Cum se accesează Device Manager din linia de comandă

Ce să știți

  • Comanda de rulare a Managerului de dispozitive este la îndemână să știți pentru pornirea Managerului de dispozitive, actualizarea driverelor și multe altele.
  • Pentru a utiliza comanda de rulare Device Manager, introduceți devmgmt.msc într-un prompt de comandă.
  • De asemenea, puteți deschide Manager dispozitive în Windows 10, 8, 7 și Vista utilizând un applet din Panoul de control.

Un mod cu adevărat ușor de a porni Managerul de dispozitive în orice versiune de Windows este din linia de comandă.

Tastați doar devmgmt.msc comanda, sau una dintre celelalte trei pe care le descriem mai jos, și voilà ... Managerul de dispozitive pornește imediat!

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista și Windows XP.

Pe lângă faptul că este una dintre cele mai rapide modalități de deschidere, știind că comanda de rulare pentru Device Manager ar trebui să fie utilă și pentru alte lucruri. Sarcinile avansate, cum ar fi scrierea scripturilor din linia de comandă, ar solicita comanda Manager dispozitiv, precum și alte sarcini de programare în Windows.

Derek Abella / Lifewire

Ești incomod să lucrezi cu comenzi? Nu ar trebui să fii, dar există și multe alte modalități de a porni Device Manager. Consultați Cum se deschide Device Manager în Windows pentru ajutor.


Cum se accesează Device Manager din linia de comandă

Timp cerut: Accesarea Managerului de dispozitive din linia de comandă sau un alt instrument de linie de comandă din Windows ar trebui să dureze mai puțin de un minut, chiar dacă este prima dată când executați comenzi.

Urmați acești pași simpli pentru a accesa Manager dispozitive din linia de comandă:

  1. Deschideți linia de comandă. Este la fel de simplu ca și căutarea cmd în meniul Start sau în bara de căutare în majoritatea versiunilor Windows.

    Puteți face acest lucru și cu privilegii administrative, deschizând un Prompt de comandă ridicat, dar nu este necesar să deschideți Prompt de comandă cu drepturi de administrator pentru a ajunge la Manager dispozitive din linia de comandă.

    Promptul de comandă este cel mai all-inclusive mod de a rula comenzi în Windows, dar următorii pași ar putea fi efectuați prin intermediul instrumentului Run, sau chiar de la Cortana sau bara de căutare în versiunile mai noi de Windows.

    Modul principal de a deschide caseta de dialog Executare este cu tastatura: apăsați și mențineți apăsat butonul ferestre din tasta și apoi apăsați R o singura data. O altă modalitate este prin Managerul de activități, pe care s-ar putea să-l faceți, desktopul Windows sa prăbușit și puteți deschide doar Managerul de activități; pentru a face asta, du-te la Fișier > Executați o sarcină nouă, apoi introduceți una dintre comenzile de mai jos.

  2. Odată ce este deschisă Command Prompt sau caseta Run, tastați oricare dintre următoarele, apoi apăsați Introduce:

    devm

    or

    mmc devm

    Managerul de dispozitive ar trebui să se deschidă imediat.

    Fișierele MSC, care sunt fișiere XML, sunt folosite în aceste comenzi deoarece Managerul de dispozitive este o porțiune din Microsoft Management Console, care este instrumentul încorporat inclus în Windows care deschide aceste tipuri de fișiere.

  3. Acum puteți utiliza Device Manager pentru a actualiza driverele, pentru a vizualiza starea unui dispozitiv, pentru a gestiona resursele de sistem pe care Windows le-a alocat hardware-ului dvs. și multe altele.


Două metode alternative de gestionare a dispozitivelor CMD

În Windows 10, 8, 7 și Vista, Device Manager este inclus ca applet în Panoul de control. Aceasta înseamnă că este disponibilă o comandă de applet asociată Panoului de control.

Două dintre ele, de fapt:

control / nume Microsoft.DeviceManager

or

control hdwwiz.cpl

Ambele funcționează la fel de bine, dar trebuie executate din Command Prompt sau din caseta de dialog Run, nu din Cortana sau din alte casete de căutare universale.

Indiferent de modul în care îl deschideți - prin Panoul de control, Rulare, o comandă rapidă pe desktop, Prompt de comandă, un fișier BAT, PowerShell etc. - Managerul de dispozitive funcționează la fel, arată la fel și are exact aceleași caracteristici. Alegeți una dintre mai multe comenzi rapide pentru a deschide fișierul.


Resurse Manager dispozitive

Iată câteva articole cu mai multe informații și tutoriale privind Managerul de dispozitive:

  • Cum activez un dispozitiv în Manager dispozitive în Windows?
  • Cum dezactivez un dispozitiv în Manager dispozitive în Windows?
  • Cum pot vedea starea unui dispozitiv în Manager dispozitive în Windows?
  • De ce există un X roșu în Managerul de dispozitive?
  • De ce există o săgeată neagră în Device Manager?
  • Ce este acel punct de exclamare galben în Manager dispozitive?
  • Lista codurilor de eroare ale Managerului de dispozitive