Cum se activează / dezactivează completarea automată în Excel

Opțiunea Completare automată din Microsoft Excel va completa automat datele pe măsură ce tastați, dar nu este utilă în niciun caz.

Din fericire, puteți dezactiva sau activa Completarea automată ori de câte ori doriți.


Când ar trebui și nu ar trebui să utilizați completarea automată

Această caracteristică este utilă atunci când introduceți date într-o foaie de lucru care conține o mulțime de duplicate. Cu Completarea automată activată, atunci când începeți să tastați, aceasta va umple automat restul informațiilor din contextul din jurul său, pentru a accelera introducerea datelor.

Să presupunem că introduceți același nume, adresă sau alte informații în mai multe celule. Fără Completare automată, va trebui să tastați din nou datele sau să le copiați și să le lipiți mereu, ceea ce pierde timpul.

De exemplu, dacă ați tastat „Mary Washington” în prima celulă și apoi multe alte lucruri în următoarele, cum ar fi „George” și „Harry”, puteți tasta „Mary Washington” din nou mult mai rapid, doar tastând „M” și apoi apăsați Enter pentru ca Excel să introducă automat numele complet.

Puteți face acest lucru cu orice număr de intrări de text din orice celulă din orice serie, ceea ce înseamnă că puteți apoi să tastați „H” în partea de jos pentru ca Excel să sugereze „Harry” și apoi să tastați din nou „M” dacă trebuie să aveți acel nume completat automat. Nu este nevoie să copiați sau să inserați date.

Cu toate acestea, Completarea automată nu este întotdeauna prietenul tău. Dacă nu este nevoie să duplicați nimic, acesta vă va sugera automat de fiecare dată când începeți să tastați ceva care împărtășește aceeași primă literă ca și datele anterioare, ceea ce poate fi adesea mai mult deranjant decât ajutor. 


Activați / dezactivați completarea automată în Excel

Pașii pentru activarea sau dezactivarea completării automate în Microsoft Excel sunt diferiți în funcție de versiunea pe care o utilizați:

În Excel 2019, 2016, 2013 și 2010

  1. Navigați către Fișier > Opţiuni meniu.

  2. În Opțiuni Excel fereastră, deschisă Avansat pe stanga.

  3. Sub Opțiuni de editare secțiune, comutare Activați Completarea automată pentru valorile celulei pornește sau dezactivează, în funcție de dacă dorești să activezi sau să o dezactivezi.

    Lifewire 

  4. Faceți clic sau atingeți OK pentru a salva modificările și a continua să utilizați Excel.

În Excel 2007

  1. Apasă pe Buton Office.

  2. Alege Opțiuni Excel pentru a aduce în discuție Opțiuni Excel căsuță de dialog.

  3. Alege Avansat în panoul din stânga.

  4. Faceți clic pe caseta de lângă Activați Completarea automată pentru valorile celulei caseta de opțiuni pentru a activa sau a dezactiva această caracteristică.

  5. Alege OK pentru a închide caseta de dialog și a reveni la foaia de lucru.

În Excel 2003

  1. Navigheaza catre unelte > Opţiuni din bara de meniu pentru a deschide fișierul Opţiuni căsuță de dialog.

  2. Alege Editați | × tab.

  3. Activați / dezactivați completarea automată cu caseta de selectare de lângă Activați Completarea automată pentru valorile celulei opțiune.

  4. Clic OK pentru a salva modificările și a reveni la foaia de lucru.