Cum se adaugă un panou de previzualizare în Gmail

Gmail are o opțiune încorporată numită Panou de previzualizare care vă poate ușura citirea mesajelor. Această caracteristică împarte ecranul în două bucăți, astfel încât să puteți citi e-mailuri pe o jumătate și să căutați mesaje pe cealaltă.

Această caracteristică a panoului de citire este foarte ușor de utilizat. Puteți alege să puneți panoul de previzualizare în partea dreaptă a e-mailurilor, astfel încât să puteți vizualiza mesajul și folderul de e-mailuri unul lângă altul, sau puteți alege cealaltă opțiune care pune panoul chiar sub mesaj.

Comutarea între diferitele panouri de citire este ușoară, dar înainte de a începe, trebuie să activați Panoul de previzualizare în Gmail (este dezactivat în mod implicit).

Lifewire / Maritsa Patrinos 

Aceste instrucțiuni sunt pentru versiunea desktop Gmail.


Cum se activează panoul de previzualizare în Gmail

Puteți activa opțiunea Panou de previzualizare în Gmail prin secțiunea Avansată a setărilor. Aceasta a fost numită anterior Labs.

  1. Faceți clic sau atingeți butonul roată din partea dreaptă sus a Gmail.

  2. Selectați setările din meniul care apare.

  3. Du-te la Primite tab.

  4. Derulați în jos până la Panoul de citire secțiune și bifați caseta Activați panoul de citire.

  5. Folosește Salvaţi Modificările butonul din partea de jos pentru a activa panoul de previzualizare. Veți fi imediat readus la Primite dosar.

    Veți ști că laboratorul a fost activat dacă vedeți un buton nou care apare în partea de sus a Gmail, lângă butonul roată setări de la Pasul 1. 


    Cum se adaugă un panou de previzualizare în Gmail

    Acum că laboratorul panoului de lectură este pornit și accesibil, este timpul să îl folosiți.

  6. Faceți clic sau atingeți săgeata în jos de lângă noua Comutați modul panoul divizat (cel care a fost activat la Pasul 5 de mai sus).

  7. Alegeți una dintre aceste două opțiuni pentru a activa instantaneu panoul de citire:

    • Scindare verticală: Poziționează panoul de previzualizare în dreapta e-mailului.
    • Scindare orizontală: Poziționează panoul de previzualizare sub e-mail, în jumătatea de jos a ecranului.

  8. Ar trebui să aveți un panou de previzualizare funcțional.

    Deschideți orice e-mail din orice folder. Panoul de previzualizare funcționează cu toate tipurile de mesaje.


Sfaturi despre utilizarea panoului de previzualizare în Gmail

Platforma Divizare verticală opțiunea este preferată pentru afișajele cu ecran lat, deoarece separă e-mailul și panoul de previzualizare, astfel încât acestea să fie unul lângă altul, oferind mult spațiu pentru a citi mesajul, dar răsfoiți în continuare prin e-mailurile dvs. Dacă aveți un monitor tradițional mai pătrat, ați putea prefera să îl utilizați Divizare orizontală astfel încât panoul de previzualizare să nu fie trunchiat.

După ce ați activat fie modul ecran divizat, dacă puneți cursorul mouse-ului direct pe linia care separă panoul de previzualizare și lista de e-mailuri, veți găsi că puteți muta acea linie la stânga și la dreapta sau în sus și în jos (în funcție de în modul de previzualizare în care vă aflați). Aceasta vă permite să ajustați cât de mult din ecran doriți să utilizați pentru citirea e-mailului și cât ar trebui rezervat pentru vizualizarea folderului de e-mail.

Există, de asemenea, un Fără despărțire opțiune pe care o puteți alege împreună cu împărțirea verticală sau orizontală. Ceea ce face este să dezactiveze temporar Panoul de previzualizare, astfel încât să utilizați Gmail în mod normal. Dacă alegeți această opțiune, aceasta nu va dezactiva funcția, ci doar dezactivați modul de divizare pe care îl utilizați.

Puteți apăsa butonul Comutați modul panoul divizat (nu săgeata de lângă el) pentru a comuta imediat între modul de previzualizare în care vă aflați și Fără despărțire opțiune. De exemplu, dacă citiți în prezent e-mailuri cu Split orizontal pornit și apăsați acest buton, panoul de previzualizare va dispărea; îl puteți apăsa din nou pentru a reveni imediat la modul orizontal. Același lucru este valabil dacă utilizați modul vertical.

Pe aceeași linie este opțiunea de a comuta între panoul vertical și orizontal în timp ce citiți e-mailuri. Nu trebuie să dezactivați, să reinstalați sau să reîmprospătați laboratorul Panoul de previzualizare pentru a face acest lucru. Folosiți săgeata de lângă Comutați modul panoul divizat pentru a alege cealaltă orientare.

Dacă comutați pe Nu se împrăștie opțiunea în timp ce un e-mail este deschis este că va „reseta” panoul de citire. Cu alte cuvinte, e-mailul va fi marcat ca citit și panoul de previzualizare va spune Nu a fost selectată nicio conversație. Trebuie să redeschideți mesajul dacă doriți să citiți același e-mail în noua orientare.