Cum se configurează un VPN în Windows 10

Dacă sunteți un utilizator Windows 10 care dorește să știe cum să configurați un VPN pe computer, sunteți în locul potrivit. Cu Windows 10, aveți câteva opțiuni pentru configurarea unui serviciu VPN. Puteți utiliza un serviciu VPN plătit (cea mai ușoară opțiune), puteți utiliza clientul încorporat Windows sau puteți configura software-ul OpenVPN gratuit. Pentru a începe, iată o privire la aceste opțiuni în detaliu.

Dacă doriți să porniți rapid și să folosiți un VPN, vă recomandăm să mergeți cu un serviciu VPN plătit, cum ar fi NordVPN sau ExpressVPN. Aceste servicii funcționează cu Windows 10, precum și cu alte versiuni de Windows și alte platforme.


Cum se configurează un serviciu VPN plătit pe Windows 10

Obținerea și configurarea unui serviciu VPN pe Windows 10 este ușoară. Pentru a începe, va trebui să petreceți puțin timp cercetând cel mai bun serviciu VPN pentru nevoile dvs. După ce ați găsit un furnizor de VPN pe care doriți să îl utilizați, trebuie doar să mergeți peste site-ul furnizorului de VPN pentru a începe.

  1. Descărcați aplicația pe dispozitivul dvs. Windows 10. Pe site, căutați o listă de linkuri de descărcare pe care puteți face clic - acestea sunt de obicei în partea de sus a paginii. Găsiți aplicația adecvată pentru dispozitivul dvs. Windows 10 și începeți descărcarea.

  2. Furnizați informații de plată. În funcție de furnizorul VPN, poate fi necesar să cumpărați un plan sau să furnizați un card de credit înainte de a putea utiliza serviciul. Dacă da, asigurați-vă că verificați perioada de garanție a rambursării banilor doar în cazul în care serviciul nu funcționează pentru dvs. și aveți nevoie de o rambursare.

  3. Configurați VPN pe dispozitivul dvs. Windows 10. Lansați fișierul sau instalatorul .exe pentru a începe procesul de instalare și urmați instrucțiunile de pe ecran. Cu unele VPN-uri, vi se poate cere să acordați permisiunea de a instala diferite părți ale aplicației, cum ar fi fișiere de configurare sau instrumente de asistență.

  4. Conectați-vă și lansați serviciul VPN. Odată instalată, lansați aplicația, conectați-vă și începeți să utilizați serviciul alegând o locație a serverului VPN (sau Conectare rapidă) și conectarea la serverul VPN preferat.


Cum se configurează un VPN în Windows 10

Windows 10 oferă propriul client VPN care poate fi activat și gestionat prin intermediul aplicației de setare Windows. Pașii de mai jos ilustrează cum să configurați, să vă conectați și să editați o conexiune cu clientul VPN încorporat din Windows 10. Pentru a utiliza această metodă, veți avea nevoie de un serviciu VPN activ, (gratuit sau plătit), cu acces la un client sau o zonă de membru.

Pașii exacți pentru găsirea adreselor serverului VPN pot diferi ușor în funcție de furnizorul dvs. Instrucțiunile de bază vor fi similare pentru cele mai fiabile servicii VPN.

  1. Conectați-vă la zona clientului VPN, navigați la secțiunea care listează serverele lor, apoi copiați adresele IP pe care doriți să le utilizați într-un fișier text.

  2. Extindeți Windows Acțiuni rapide , apoi selectați VPN.

  3. Selectați Adăugați o conexiune VPN.

  4. În Furnizor VPN, Selectați Windows (built-in).

  5. În Numele conexiunii, introduceți un nume care reprezintă serverul pe care îl adăugați.

  6. În Numele sau adresa serverului, introduceți adresa IP sau adresa URL pe care ați copiat-o într-un fișier text la primul pas.

  7. În Tip VPN, selectați opțiunea sugerată de furnizorul de servicii VPN sau Automat dacă nu sunteți sigur.

    Când utilizați aplicația VPN încorporată în Windows 10, asigurați-vă că tipul VPN se potrivește cu serverul pe care îl utilizați de la furnizorul dvs.

  8. În Tipul informațiilor de conectare, selectați opțiunea cerută de furnizorul dvs. de servicii VPN.

  9. Introduceți numele de utilizator și parola (dacă utilizați această metodă de conectare), selectați Amintiți-vă informațiile de conectare, Apoi selectați Economisești.

  10. selectaţi VPN (numele conexiunii) pe care tocmai l-ați configurat, apoi selectați Ia legătura. Pentru a edita setările VPN-ului, selectați Opţiuni avansate.

  11. Selectați Editați | × pentru a modifica oricare dintre proprietățile conexiunii VPN.

  12. extinde Meniul de setări proxy VPN, apoi selectați opțiunea potrivită (dacă este cazul).

  13. Pentru a șterge o conexiune VPN, selectați-o, apoi selectați Elimină.


Cum se configurează un VPN gratuit în Windows 10 folosind OpenVPN

Pe lângă clientul VPN încorporat din Windows 10, puteți utiliza software-ul OpenVPN gratuit pentru a vă asigura conexiunea și a vă proteja confidențialitatea.

OpenVPN este o interfață de utilizare gratuită a clientului VPN care funcționează cu fișiere de configurare OpenVPN (.ovpn). Fiecărui fișier de configurare i se atribuie o anumită adresă sau locație de server. Va trebui să obțineți fișiere de configurare OpenVPN prin zona clientului furnizorului dvs. VPN. Pașii de mai jos arată cum să generați și să descărcați un fișier de configurare OpenVPN, să instalați clientul OpenVPN pentru Windows și să vă conectați la un server.

Pașii pentru generarea fișierelor .ovpn pot fi ușor diferiți în funcție de furnizorul dvs. VPN. Instrucțiunile de bază sunt în general aceleași pentru cele mai populare servicii VPN.

  1. Conectați-vă la zona clientului furnizorului dvs. VPN, navigați la generatorul de configurație OpenVPN, apoi selectați ferestre din.

  2. Selectați UDP pentru tipul de protocol.

  3. Selectați locațiile serverului pe care doriți să le utilizați.

  4. Citiți și acceptați Termenii și condițiile (dacă este cazul), apoi selectați Genera.

  5. Descărcați fișierele de configurare .ovpn pe care tocmai le-ați generat, fie individual, fie ca arhivă (zip, 7z, rar etc.).

  6. Accesați pagina de descărcare a OpenVPN, alegeți INSTALATOR WINDOWS, Apoi selectați Salvați fișierul.

  7. Du-te la tine Download folder, faceți clic dreapta pe fișierul ovpn-install, apoi selectați Executare ca administrator.

  8. Selectați Da când apare fereastra Control cont utilizator.

  9. Selectați Următor → când apare expertul de configurare OpenVPN.

  10. Revizuirea Acord de licențiere, Apoi selectați Sunt de acord.

  11. Alegeți fiecare componentă pe care doriți să o instalați (sau selecția implicită), apoi selectați Următor →.

  12. Selectați Naviga pentru a schimba locația de instalare sau selectați Instala pentru a continua procesul de configurare.

  13. Selectați Următor → după finalizarea instalării.

  14. Selectați finalizarea pentru a închide expertul de configurare.

  15. Navigați la dvs. Download folder, apoi copiați fișierele .ovpn (sau arhiva) pe care le-ați descărcat mai devreme.

  16. Navigheaza catre Acest PC > Windows (C 🙂 > Program Files > OpenVPN > configurare, apoi lipiți-vă .OPVN fișiere.

  17. Lansa OpenVPN din meniul Start al desktopului.

  18. Extindeți Windows Acțiuni rapide centru, faceți clic dreapta pe OpenVPN pictogramă, alegeți un server, apoi selectați Ia legătura.

  19. Odată conectat, va apărea un mesaj în colțul din dreapta jos, afișând adresa IP atribuită.