Cum să vă conectați la Xfinity Wi-Fi

Hotspoturile Wi-Fi gratuite pot fi utile atunci când trebuie să accesați internetul din mers, dar nu doriți să utilizați datele telefonului pentru a face acest lucru. Sunt utile, de asemenea, dacă, dintr-un anumit motiv, propria rețea wireless de acasă nu mai funcționează temporar și aveți nevoie de o conexiune de rezervă la internet pentru a vă termina munca, a vă juca jocuri sau a viziona filme.

Dar hotspoturile Wi-Fi gratuite nu sunt întotdeauna disponibile dacă vă aflați într-o locație care nu are foarte multe cafenele sau biblioteci (care au adesea Wi-Fi gratuit).

Dar clienții Xfinity Internet au o altă opțiune în afară de utilizarea Wi-Fi-ului gratuit oferit de organizații și companii locale. Fiind unul dintre avantajele de a fi client Xfinity Internet, Comcast le permite clienților săi să acceseze serviciile sale de internet în deplasare, în afara rețelelor de domiciliu achiziționate, permițându-le clienților să se conecteze la hotspoturile Wi-Fi ale companiei de cablu. Aceste hotspoturi se numesc Xfinity WiFi.

Iată cum să vă conectați la hotspoturile Wi-Fi Xfinity.

Notă:

Instrucțiunile din ghidul nostru despre cum să vă conectați la hotspoturile Wi-Fi Xfinity ar trebui să se aplice oricărui dispozitiv mobil sau computer care are capacități wireless. Acestea fiind spuse, aceste instrucțiuni ar trebui să funcționeze indiferent de sistemul dvs. de operare. Singurul alt lucru de care este posibil să aveți nevoie pentru a vă asigura că acești pași funcționează pentru dvs. este o autentificare validă pentru clientul Xfinity Internet (care este de obicei adresa dvs. de e-mail și parola Comcast).


Ce este un hotspot Wi-Fi Xfinity?

În esență, hotspoturile Wi-Fi Xfinity sunt rețele fără fir de utilizare gratuită, care sunt împrăștiate în comunități pentru a permite (în primul rând) clienților Xfinity Internet să aibă acces la internet atunci când sunt departe de rețelele wireless de acasă. Principalul avantaj aici este că clienții Xfinity Internet ar trebui să poată accesa internetul oriunde are un hotspot Wi-Fi Xfinity în apropiere, ceea ce poate contribui la reducerea utilizării globale a datelor unui smartphone de către client.

Cu toate acestea, merită menționat faptul că clienții Xfinity nu se limitează doar la utilizarea dispozitivelor lor mobile cu hotspoturile Wi-Fi Xfinity. Orice dispozitiv (inclusiv computerele) poate utiliza aceste hotspot-uri atâta timp cât au capacități wireless. Și nici nu trebuie neapărat să fii departe de casă. De fapt, dacă rețeaua wireless de acasă acționează, puteți utiliza unul dintre aceste hotspoturi pentru a vă conecta la internet până când rețeaua dvs. este pornită din nou, cu condiția ca casa dvs. să fie situată lângă un hotspot Wi-Fi Xfinity.

Notă:

În timp ce hotspoturile Wi-Fi Xfinity sunt destinate în principal să fie utilizate de actualii clienți Xfinity Internet, Comcast permite în continuare clienților non-Xfinity Internet să acceseze hotspoturile sale. Veți folosi în continuare instrucțiunile de mai jos. Dar când ajungeți la portalul de conectare Wi-Fi, în loc să vă conectați așa cum ar face clientul, veți selecta în schimb albastrul Incepe butonul de sub secțiunea intitulată Nu ești client Xfinity? Nici o problemă. De acolo, trebuie să urmați instrucțiunile de pe ecran, fie pentru a începe o perioadă de încercare gratuită a serviciului Comcast Wi-Fi On Demand, fie pentru a cumpăra un abonament de zi wi-fi pentru a utiliza hotspot-ul.
Există totuși o singură captură: nu toate punctele fierbinți vor oferi un permis pentru oaspeți.


Cum să vă conectați la hotspoturile Wi-Fi Xfinity

  1. Accesați dispozitivul ales setările. Apoi, activați funcția Wi-Fi a dispozitivului dacă nu este deja activată.

  2. Când Wi-Fi-ul dispozitivului este pornit, pe ecranul dvs. ar trebui să apară o listă a rețelelor fără fir disponibile. Din această listă, selectați rețeaua etichetată xfinitywifi. Și apoi, dacă dispozitivul vă solicită să faceți acest lucru, selectați Ia legătura.

  3. În funcție de dispozitivul dvs., browserul implicit de pe dispozitivul dvs. se poate deschide automat pentru a afișa pagina web a portalului de conectare Wi-Fi Xfinity. Dacă nu se deschide automat, puteți declanșa apariția paginii web a portalului deschizând browserul și încercând să încărcați un site web (cum ar fi lifewire.com). Când faceți acest lucru, în loc să încărcați pagina web de test, browserul dvs. ar trebui să încarce în schimb pagina de conectare a portalului.

  4. După încărcarea paginii web a portalului de conectare, conectați-vă la hotspotul Wi-Fi Xfinity introducând numele de utilizator și parola clientului dvs. Xfinity Internet în câmpurile din caseta de text din partea de sus a paginii. Numele dvs. de utilizator este cel mai probabil adresa dvs. de e-mail Comcast. Apoi selectați Conectare.

  5. După ce v-ați conectat cu succes, hotspot-ul ar trebui să fie gata de utilizare. Asigurați-vă că îl testați deschizând din nou browserul pentru a încărca o pagină web.

Notă:

Dacă doriți să utilizați un hotspot Wi-Fi Xfinity cu dispozitivul dvs. mobil, Comcast vă recomandă să descărcați și să utilizați aplicația lor Hotspot Wi-Fi Xfinity pentru cea mai optimă experiență. Aplicația oferă clienților Xfinity mai multe caracteristici de securitate și vă poate ajuta să localizați hotspoturile. Dar aplicația nu este necesară pentru accesarea unui hotspot Xfinity. Aplicația este disponibilă pentru dispozitive iOS și Android.