Cum se criptează e-mailurile în Gmail

Gmail a depășit marca de 1 miliard de utilizatori activi în 2016, deci este probabil să aveți un cont Gmail. Dacă faceți acest lucru, s-ar putea să fiți preocupat de confidențialitatea și securitatea e-mailurilor dvs. Vă întrebați ce face Google pentru a vă păstra e-mailul în siguranță și dacă puteți face mai multe? Citiți mai departe și vom diseca securitatea Gmail.


Cum să trimiteți e-mail criptat în Gmail

Dacă sunteți un utilizator cu un cont Gmail gratuit, mesajele dvs. sunt protejate de metoda standard de criptare Google, Transport Layer Security (TLS). Iată captura: TLS funcționează numai dacă persoana pe care o trimiteți prin e-mail folosește un furnizor de e-mail care acceptă și TLS. Majoritatea furnizorilor majori utilizează TLS, deci nu este un risc imens, dar este bine de știut. Presupunând compatibilitatea reciprocă TLS, toate mesajele pe care le trimiteți prin Gmail vor fi criptate prin TLS.

TLS face foarte dificil ca mesajul dvs. să fie interceptat atunci când vă deplasați către destinatar. Cu toate acestea, nu promite să păstreze mesajele private între dvs. și destinatar odată ce le ajunge. Google, de exemplu, poate vedea mesajele asociate contului dvs. și le scanează pentru a detecta potențialul de spam și e-mailul rău intenționat, precum și funcții de asistență precum Răspuns inteligent.

Dacă persoana pe care o trimiteți prin e-mail utilizează un server de mail care nu utilizează TLS, mesajul dvs. nu va fi deloc criptat; probabil că nu vei ști. Așa că alege cu înțelepciune ce trimiteți!


Cum se criptează Gmail pentru afaceri

În special, companiile au o cerere de e-mail criptat. Google for Business, cunoscut sub numele de GSuite, vine cu o mulțime de funcții. Una dintre acestea este S / MIME, o metodă de criptare care criptează e-mailurile cu chei specifice utilizatorului, astfel încât acestea să rămână protejate în timpul livrării. Acestea pot fi decriptate și citite numai de către cititorii intenționați.

Pentru ca S / MIME să funcționeze, atât dvs., cât și destinatarul dvs. trebuie să îl activați în conturile dvs. GSuite. GSuite vă va cripta automat e-mailurile cu această metodă atunci când contul dvs. și destinația o permit.

Cum să verificați dacă e-mailul dvs. trimis va fi criptat

  1. Începeți să scrieți un mesaj nou.

  2. Adăugați destinatarii dvs. în câmpul „Către”.

  3. Uită-te în partea dreaptă a numelor destinatarilor și vei vedea o pictogramă de blocare care indică nivelul de criptare pe care îl acceptă furnizorul de e-mail al destinatarului tău. Dacă există mai mulți utilizatori cu diferite niveluri de criptare, pictograma va indica faptul că Gmail are cel mai scăzut nivel de criptare.

  4. Selectați il bloca pentru a vă schimba setările S / MIME sau pentru a afla mai multe despre nivelul de criptare al destinatarului.

Cum să verificați criptarea unui e-mail primit

  1. Deschideți un mesaj.

  2. Pe un dispozitiv Android, atingeți Vezi detalii > Vizualizați detaliile de securitate.
    Pe un iPhone sau iPad, atingeți Vezi detalii.

  3. Veți vedea o pictogramă de blocare colorată care arată ce nivel de criptare a fost utilizat pentru a trimite mesajul. Există trei culori diferite ale pictogramelor de blocare a criptării:

    • Verde: indică criptarea S / MIME îmbunătățită, care este adecvată pentru cele mai sensibile informații și necesită destinatarului să aibă cheia corectă pentru a decripta e-mailul.
    • Gri: mesajul este criptat prin TLS.
    • Roșu: nu există deloc criptare, indicând că furnizorul de e-mail al destinatarului nu acceptă criptarea.
  4. Ai terminat!


Cum se criptează e-mailurile pe Gmail utilizând opțiuni ale unor terțe părți

Dacă sunteți în căutarea unei criptări mai serioase ca S / MIME sau TLS, aplicațiile și serviciile terțe precum FlowCrypt și Virtru oferă soluții pentru a îmbunătăți securitatea mesajelor Gmail.