Cum să vă restaurați iTunes utilizând o copie de rezervă

Ați auzit sfaturile pentru a face backup pentru datele dvs., dar veți aprecia că ați urmat sfatul în cazul în care hard disk-ul computerului dvs. nu funcționează sau dacă datele dvs. sunt corupte. Acest lucru este valabil mai ales dacă unitatea dvs. conține o imensă bibliotecă iTunes - sau înlocuirea acesteia în macOS Catalina, biblioteca muzicală - formată din melodii pe care nu le puteți accesa cu ușurință nicăieri.

Dacă unitatea dvs. de disc eșuează sau trebuie să vă mutați biblioteca iTunes pe un computer nou, vă veți bucura dacă ați avea previziunea de a face o copie de rezervă a bibliotecii iTunes pe un hard disk extern. Dacă aveți o copie de rezervă, restaurarea bibliotecii iTunes de pe un hard disk extern este simplă. Iată cum se face:

credit imagine: simpson33 / iStock / Getty Images Plus

Informațiile din acest articol se aplică aplicației Muzică în Mac-uri care rulează macOS Catalina (10.15) și iTunes pe macOS Mojave (10.14), macOS High Sierra (10.13), macOS Sierra (10.12) și OS Leopard (10.5) prin OS X El Capitan (10.11), precum și computerele Windows 10.


Cum se restabilește o copie de siguranță a bibliotecii iTunes sau a muzicii

  1. Părăsi iTunes (Muzică pe macOS 10.15) pe computerul pe care intenționați să restaurați copia de rezervă a bibliotecii iTunes.

  2. Atașați la computer hard disk-ul extern care conține backupul iTunes. Pictograma pentru hard diskul extern ar trebui să fie pe desktop sau în Găsitor pe un Mac sau în My Computer în Windows. Faceți dublu clic pe pictograma hard diskului extern pentru ao deschide.

  3. Navigați prin hard disk pentru a găsi iTunes de rezervă.

  4. Deschideți locația de pe computer unde vă păstrați biblioteca iTunes:

    • Pe Windows, locația implicită a bibliotecii iTunes este în Muzica mea dosar.
    • Pe un Mac, implicit este în folderul Muzică, accesibil prin bara laterală a ferestrei Finder sau făcând clic pe hard disk, selectând Utilizatorii și făcând clic pe numele dvs. de utilizator.

  5. Trageți iTunes din hard diskul extern la locația corectă de pe computer.

    Dacă există deja o bibliotecă iTunes în folderul Muzică / Muzica mea, vi se cere dacă doriți să o înlocuiți. Acest lucru șterge vechea bibliotecă și toată muzica din ea. Dacă răspundeți „da”, copia de rezervă se copiază și devine biblioteca curentă de aplicații iTunes sau Muzică. Ai terminat.

    Cu toate acestea, dacă nu doriți să înlocuiți iTunes sau biblioteca de muzică existente, mai sunt câțiva pași de parcurs.

  6. Dacă nu înlocuiți biblioteca și copiați copia de rezervă într-o altă locație de pe computer, trebuie să spuneți aplicației iTunes sau Muzică ce bibliotecă să utilizați. Țineți apăsat butonul Opțiune tasta pe un Mac sau pe Schimba tasta pe Windows și lansare iTunes.

  7. Apare o fereastră care vă solicită să părăsiți, să creați bibliotecă sau să alegeți bibliotecă. Clic Alegeți Biblioteca.

  8. Răsfoiți prin hard disk în fereastra pop-up și localizați biblioteca iTunes pe care tocmai ați copiat-o de pe hard diskul extern. Pe un Mac, selectați iTunes Music pliant. Pe Windows, selectați .itl fișier din dosar.

  9. Clic Alege pe un Mac sau Deschis pe Windows pentru a lansa iTunes folosind noua bibliotecă pe care ați restaurat-o din copie de rezervă.

  10. Deconectați hard diskul extern de la computer.


Sfaturi pentru restaurarea bibliotecii iTunes din copie de rezervă

Dacă aveți o bibliotecă iTunes mai veche pe care nu o mai folosiți, vă recomandăm să o ștergeți, astfel încât să nu ocupe spațiu pe disc. Înainte de a face acest lucru, confirmați că noua bibliotecă conține tot conținutul celei vechi, astfel încât să nu ștergeți accidental ceva ce doriți.

Un hard disk extern nu este singura modalitate de a face o copie de rezervă a bibliotecii iTunes în aceste zile. S-ar putea să preferați să utilizați o copie de siguranță iCloud sau să consultați iTunes Match.