Cum schimb imaginea de fundal de pe computer sau telefon?

Modificarea imaginii de fundal sau a fundalului de pe computer este o modalitate ușoară de a vă personaliza rapid experiența utilizatorului.

Fiecare sistem major de operare are un procedeu diferit pentru schimbarea fundalului. Utilizați instrucțiunile de mai jos pentru a afla cum să transformați aproape orice imagine în imaginea de fundal, indiferent dacă aveți un computer Windows, Mac sau Linux sau doriți să știți cum să schimbați imaginea de fundal de pe telefon.

Utilizați o imagine pe care o dețineți deja sau vedeți această listă cu cele mai bune site-uri gratuite de fundal pentru a descărca altele. De asemenea, păstrăm o listă de site-uri web dedicate imaginilor de fundal gratuite pentru desktop de un anumit tip, cum ar fi imagini de fundal de vacanță, imagini de fundal pentru fiecare anotimp (cum ar fi toamna și primăvara), imagini de fundal de plajă și multe altele.


Cum se setează fundalul desktopului Windows

În Windows, una dintre cele mai simple modalități de a seta o imagine ca fundal de desktop este să o salvați pe computer și apoi să o deschideți astfel încât să puteți vedea imaginea.

  1. Localizați imaginea pe care doriți să o deveniți fundal și deschideți-o. (În mod implicit, se va deschide în Fotografii.)

  2. Faceți clic dreapta sau țineți apăsat pentru a alege una dintre ele A seta ca > Seteaza ca fundal sau, în versiunile mai vechi de Windows, Seteaza ca imagine de fundal.

  3. Alternativ, efectuați un pas similar în File Explorer. Deschideți File Explorer, faceți clic dreapta pe imagine și selectați Seteaza ca imagine de fundal.

O altă modalitate de a schimba fundalul desktopului în Windows este să deschideți fișierul Personalizați opțiune de pe desktop:

  1. Faceți clic dreapta pe desktop și selectați Personalizați. (Sau în meniul Windows 10, accesați setările > Personalizare > fundal.) În Windows 8/7 / Vista accesați panoul de control Personalizare applet.

  2. Sub fundal derulant, selectați Imagine.

  3. Utilizați o imagine de la Microsoft sau selectați Naviga pentru a găsi o imagine diferită pe hard disk.

  4. Opțional, potriviți, întindeți sau umpleți ecranul cu fotografia sau chiar țiglă, centrați-l sau întindeți-l pe mai multe ecrane.

    Unele versiuni de Windows oferă opțiuni suplimentare, cum ar fi schimbarea automată a imaginii de fundal de pe desktop după o perioadă de timp, ceea ce este util dacă nu doriți să vă stabiliți cu un singur fundal.


Schimbarea fundalului pe alte dispozitive

Windows nu este singurul sistem de operare care își poate personaliza imaginea de fundal pentru desktop. Mai jos sunt câteva instrucțiuni pentru alte dispozitive, inclusiv cum să îl schimbați pe o gamă largă de telefoane mobile.

Pe macOS și Linux

Faceți clic dreapta pe o fotografie pe Mac și alegeți Setați imaginea desktop. Folosiți fotografii online sau cele salvate pe computer.

O altă modalitate de a schimba imaginea desktopului pe un Mac este să faceți clic dreapta pe o zonă goală de pe desktop și să alegeți Modificarea fundalului desktopului opțiune. Dacă utilizați această metodă, alegeți alte imagini de fundal și puneți-le pe toate pe un program.

Dacă utilizați un sistem de operare Linux, cum ar fi Ubuntu, faceți clic dreapta pe fotografia salvată pe computer și alegeți Seteaza ca Imagine de fundal din meniu. O altă opțiune este să faceți clic dreapta pe desktop și accesați Modificarea fundalului desktopului.


Pe dispozitivele Apple și Android

IOS și iPadOS

O modalitate de a schimba imaginea de fundal de pe iPhone, iPad sau iPod touch este mai întâi să salvați imaginea pe telefon și apoi să deschideți Fotografii pentru a o vizualiza. Cu imaginea deschisă acum, utilizați fișierul Mai Mult din partea de jos a ecranului pentru a selecta Folosiți ca tapet, apoi alegeți Setați ecranul de blocare or Setați ecranul de pornire pentru a alege dacă îl folosiți pe ecranul de pornire și / sau pe fundalul ecranului de blocare.

Imaginile pe care le faceți cu dispozitive iOS se vor potrivi perfect ca imagini de fundal pe iPhone sau vizitați site-uri care oferă imagini de dimensiuni perfecte pentru imagini de fundal iPhone sau iPad, cum ar fi PhoneWalls.

Android

Utilizați acest ghid Android pentru schimbarea fundalului. La fel ca în cazul dispozitivelor iOS, vă bucurați de o mulțime de site-uri web gratuite pentru a descărca sute de imagini de fundal Android, cum ar fi AndroidWalls.