Cum să vizitați Marte în Google Earth Pro

Este posibil să cunoașteți și să vă bucurați de Google Earth pentru capacitatea sa de a vă duce aproape oriunde în lume (cel puțin practic). Știați că și Google Earth vă poate duce într-o aventură din afara acestei lumi pe Marte? Puteți vizita Planeta Roșie oricând doriți. Instrucțiunile de aici sunt valabile pentru Google Earth Pro, care este versiunea descărcabilă a Google Earth. De asemenea, puteți utiliza Google Mars online.


Cum să devii un astronaut (virtual)

  1. Mai întâi, asigurați-vă că ați descărcat cea mai recentă versiune a Google Earth, disponibilă la earth.google.com. Marte nu este inclus în nicio versiune anterioară versiunii Google Earth 5.

  2. După ce ați descărcat Google Earth Pro, deschideți-l.

  3. Veți observa un set de butoane în partea de sus a ecranului. Unul arată un pic ca Saturn și, deși nu îl putem vizita încă, este cel mai ușor de recunoscut simbol pentru o planetă.

    Apăsați butonul asemănător lui Saturn și selectați martie din lista derulantă. Acesta este același buton la care ați folosi pentru a comuta Cer vizualizați sau pentru a reveni la Pământ.

  4. Odată ce vă aflați în modul Marte, veți vedea că interfața cu utilizatorul este aproape identică cu cea pentru Pământ. Puteți activa și dezactiva straturile de informații în Straturi panoul din stânga. De exemplu, puteți căuta anumite repere și puteți lăsa repere. Dacă nu puteți vedea diferitele elemente pe care le-ați selectat în panoul Straturi, măriți. Puteți vedea terenul în 3D, imagini ale suprafeței și imagini orbitale de înaltă rezoluție.

  5. Puteți chiar să vă minunați de fotografii și panorame de 360 ​​de grade realizate de landeri, ale căror urme și ultimele poziții sunt, de asemenea, reprezentate. Doriți să cunoașteți ultimele poziții de curiozitate și oportunitate? Sunt disponibile.

  6. O astfel de cantitate copleșitoare de alegeri și date ar putea face dificilă decizia de unde să înceapă. Dacă sunteți în căutarea de idei, bifați caseta de lângă Excursii ghidate pentru a afișa videoclipuri când acestea sunt disponibile pe măsură ce „călătoriți” pe suprafață. Verifica Un ghid de călătorie pe Marte pentru a afla mai multe despre ceea ce vedeți pe Planeta Roșie.


Vizitarea altor locuri în care niciun bărbat (sau femeie) nu a mai trecut

Dacă o călătorie pe Marte aprinde o pasiune de roaming a planetei, Google Maps vă duce și într-o serie de alte lumi. NASA și Agenția Spațială Europeană au pus la dispoziția Google mii de imagini adunate de nave spațiale sau generate de computer pe baza fotografiilor folosind telescoape de mare putere.

Lista locurilor îndepărtate pe care le puteți vizita fără o navă spațială include nu doar Marte, ci și Venus, Saturn, Pluto, Mercur, diverse luni și multe altele. Mărind, puteți petrece ore în șir explorând munți, cratere, văi, nori și alte caracteristici ale acestor locuri îndepărtate; dacă au fost numiți, le veți vedea etichetate așa cum ați face pe o hartă. Chiar și Stația Spațială Internațională este a ta de vizitat. Google intenționează să adauge imagini pe măsură ce devin disponibile.