Cum să vă înscrieți la programul beta public iOS pentru Apple

Apple lansează oficial noi versiuni de iOS în toamnă - de obicei în septembrie - dar știați că există o modalitate de a obține cea mai recentă versiune pe iPhone sau iPad cu câteva luni mai devreme? Se numește programul software Apple Beta.

Programul beta Apple pentru iOS este complet gratuit și este deschis oricui are un dispozitiv compatibil. Vă permite să începeți să utilizați software-ul de generație următoare înainte de lansarea publică. Asta înseamnă că puteți începe să utilizați iOS cu 14 luni înainte de a fi lansat oficial!

Citiți mai departe pentru a afla ce presupune acest program, dacă este potrivit pentru dvs. și cum să vă înscrieți.

Apple va lansa primul iOS 14 beta pentru public în iulie 2020.


Ce este o beta publică?

În dezvoltarea de software, „beta” este numele dat unei versiuni pre-lansare a unei aplicații sau a unui sistem de operare. Software-ul este considerat beta când se află într-un stadiu avansat de dezvoltare, dar nu este încă complet. Funcțiile de bază sunt în vigoare, dar software-ul nu este gata de utilizare de către publicul larg, deoarece mai sunt încă de făcut unele lucruri, cum ar fi remedierea erorilor, îmbunătățirea vitezei și lustruirea produsului.

drepturi de autor asupra imaginii Apple Inc.

În mod tradițional, software-ul beta este distribuit numai în cadrul companiei care îl dezvoltă sau către un set de testeri de încredere. Testerii beta lucrează cu software-ul, caută probleme și erori și raportează dezvoltatorilor pentru a ajuta la îmbunătățirea produsului.

O versiune beta publică este ușor diferită. În loc să limiteze grupul beta tester la personal intern sau grupuri mici, software-ul este pus la dispoziția publicului larg. Aceasta extinde cantitatea de teste efectuate, ceea ce duce la un software mai bun.


Care sunt riscurile beta publice?

În timp ce obținerea de noi programe software cu câteva luni înainte de lansare este interesant, este important să înțelegem că beta-urile publice nu sunt pentru toată lumea. Beta are bug-uri. Aceasta înseamnă că software-ul beta se poate bloca frecvent, funcțiile și aplicațiile pot să nu funcționeze corect, iar datele să se piardă.

De asemenea, este dificil să reveniți la versiunea anterioară după instalarea software-ului beta. Pentru a dezinstala versiunea beta, ar trebui să vă simțiți confortabil să restaurați telefonul la setările din fabrică, să restaurați din copie de rezervă și alte sarcini de întreținere.

Când instalați software beta, compromisul pentru accesul timpuriu este că este posibil ca lucrurile să nu funcționeze la fel de bine ca în mod normal. Dacă este prea riscant pentru dvs. - și va fi pentru o mulțime de oameni, în special pentru cei care se bazează pe iPhone-urile lor pentru muncă - așteptați lansarea oficială.


Cum să vă înscrieți pentru versiunea beta publică iOS

Dacă doriți să obțineți iOS 14 mai devreme, înscrieți-vă la programul software Apple Beta urmând acești pași:

  1. Deschideți Safari și accesați pagina web a programului software Apple Beta.

    Faceți acești pași direct pe iPhone sau pe alt dispozitiv iOS. Sunt mai mulți pași și mai complicat, dacă pornești de pe un computer și apoi trebuie să treci la iPhone.

  2. Selectați Inscrie-te.

  3. Conectați-vă cu ID-ul dvs. Apple.

    Dacă nu aveți unul din anumite motive, creați un nou Apple ID, apoi reveniți la acest pas.

  4. Derulați în jos până la Incepe secțiune, atingeți înregistrați dispozitivul iOS.

  5. Urmați instrucțiunile pentru a crea și arhiva o copie de rezervă a iPhone-ului în starea sa actuală.

  6. În Pasul 2 din pagina de instrucțiuni Apple, atingeți Descărcați profilul.

  7. În fereastra pop-up, atingeți Permite pentru a descărca un profil de configurare.

  8. În caseta de confirmare a descărcării, atingeți Închide.

  9. Mergi la pagina setările > Profil descărcat, Atingeți Instala, apoi atingeți Instala încă de două ori pentru confirmare.

  10. Când vi se solicită să reporniți iPhone-ul sau iPad-ul, alegeți Repornire.

  11. Mergi la pagina setările > general > Actualizare de software, apoi atingeți Descarcă și instalează pentru a vă actualiza dispozitivul iOS la cea mai recentă versiune beta.

  12. Așteptați până când dispozitivul dvs. descarcă și instalează actualizarea. Se va reporni încă o dată pentru a finaliza instalarea. Când repornește ultima dată, veți rula cea mai recentă versiune beta a iOS.

Ați decis că nu mai doriți să utilizați o versiune beta a iOS? Descărcați versiunea de iOS pentru a reveni la cea mai recentă versiune oficială.