Cum se deschid fișiere HEIC în Windows

Dispozitivele iOS moderne salvează imagini în format HEIC / HEIF. Formatul este comun pentru Apple, dar Windows 10 deschide acest format în mod nativ.

Acest ghid include detalii despre deschiderea fișierelor HEIC pe Windows. Instrucțiunile funcționează pentru Windows 10, Windows 8 și Windows 7. MacOS deschide astfel de fișiere fără modificări suplimentare. 


Ce sunt fișierele HEIC?

Formatul HEIC a fost adoptat de Apple în 2017 ca înlocuitor al formatului JPEG. Mai eficientă în ceea ce privește dimensiunea și calitatea, extensia de fișier HEIC este cunoscută și sub numele de fișier HEIF. 

A fost folosit în trecut pentru modul portret iPhone al Apple, permițând imagini de calitate mult mai înaltă decât un JPEG obișnuit, printre alte avantaje. Este un nou pas important pentru lumea extensiilor de fișiere imagine și o modalitate excelentă de a reduce dimensiunile fișierelor.

Câțiva pași cheie sunt tot ceea ce se află între dvs. și posibilitatea de a deschide astfel de fișiere pe Windows 7, 8 și 10. 

Dacă trimiteți fișiere imagine de pe dispozitivul dvs. iOS, cum ar fi prin e-mail sau Dropbox, dispozitivul dvs. iOS ar trebui să convertească automat fișierul în JPG, ceea ce înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la problemele de compatibilitate HEIC / HEIF. 


Cum se deschide un fișier HEIC în Windows 10

O actualizare din aprilie 2018 a adăugat suport nativ pentru fișierele HEIC în Windows 10. Presupunând că PC-ul dvs. este actualizat, nu trebuie să faceți prea multe pentru a deschide un fișier HEIC. Iată ce este implicat.

  1. Găsiți fișierul pe computer.

  2. Faceți dublu clic pe fișier.

    Prin această metodă, nu este posibil să vedeți o previzualizare a imaginii, ca și în cazul altor fișiere.

  3. Acum ar trebui să se deschidă într-o fereastră de previzualizare foto, la fel ca orice alt fișier imagine.

    Fișierul nu se va deschide? Descărcați suplimentul HEIF Image Extensions din Microsoft Store.


Cum se deschide un fișier HEIC în Windows 7 și 8

Deschiderea unui fișier HEIC / HEIF este puțin mai complicată pe Windows 7 și 8, deoarece nu există suport direct pentru extensia de fișier. Cea mai bună soluție este să descărcați un instrument numit CopyTrans HEIC pentru Windows. Este un plugin care deschide fișierele HEIC la fel de ușor ca orice alte fișiere, fără interacțiuni suplimentare necesare după ce ați instalat instrumentul.

De asemenea, puteți utiliza CopyTrans HEIC pentru Windows pe un computer cu Windows 10. Afișează previzualizări în miniatură ale imaginilor și oferă și instrumente de conversie ușoare.

  1. Accesați https://www.copytrans.net/copytransheic.

  2. Selectați Descarca, apoi instalați software-ul.

  3. Faceți dublu clic pe un fișier HEIC pentru al deschide.