Cum se configurează controlul parental în Windows 10

Microsoft oferă control parental pentru a ajuta copiii în siguranță atunci când utilizează computerul familiei. Configurați aceste controale pentru a restricționa ce tipuri de aplicații pot utiliza, ce site-uri web au permisiunea de a vizita și cât timp pot petrece pe computer și alte dispozitive bazate pe Windows. După setarea controlului parental, examinați rapoartele detaliate despre activitatea lor. 

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Windows 10, Windows 8 și Windows 7.


Activați controlul parental Windows 10

Pentru a utiliza cele mai recente funcții Windows Parental Controls și Microsoft Family Safety, atât dvs., cât și copilul dvs. aveți nevoie de un Cont Microsoft (nu unul local). Deși puteți obține un cont Microsoft pentru copilul dvs. înainte de a configura controalele parentale disponibile în Windows 10, este mai simplu și mai simplu să obțineți contul în timpul procesului de configurare. Orice ați decide, urmați acești pași pentru a începe.

Controlul parental, așa cum este prezentat aici, se aplică numai atunci când copilul se conectează la un dispozitiv Windows utilizând propriul cont Microsoft. Aceste setări nu vor împiedica ceea ce fac pe computerele prietenilor lor, computerele școlii sau dispozitivele lor Apple sau Android sau când accesează un computer sub contul altcuiva (chiar și contul dvs.).

  1. Selectați acasă Și alegeți setările pentru a lansa aplicația Setări Windows.

  2. Selectați Conturi.

  3. În panoul din stânga, selectați Familia și alți utilizatori.

  4. Selectați Adăugați un membru al familiei dacă copilul dvs. nu are un cont separat pe dispozitivul dvs. Acest pas lansează un expert Microsoft Account.

  5. Selectați Adăugați un copil fie introduceți adresa de e-mail a copilului dvs., fie selectați Persoana pe care vreau să o adaug nu are o adresă de e-mail.

    Completați fiecare pagină a vrăjitorului. Expertul oferă diferite întrebări dacă copilul are sau nu are deja o adresă de e-mail.

  6. Citiți informațiile oferite (ceea ce vedeți aici depinde de ceea ce ați selectat la pasul 5) și alegeți Închide.

Dacă ați obținut un cont Microsoft pentru copilul dvs. în timpul procesului de mai sus, veți observa că copilul a fost adăugat la lista dvs. de membri ai familiei în setările Windows și că starea este Copil. Controlul parental este deja activat folosind cele mai comune setări, iar contul este gata de utilizare. Puneți copilul să se conecteze la contul său în timp ce este conectat la internet pentru a finaliza procesul.

Dacă introduceți un cont Microsoft existent în timpul procesului, vi se va solicita să vă conectați la acel cont și să urmați instrucțiunile din e-mailul de invitație. În acest caz, starea contului va spune Copil, În așteptare. Copilul va trebui să se conecteze în timp ce este conectat la internet pentru a finaliza procesul de configurare. De asemenea, poate fi necesar să aplicați manual setările de siguranță pentru familie, dar acest lucru depinde de mai mulți factori.


Găsiți, modificați, activați sau dezactivați controlul parental (Windows 10)

Există mari șanse ca comenzile implicite Windows Family Safety să fie deja activate pentru contul copilului dvs., dar este o bună practică să verificați dacă acestea îndeplinesc nevoile dvs. Pentru a revizui setarea, configurați, modificați, activați sau dezactivați sau pentru a activa raportarea pentru un cont Microsoft:

  1. Selectați acasă > setările > Conturi > Familia și alte persoane, apoi alegeți Gestionează setările familiei online.

    Alternativ, tastați familie în caseta de căutare de lângă Start. Selectați Opțiuni familiale și apoi alegeți Vizualizați setările familiei.

  2. Conectați-vă dacă vi se solicită, apoi localizați contul copil din lista de conturi incluse în familia dvs. Selectați Timpul ecranului sub numele copilului dvs. pentru a deschide fila Screen Time.

  3. Efectuați modificări la setările de timp implicite ale ecranului utilizând listele derulante și calendarele zilnice.

  4. Selectați Mai multe opțiuni sub numele copilului dumneavoastră și alegeți Restricții de conținut.

  5. Activati Blocați aplicațiile și jocurile neadecvate și blocați site-urile web neadecvate. Adăugați orice aplicații sau site-uri web pe care doriți să le blocați sau să le permiteți și selectați o evaluare de vârstă adecvată.

  6. selectaţi Activitate filă și extindeți Administrare. Selecta Activați Raportarea activității Trimiteți-mi rapoarte săptămânale prin e-mail pentru a primi rapoarte săptămânale despre activitățile copilului dvs. în timp ce sunteți online.

    Pentru a bloca site-uri web necorespunzătoare și a primi rapoarte de activitate de navigare pe web, copilul dvs. trebuie să utilizeze Edge sau Internet Explorer. Puteți bloca alte browsere.

  7. Continuați să explorați alte setări, după cum doriți.


Control parental Windows 8 și 8.1

Pentru a activa controlul parental în Windows 8 și 8.1, trebuie mai întâi să creați un cont pentru copilul dvs. Faceți acest lucru în Setări PC. Apoi, din Panoul de control, configurați setările dorite pentru acel cont copil.

  1. De la tastatură, țineți apăsat butonul Tasta Windows și apăsați C.

  2. Selectați Schimbați setările computerului.

  3. Selectați Conturi, alege Alte AccSelectați ounts, Și apoi selectați Adăugați un cont.

  4. Selectați Adăugați un cont de copil.

  5. Urmați instrucțiunile pentru a finaliza procesul, optând pentru crearea unui cont Microsoft peste un cont local, dacă este posibil.

Pentru a configura controlul parental:

  1. Deschis Panou de control. O puteți căuta din ecranul Start sau de pe desktop.

  2. Selectați Conturi de utilizator și siguranță familială, atunci alege Configurați controlul parental pentru orice utilizator.

  3. Selectați contul copilului.

  4. În Control parental, alege Aplică setările actuale.

  5. În Raportarea activității, alege Colectați informații despre utilizarea computerului.

  6. Selectați linkurile furnizate pentru următoarele opțiuni și configurați după cum doriți:

    • Filtrarea pe Web pentru a bloca anumite site-uri web și a preveni descărcările
    • Termene limită pentru a alege când și în ce zile copilul dumneavoastră poate accesa computerul
    • Magazin Windows și restricții de joc pentru a seta limita de vârstă, titlu și rating pentru aplicațiile pe care le poate folosi copilul dvs.
    • Restricții pentru aplicații pentru a seta aplicațiile pe care copilul dvs. le poate folosi
  7. Veți primi un e-mail care include informații despre pagina de conectare Microsoft Family Safety și ce este disponibil acolo. Dacă utilizați un cont Microsoft pentru copilul dvs., veți putea vizualiza rapoarte de activitate și face modificări online, de pe orice computer.


Windows 7 Control parental

Configurați controlul parental în Windows 7 din Panoul de control, într-o manieră similară cu cele prezentate mai sus pentru Windows 8 și 8.1. Va trebui să creați un cont copil pentru copilul din Panou de control > Conturi de utilizator > Oferiți altor utilizatori acces la acest computer. Treceți la proces așa cum vi se solicită.

După ce ați făcut acest lucru:

  1. Selectați butonul Start și tastați Control parental în fereastra de căutare.

  2. Selectați Control parental în rezultate.

  3. Selectați contul copil.

  4.  Dacă vi se solicită, creați parole pentru orice cont de administrator.

  5. Sub Control parental, selectați Aplică setările actuale.

  6. Selectați următoarele legături și configurați setările după caz, apoi alegeți Închide: Termene limită, jocuri, Permiteți și blocați programe specifice.