Cum să transmiteți în flux live cu YouTube Gaming

Streamingul de jocuri este unul dintre genurile de divertisment cu cea mai rapidă creștere, iar YouTube Gaming vă face mai ușor ca niciodată să participați la acțiune. Dacă doriți să treceți de la încărcarea videoclipurilor jocului la transmiterea live a propriului joc pe YouTube, tot ce aveți nevoie este un computer decent și o conexiune la internet, un cont YouTube verificat și un program gratuit de codificare video compatibil cu YouTube.

Configurarea pentru a reda jocuri pe YouTube este puțin complicată, dar trebuie să parcurgi întregul proces o singură dată. După aceea, veți putea începe streaming în orice moment, doar prin apăsarea butonului.

Vă vom arăta două metode de redare în flux a jocurilor pe YouTube, inclusiv XSplit și OBS, precum și cum să transmiteți în flux în orice moment, fără niciun software suplimentar.

PeopleImages / E + / Getty


Ce trebuie să începeți cu Streamingul de jocuri YouTube

YouTube simplifică transmiterea în direct a camerei web, dar transmiterea unui joc este puțin mai complicată. Pentru a transmite în flux pe YouTube Gaming, aveți nevoie de:

  • Un cont YouTube confirmat: Dacă contul dvs. YouTube nu este confirmat, nu veți putea transmite în flux. Nu vă faceți griji, procesul de verificare este ușor.
  • Un calculator: Puteți utiliza un computer Windows, Mac sau Linux pentru a transmite în flux și puteți utiliza un desktop sau un laptop. Important este că computerul trebuie să fie suficient de puternic pentru a codifica video în timp real, în timp ce jucați și un joc.
  • Internet în bandă largă: Conexiunea dvs. de internet trebuie să aibă suficientă lățime de bandă în amonte pentru a încărca videoclipuri de înaltă definiție în timp real.
  • Un program de codificare: Acest program înregistrează jocul, îl codifică într-un format potrivit pentru streaming și îl încarcă pe YouTube. Fără un codificator, nu puteți transmite în flux pe YouTube Gaming. Două opțiuni gratuite sunt Open Broadcast Studio (OBS) și XSplit Broadcaster.

Dacă doriți să vorbiți cu spectatorii dvs. sau să inserați videoclipuri în direct cu dvs. în partea de sus a jocurilor, veți avea nevoie, de asemenea, de o cască sau de un microfon și de o cameră web.

Aici puteți descărca codificatoarele OBS și XSplit Broadcaster:

  • Descărcați OBS pentru Windows, MacOS și Linux
  • Descărcați XSplit Broadcaster pentru Windows

Cum să vă verificați contul YouTube

Înainte de a putea transmite în flux live pe YouTube, trebuie să vă verificați contul. Dacă nu aveți deloc un cont, va trebui mai întâi să navigați la site-ul YouTube principal și să faceți clic Conectare. Deoarece nu aveți un cont, va trebui să faceți clic pe Creează un cont și urmați instrucțiunile.

Dacă aveți un cont YouTube și acesta nu este verificat, va trebui să îl verificați înainte de a putea transmite în flux. Acesta este un proces ușor, dar veți avea nevoie de un telefon funcțional pentru a-l finaliza.

Iată cum să vă verificați contul YouTube:

  1. Navigați la YouTube.com/verify.

  2. Alege-ti tara.

  3. Alegeți să primiți un mesaj vocal sau un mesaj text.

  4. Introduceți numărul de telefon și faceți clic pe Trimite.

  5. Așteptați mesajul vocal sau text și introduceți codul.


Cum să redați în flux pe YouTube Gaming

Odată ce ai un cont YouTube verificat, un computer decent și o conexiune la internet și ai descărcat software-ul de codificare, ești gata să începi streamingul pe YouTube Gaming.

Iată cum puteți configura fluxul dvs. de jocuri YouTube:

  1. Navigați la YouTube.com/live_dashboard.

    Exista o modalitate ușoară de a accesa acest panou de control din YouTube Gaming, dar metoda respectivă a fost eliminată atunci când YouTube Gaming a fost îndoit înapoi pe YouTube. Marcați Dashboard-ul Live pentru acces ușor în viitor.

  2. Pe dumneavoastră Studio de creație pagină, cu Transmiteți în flux acum selectat în Fluxuri live secțiune, derulați în jos.

  3. În Informatii de baza secțiunea, introduceți un titlu și o descriere pentru fluxul dvs.

  4. În Configurare codificator secțiune, faceți clic pe Dezvăluie.

  5. Notează Numele / cheia fluxului, care apare când faceți clic Dezvăluie. Veți avea nevoie de acest număr dacă utilizați anumite programe de codificare precum OBS.

    Nu lăsați pe nimeni să vă vadă cheia de flux. Dacă dezvăluiți cheia altor persoane, aceștia vor putea să vă deturneze fluxul.

  6. Asigurați-vă că scrie Toate modificările au fost salvate în partea de sus a paginii și sunteți gata să vă configurați codificatorul.


Cum să transmiteți în flux pe YouTube cu XSplit Broadcaster

XSplit Broadcaster este un codificator de streaming gratuit disponibil pentru Windows. Unele funcții sunt blocate în spatele unui abonament plătit, dar puteți utiliza funcționalitatea de bază de streaming fără a plăti nimic. Trebuie să vă înscrieți pentru un cont XSplit atunci când instalați programul, dar nu trebuie să plătiți pentru un abonament. Dacă preferați software-ul open source complet gratuit, săriți peste această secțiune și utilizați OBS în schimb.

Primul pas în configurarea XSplit pentru a vă transmite jocul este să vă asigurați că folosește sursa corectă. Puteți să transmiteți jocul specific pe care doriți să îl transmiteți sau să îl transmiteți pe un anumit monitor dacă utilizați mai multe monitoare.

Pentru a configura XSplit Broadcaster pentru a difuza un monitor:

  1. Clic adăugaţi o sursă de.

  2. Clic Captură de ecran.

  3. Clic Monitorizați captura.

  4. Apasă pe monitorizează vrei să faci stream.

De asemenea, puteți configura XSplit pentru a difuza un anumit joc dacă jocul rulează în prezent:

  1. Clic adăugaţi o sursă de.

  2. Clic Captarea jocului.

  3. Apasă pe joc vrei să difuzezi.

Cu sursa selectată, sunteți aproape gata să începeți difuzarea. Mai întâi, va trebui să autorizați XSplit să se conecteze la contul dvs. YouTube:

  1. Clic Difuza.

  2. Clic YouTube Live - faceți clic pentru a configura.

Pentru ca XSplit să funcționeze cu YouTube, va trebui să introduceți ID-ul canalului:

  1. Navigați la youtube.com/account_advanced.

  2. Căutați unde scrie ID canal YouTube.

  3. copiaţi ID canal.

  4. Reveniți la XSplit și lipiți-vă ID-ul în Câmp ID canal.

  5. Clic OK.

Puteți lăsa singur restul setărilor din acest meniu, iar fluxul dvs. ar trebui să funcționeze foarte bine. Dacă întâmpinați probleme, cum ar fi probleme legate de calitatea videoclipurilor sau întârzieri, va trebui să modificați aceste setări.

Următorul pas este să anunțați Google că este bine ca XSplit să se conecteze la contul dvs. YouTube:

  1. În fereastra care apare, conectați-vă la contul dvs. YouTube.

  2. Dacă vi se solicită, introduceți codul de autentificare cu doi factori.

  3. Citiți mesajul și, dacă sunteți de acord, faceți clic Permite.

    XSplit nu va funcționa dacă nu faceți clic Permite. Dacă preferați să nu acordați acces la contul dvs., utilizați OBS.

Ești aproape acolo. Nu mai rămâne decât să vă configurați fluxul și să începeți difuzarea:

  1. Clic Difuza.

  2. Clic YouTube Live - numele dvs. de utilizator.

  3. Fereastra care apare va fi completată automat cu numele și descrierea fluxului pe care le-ați introdus pe YouTube. Verificați dacă acest lucru este corect și faceți clic pe Porniți difuzarea.

În acest moment, fluxul tău live va fi disponibil pe YouTube. Vă puteți da seama că XSplit difuzează prin mesajul Streaming Live din partea de sus a ferestrei. Dacă nu vedeți acel mesaj, fluxul dvs. nu este live.


Cum să transmiteți în flux pe YouTube cu OBS

OBS este un software open source care este total gratuit. Deoarece este open source, oamenii sunt chiar liberi să preia codul, să îl modifice și să pună la dispoziție noi versiuni. Dacă sunteți interesat să generați bani din fluxurile dvs. live, Streamlabs are o versiune a OBS care are o mulțime de funcții pentru a vă ajuta să faceți acest lucru. Când începeți abia, versiunea de bază a OBS va funcționa bine.

Spre deosebire de XSplit, nu trebuie să vă înscrieți pentru un cont pentru a utiliza OBS. Doar descărcați programul, instalați-l și sunteți gata să îl configurați.

Primul pas este să funcționezi cu YouTube făcând clic pe Setări.

Pentru a configura OBS cu YouTube, trebuie să aveți cheia de flux. Dacă ați uitat să îl copiați sau să-l scrieți, reveniți la pagina YouTube Creator Studio și obțineți-l înainte de a continua.

Iată cum să configurați OBS pentru a lucra cu YouTube:

  1. Cu setările meniu deschis, faceți clic pe Pârâu.

  2. Selectați Tipul fluxului > Servicii de streaming.

  3. Selectați serviciu > YouTube / YouTube Gaming.

  4. Selectați server de > Server principal de ingestie YouTube.

  5. Lipiți-vă Tasta de flux în câmpul cheie Stream.

    Nu lăsați pe nimeni să vă vadă cheia de flux. Dacă cineva primește cheia de flux, va putea să-l deturneze.

  6. Clic OK.

OBS este acum gata să difuzeze pe YouTube, dar trebuie totuși să îi spui ce să transmită. Dacă jocul potrivit apare deja în fereastra OBS, atunci ești bine să mergi. Dacă nu, va trebui să apăsați butonul + din secțiunea Surse și să-i spuneți ce să transmită.

Cel mai simplu mod de a configura acest lucru este să creați o sursă pentru jocul dvs. Puteți crea o sursă separată pentru fiecare joc pe care îl transmiteți sau puteți alege să transmiteți în flux monitorul specific pe care jocul dvs. se afișează.

Iată cum puteți crea o sursă de flux în OBS:

  1. Apasă pe + din secțiunea Surse.

  2. Clic Captură de joc.

Următorul pas este să configurați sursa de captură a jocului:

  1. Clic Creaza nou.

  2. Introduceţi un titlu pentru sursa ta.

  3. Verificați asta Faceți sursa vizibilă este bifat.

  4. Clic OK.

Următorul pas este să-i spui OBS ce joc să capturezi:

  1. Selectați mod > Capturați o fereastră specifică.

  2. Selectați Fereastră > numele procesului jocului tău.

  3. Lăsați restul setărilor în pace.

  4. Clic OK.

Cu sursa creată, sunteți gata să începeți transmiterea în flux:

  1. Verificați dacă fereastra OBS afișează jocul.

  2. Dacă OBS nu afișează jocul dvs., faceți clic pe noua dvs. sursă și comutați la acesta.

  3. Clic Porniți Streaming.

Cum să vă verificați fluxul de jocuri YouTube funcționează

După ce ați setat codificatorul să înceapă redarea în flux, fluxul dvs. de joc ar trebui să fie live. Dacă doriți să fiți siguri că totul funcționează, va trebui să vă întoarceți la pagina Studio de creație și să vă deschideți fluxul live.

Dacă fluxul live funcționează, veți vedea un punct verde mare lângă cuvântul LIVE în partea de sus a paginii fluxului. De asemenea, puteți derula în jos și faceți clic pe STREAM HEALTH pentru a vedea dacă YouTube are sfaturi pentru a îmbunătăți calitatea fluxului.

Este nevoie de câteva momente pentru ca un flux să fie difuzat după ce începeți să transmiteți un codificator, deci dacă nu vedeți punctul verde, dați-i un pic. Dacă punctul rămâne gri, va trebui să reveniți la codificatorul dvs. și să începeți din nou transmiterea în flux.

Cum să opriți transmiterea în flux pe YouTube Gaming

Când fluxul tău este live, poți schimba titlul, descrierea și dacă este privat, public sau nelistat pe pagina YouTube Creator Studio. Aceasta este măsura de control pe care o aveți asupra fluxului din acea pagină. Când este timpul să opriți fluxul, trebuie să o faceți din codificator.

Iată cum să opriți un flux în XSplit:

  1. Clic Difuza.

  2. Faceți clic pe YouTube Live - numele dvs. de utilizator.

  3. Verificați dacă textul roșu care scrie Streaming live în partea de sus a ferestrei Xsplit dispare. Aceasta înseamnă că fluxul s-a încheiat.

Pentru a opri transmiterea în flux în OBS, tot ce trebuie să faceți este să faceți clic Opriți transmiterea în flux. Pătratul verde din colțul din dreapta jos al ferestrei va dispărea, ceea ce înseamnă că OBS nu mai este în flux.

Puteți transmite în flux pe YouTube de pe un browser web fără codificator?

YouTube a făcut mai ușor ca niciodată transmiterea în flux live din Chrome. Puteți efectua fluxuri direct din browser, fără niciun fel de software de codificare. Cu toate acestea, puteți transmite în flux numai videoclipuri de pe o cameră web și audio de pe un microfon. Nu puteți folosi streamingul direct Chrome pentru a reda în flux jocuri.

Dacă doriți să utilizați funcționalitatea de streaming care este încorporată în Chrome pentru a transmite niște emisiuni prin webcam cu fanii dvs. atunci când nu jucați, iată cum să o faceți:

  1. Navigați la site-ul YouTube principal sau la pagina dvs. Studio de creație.

  2. Apasă pe simbolul camerei cu + simbol în interior.

  3. Clic Du-te în direct.

  4. Când vi se solicită să furnizați Chrome pentru a vă accesa camera web și microfonul, faceți clic pe Permite.

  5. Introduceți un titlu și o descriere pentru fluxul dvs. și faceți clic pe Următor →.

  6. Clic Du-te în direct.

  7. Clic END STREAM cand esti gata.

    Puteți folosi această metodă pentru a vă reda în flux jucând jocuri, dar spectatorii dvs. vor putea vedea doar orice vă îndreptați spre camera web. Pentru a transmite în flux imagini de joc de înaltă calitate, trebuie să utilizați un codificator.