Cum se curăță un mouse fără fir

Un mouse de computer fără fir se poate murdări, destul de repede. Rotița de defilare poate fi gumată cu păr, blană de companie și particule alimentare. S-ar putea să vă îngrijoreze germenii și murdăria de pe suprafețele superioare și inferioare. Probabil că doriți să îl curățați frecvent dacă îl împărtășiți, dar nu doriți să-l rupeți umezind partea greșită cu apă și săpun. În acest ghid, vă arătăm cum să obțineți mouse-ul fără fir într-o formă de operare optimă în câțiva pași simpli.


De ce aveți nevoie pentru a curăța un mouse fără fir

Aveți nevoie de câteva consumabile înainte de a curăța un mouse wireless, inclusiv:

  • O cutie de aer condensat
  • Betisoare de vata
  • Șervețele de curățare
  • Soluție de curățare

Alcoolul nu este recomandat, deoarece poate elimina culoarea de la mouse. Logitech sugerează un detergent ușor pentru vase.

Cum se curăță un mouse fără fir

Curățarea unui mouse fără fir durează aproximativ cinci până la zece minute. Iată cum se face:

  1. Dacă mouse-ul are un comutator de pornire / oprire, opriți-l.

  2. Folosind o cutie de aer condensat, pulverizați între rotița de derulare și butoanele de clic dacă există un spațiu între cele două.

    Nu aruncați aer direct într-un singur loc pentru foarte mult timp sau se poate forma condens.

  3. Folosiți o ștergere umedă pentru a șterge corpul mouse-ului.

  4. Frecați orice urme și pete încăpățânate de pe suprafețele inferioare ale mouse-ului. Cele patru picioare de la colțurile suprafeței inferioare necesită o atenție deosebită. Aceste zone alunecă pe suprafața mouse-ului și ridică murdăria.

  5. Umeziți ușor un tampon de bumbac cu soluția de curățare. Folosiți-l pentru a elimina praful din jurul laserului sau al LED-ului. Fii blând atunci când perii laserul sau LED-ul.

    Nu ștergeți laserul sau LED-ul direct cu tamponul. De asemenea, nu apăsați în el. S-ar putea să-l alungi.

  6. Folosiți un tampon de bumbac uscat pentru a șterge zona din jurul laserului sau a LED-ului. Evitați să atingeți laserul sau LED-ul.

  7. Lăsați mouse-ul să se usuce bine înainte de al utiliza.


Curățare intensă: dezasamblați și curățați un mouse fără fir

Producătorii vă spun să nu dezasamblați un mouse pentru a-l curăța. Cu toate acestea, uneori aceasta poate fi o ultimă soluție, mai ales dacă există o mulțime de praf, blană de companie sau păr uman în zona computerului.

Dacă puteți localiza șuruburile pentru a desface corpul mouse-ului, faceți acest lucru cu atenție și utilizați aer comprimat pentru a îndepărta ușor resturile din interiorul mouse-ului. Nu utilizați lichide și nu periați componentele cu o cârpă sau cu degetele. Reasamblați cu atenție.

Acest lucru poate invalida garanția mouse-ului.