Cum să vă mențineți tastatura și mouse-ul curate

Ziua în care v-ați despachetat și ați început să lucrați cu noul dvs. Mac a marcat ziua în care tastatura și mouse-ul sau trackpad-ul Mac au funcționat la maximum. Începând din acea zi, pe aceste periferice adesea folosite, s-au construit mici bucăți de murdărie, praf și murdărie. Acumularea de gunk provoacă încet mouse-ul să se simtă mai puțin receptiv și poate chiar să facă din tastatură să rateze un clic pe tastă sau două din când în când.

Este relativ ușor să restabiliți tastatura și mouse-ul într-o stare nouă. Tot ce este nevoie este un pic de curățenie și atenție.

franckreporter / Getty Images 

Aceste instrucțiuni se aplică șoarecilor, trackpad-urilor și tastaturilor utilizate cu computerele Apple.


Produse de curatat

Începeți prin oprirea computerului Mac și deconectarea mouse-ului, a trackpad-ului și a tastaturii dacă sunt periferice cu fir. Dacă tastatura, mouse-ul sau trackpad-ul dvs. este alimentat de baterie, scoateți bateriile.

Aveți la îndemână următoarele elemente:

  • Pânză din microfibră
  • Cutie de aer sub presiune cu paie duză
  • Apă curată. Nu trebuie purificat sau distilat.
  • Tampoane de bumbac sau produse de curățare similare
  • Scobitori sau obiecte similare

Curățarea mouse-ului Mac

Indiferent de tipul de șoarece pe care îl utilizați, corpul este curățat în mod similar pentru a îndepărta orice uleiuri, cum ar fi amprentele digitale.

  1. Ștergeți corpul mouse-ului cu o cârpă din microfibră.

  2. Pentru pete încăpățânate, înmuiați cârpa în apă curată și frecați ușor mouse-ul.

  3. Aplicați presiune pentru a curăța petele murdare de pe mouse. Doar nu aplicați presiune în apropierea oricărei roți de derulare, capac sau sistem de urmărire.

Nu aplicați apă direct pe mouse deoarece poate picura în funcționarea interioară a mouse-ului în care se află electronica sensibilă.

Unele tipuri de mouse necesită o atenție suplimentară.

Mouse Mighty

Dacă utilizați un mouse puternic Apple, mingea de defilare trebuie, de asemenea, curățată. Umeziți ușor cârpa din microfibră și rulați bila de defilare pe cârpă. De asemenea, puteți utiliza un tampon de bumbac pentru a curăța bila de defilare.

Când bila de defilare este curată, utilizați recipientul de aer sub presiune pentru a arunca praful și murdăria din interiorul fântânii unde se află bila de defilare. De asemenea, aerul usucă bila de defilare după ce o curățați.

Magic Mouse

Dacă aveți un mouse Magic Apple, curățarea este mult simplificată. După ce curățați suprafața tactilă cu o cârpă umedă sau uscată din microfibră, rulați cârpa din microfibră de-a lungul celor două șine de ghidare de pe fundul mouse-ului Magic.

Dacă Magic Mouse-ul tău pare să aibă erori de urmărire, adică indicatorul mouse-ului se oprește sau sare, folosește cutia de aer sub presiune pentru a curăța în jurul senzorului de urmărire din partea de jos a Mouse-ului Magic.

Alți șoareci

Dacă utilizați un mouse terță parte, urmați instrucțiunile de curățare sugerate de producător și curățați mouse-ul. În general, utilizați o cârpă din microfibră pentru a curăța exteriorul mouse-ului. Dacă mouse-ul are o roată de derulare, s-ar putea să descoperiți că în mod obișnuit se înfundă cu gunk. Folosiți tampoane de bumbac pentru a curăța roata de defilare și cutia de aer sub presiune pentru a curăța în jurul rotii de defilare.

În cele mai grave cazuri, poate fi necesar să deschideți mouse-ul pentru a accesa senzorul optic din sistemul de rotițe de derulare. Nu toți șoarecii se deschid cu ușurință, iar unii sunt dificil de reunit odată ce sunt deschiși. Nu efectuați o intervenție chirurgicală la șoarece decât dacă aveți deja la dispoziție un șoarece de înlocuire și nu vă deranjează să căutați acel mic izvor care a traversat camera.


Apple Trackpad

Dacă utilizați mai degrabă un trackpad decât un mouse, veți găsi că sunt și mai ușor de curățat:

  1. Scoateți bateriile de pe un trackpad wireless. Dacă utilizați un trackpad cu fir, deconectați-l. Dacă trackpad-ul este încorporat pe laptopul dvs., opriți laptopul și deconectați-l dacă este conectat.

  2. Umeziți o cârpă curată din microfibră cu apă și folosiți-o pentru a curăța suprafața plană a trackpad-ului.

  3. Uscați trackpad-ul cu o cârpă uscată din microfibră.

Nu pulverizați niciun lichid pe trackpad.


Curățarea unei tastaturi wireless Apple sau USB

Pentru a curăța o tastatură Mac:

  1. Deconectați tastatura de pe computer sau scoateți bateriile de pe o tastatură wireless.

  2. Curățați suprafața tastaturii cu o cârpă din microfibră. Înfășurați o scobitoare cu un singur strat de cârpă din microfibră pentru a curăța între taste.

  3. Pentru suprafețele încăpățânate, umeziți cârpa cu apă curată, dar aveți grijă să nu obțineți umezeală în oricare dintre deschideri. Nu pulverizați niciodată lichid pe tastatură.

  4. Folosiți cutia de aer sub presiune pentru a arunca resturi suplimentare din jurul tastelor.


Despre deversările tastaturii

Tastaturile și lichidele nu se înțeleg. Dacă vărsați apă sau lichid pe o tastatură, opriți-l sau deconectați-l imediat. Ștergeți orice lichid vizibil și răsturnați-l cu susul în jos pentru a se scurge pe o cârpă moale timp de cel puțin 24 de ore înainte de a încerca să-l utilizați. Este posibil să aveți nevoie sau nu de o tastatură nouă.

Dacă deversarea se face pe o tastatură pentru laptop, opriți imediat laptopul și duceți computerul la un magazin Apple sau la un furnizor de servicii autorizat Apple pentru reparații. Întregul computer este expus riscului.

Curățarea unei chei blocate pe un laptop

Când tastatura MacBook sau MacBook Pro are o tastă care nu răspunde sau una care se lipeste atunci când o apăsați, scoateți aerul comprimat cu paiul atașat la duză pentru control precis.

  1. Țineți laptopul într-un unghi, astfel încât tastatura să fie aproape de verticală.

  2. Pulverizați tastatura (sau o singură tastă blocată) cu aerul comprimat într-un model de zigzag de la stânga la dreapta și înapoi.

  3. Rotiți laptopul Mac cu 90 de grade în partea dreaptă și pulverizați tastatura sau tasta cu aer comprimat în timp ce deplasați aerul în zig-zag.

  4. Rotiți laptopul cu 180 de grade în partea stângă și repetați procesul de pulverizare.

Acest proces funcționează și pe orice tastatură externă.

Apple vă recomandă să vă duceți tastatura la un magazin Apple sau la un furnizor de servicii autorizat Apple pentru service dacă aerul comprimat nu rezolvă problema cheii blocate.