, acesta este în mod normal titlul articolului. Urmează acest lucru etichetă care conține conținutul a ceea ce descrie fișierul și fișierul element pentru a păstra atribute sau alte subelemente de schiță.

OPML a fost creat de UserLand cu intenția inițială pentru un format de fișier care aparținea instrumentului de procesare de text încorporat în software-ul Radio UserLand.


Încă nu vă puteți deschide fișierul?

Dacă nu vă puteți deschide fișierul cu sugestiile de mai sus, primul lucru pe care ar trebui să îl verificați este că aveți de-a face cu un fișier OPML. Unele extensii de fișiere arată similar cu OPML, dar de fapt nu sunt deloc legate și, prin urmare, nu funcționează cu programele OPML de mai sus.

De exemplu, este posibil să aveți într-adevăr un fișier OMP, care ar putea fi un fișier Office Manager Document Archive sau un fișier Document OpenMind Window. Deși extensia de fișier seamănă foarte mult cu OPML, acestea nu au același format și nu se pot deschide cu aceleași aplicații.

Primul este un format de fișier creat de software-ul Krekeler Office Manager Pro, iar cel de-al doilea funcționează cu MatchWare MindView.

OPAL este o extensie de fișier similară care ar putea fi confundată cu un fișier OPML. În schimb, este utilizat de Instrumentul de personalizare Microsoft Office ca fișier de setări ale utilizatorului Microsoft Office pentru a personaliza modul în care este instalat Microsoft Office.