Cum se creează un sondaj în Outlook

Este adesea util să trimiți un e-mail unui grup de oameni pentru a vedea ce părere are toată lumea despre o idee. Uneori vrei doar să aduni feedback; caz în care, un e-mail obișnuit funcționează bine. Dacă doriți ca oamenii să aleagă dintre opțiunile prestabilite, cum ar fi Da / Nu sau Acceptare / Respingere, atunci un sondaj este o modalitate bună de urmat.

Instrucțiunile din acest articol se aplică Outlook pentru Microsoft 365, Outlook 2019, 2016, 2013, 2010 și 2007.


Creați un sondaj în Outlook

Outlook are butoane de vot care pot fi utilizate în e-mailuri și pentru a aduna rezultatele unui sondaj.

  1. Creați un e-mail nou în Outlook și pur și simplu introduceți întrebarea la care doriți să răspundă destinatarii.

    Utilizarea butoanelor de vot depinde de toți destinatarii dvs. care utilizează Outlook. Dacă știți că toată lumea folosește Outlook, aceasta nu este o problemă. Cu toate acestea, pentru sondaje mai ample, o abordare diferită poate fi mai adecvată. Crearea unui sondaj Doodle poate avea mai mult sens în aceste cazuri.

  2. selectaţi Opţiuni fila din panglica noii ferestre de e-mail.

  3. Selectați Utilizați butoanele de vot pentru a afișa o listă de opțiuni de vot.

  4. Selectați Aprobă; Respinge, Da nu, Da, nu, poate or Obicei.

  5. Dacă selectați Obicei, puteți crea opțiuni de vot personalizate folosind câmpul de lângă Folosiți butoane de vot. Fiecare opțiune de vot trebuie separată printr-un punct și virgulă.

  6. Trimiteți e-mailul și așteptați feedback.


Ce vor vedea destinatarii

Modul în care sondajul apare destinatarului depinde de modul în care îl vizualizează în Outlook. Prin urmare, este esențial să includeți instrucțiuni dacă trimiteți un e-mail cu butoane de vot Outlook persoanelor care ar putea să nu le fie familiare.

Utilizarea panoului de citire

Dacă destinatarul folosește Panoul de citire în Outlook, trebuie să selecteze Acest mesaj include butoane de vot. Faceți clic aici pentru a vota în partea de sus a e-mailului. Procedând astfel, va apărea o listă verticală simplă pe care destinatarul o poate folosi pentru a vota.

Vizualizați e-mailul într-o fereastră separată

Dacă destinatarul a deschis e-mailul într-o fereastră separată, este mai puțin clar cum ar trebui să voteze; vor vedea doar „Votează făcând clic pe Votează în grupul Răspuns de mai sus”. mesaj în partea de sus a e-mailului. Pentru a vota, trebuie să selecteze Mesaj > vot.


Revizuirea rezultatelor sondajului Outlook

De fiecare dată când cineva răspunde la sondajul dvs., veți primi un e-mail cu răspunsul său. De asemenea, este posibil să revizuiți toate răspunsurile.

  1. Deschideți e-mailul trimis care conține butoanele de vot.

  2. selectaţi Mesaj tab.

  3. Selectați Urmărire.

  4. Veți vedea un rezumat al tuturor răspunsurilor la sondaj.

    Dacă cineva răspunde de mai multe ori, veți vedea un e-mail pentru fiecare dintre răspunsurile sale, dar numai primul lor răspuns va lua în considerare informațiile de urmărire.