Cum să transferați aplicații de pe vechiul dvs. Android pe noul dvs. Android

Ce să știți

  • Cel mai simplu mod de a transfera aplicații de la Android la Android este de a utiliza funcția Backup și Restore.
  • Asigurați-vă că faceți o copie de siguranță a datelor aplicației, astfel încât să salvați progresul jocului, să accesați istoricul chat-urilor, datele browserului mobil și multe altele.
  • Pentru jocuri, trebuie să vă conectați la joc înainte de a șterge vechea aplicație, iar pentru aplicațiile non-Google, trebuie să verificați dacă au fost făcute copii de siguranță.

Există câteva modalități prin care puteți transfera aplicații pe un telefon Android pe noul dvs. telefon, indiferent dacă ați făcut sau nu o copie de siguranță a vechiului dvs. telefon. Cu toate acestea, există câteva avertismente. Iată cum să transferați aplicații de la Android la Android.

Aceste instrucțiuni se aplică pentru Android Pie 9.0, Oreo 8.0 și Nougat 7.0 și ar trebui să se aplice indiferent cine a făcut telefonul dvs. Android: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi etc. Asigurați-vă că noul dispozitiv este încărcat complet sau aproape de acesta, înainte procedură.


Utilizați funcția de backup și restaurare Android

Cea mai simplă modalitate de a transfera aplicații de la Android la Android este făcând o copie de rezervă a dispozitivului vechi și folosind funcția de restaurare pe cel nou.

Nu puteți restabili o copie de rezervă dintr-o versiune Android superioară pe un dispozitiv care rulează o versiune Android inferioară.

Mai întâi, trebuie să verificați dacă vechiul dispozitiv face backup pentru datele dvs. Pentru a face acest lucru:

  1. Mergi la pagina setările.

  2. Derulați în jos și atingeți ușor Sistem.

  3. Selectați Backup. (Este posibil să trebuiască să extindeți fișierul Avansat prima secțiune.)

    Setările meniului dvs. pot fi ușor diferite, în funcție de producătorul telefonului și de versiunea sa de Android.

  4. Verificați dacă Faceți backup la Google Drive comutare este activată. Dacă este, ești pregătit.

  5. Dacă este dezactivat, glisați-l și atingeți Rezervă acum.

  6. Când copia de rezervă este completă, sunteți bine să mergeți.


Restaurează-ți datele pe noul telefon

Acum sunteți gata să vă restaurați datele pe noul Android. Dacă nu ați configurat încă noul telefon, veți putea să vă restaurați datele, inclusiv aplicațiile, în timpul procesului respectiv. 

Dacă ați configurat deja telefonul și nu ați restaurat datele, îl puteți reseta la setările din fabrică și puteți relua procesul de configurare.

  1. Încărcați noul dvs. Android și porniți-l. Urmați instrucțiunile de pe ecran până când vă întreabă dacă doriți să restaurați datele de pe un alt dispozitiv. Puteți oricând să începeți cu o ardezie curată atunci când obțineți un telefon nou, dar restaurarea datelor de pe un telefon vechi face tranziția mai simplă.

    Acest proces va varia ușor în funcție de producătorul telefonului, operatorul și versiunea sistemului de operare.

  2. Alegeți dispozitivul de pe care doriți să restaurați datele și atingeți Copiați datele.

  3. Androidul dvs. vă va solicita să vă conectați la o rețea Wi-Fi. Asigurați-vă că este conectat la același telefon ca vechiul dvs. telefon.

  4. Apoi, veți vedea opțiunile de restaurare. Alegeți oricare O copie de rezervă de pe un telefon Android (dacă aveți vechiul dvs. Android la îndemână) sau O copie de rezervă din cloud (dacă nu).

  5. Folosind același cont la care v-ați conectat pe vechiul dvs. telefon, conectați-vă la contul dvs. Google.

  6. Acum veți vedea o listă de opțiuni de backup, care va include vechiul dispozitiv Android.

  7. Selectați-l pe cel corect (cel mai probabil cel mai recent) și atingeți Restabili pentru a muta toate datele și setările de pe dispozitivul anterior. Atingeți aplicaţii pentru a selecta ce aplicații doriți pe noul dispozitiv.

  8. În timp ce datele dvs. sunt restaurate în fundal, puteți continua cu procesul de configurare.


Utilizați aplicația Samsung Smart Switch Mobile

Dacă aveți Galaxy S7 sau o versiune ulterioară, Smart Switch Mobile este preinstalat pe dispozitiv. Pentru dispozitivele mai vechi, puteți descărca aplicația din Google Play sau din magazinul de aplicații Samsung. Puteți utiliza aplicația pentru a transfera date de pe un telefon Android care rulează 6.0 Marshmallow sau mai târziu pe un telefon Samsung.

Pentru a accesa aplicația de pe S7 sau o versiune ulterioară, atingeți setările > Conturi > Schimb inteligent. Pentru orice alte telefoane, căutați-l în sertarul de aplicații.

Există trei metode pe care le puteți utiliza cu Smart Switch: fără fir, cablu USB sau stocare externă (card SD sau stocare USB). Iată cum să transferați aplicații utilizând metoda wireless, care este cea mai simplă.

Utilizarea Smart Switch cu o conexiune wireless

  1. Lansa Schimb inteligent pe noul dvs. telefon.

  2. Selectați Fără fir > A primi > Android.

  3. Deschis Schimb inteligent pe dispozitivul dvs. vechi.

  4. Robinet Fără fir > Trimite. 

  5. Urmați instrucțiunile de pe noul dispozitiv.

Utilizarea Smart Switch cu un cablu USB:

  1. Conectați cablul USB al vechiului telefon.

  2. Conectați acel cablu la un conector USB Samsung.

  3. Conectați conectorul USB Samsung la noul dvs. telefon Samsung.

  4. Lansați Smart Switch pe vechiul dvs. telefon.

  5. Reglați setarea USB de pe vechiul dvs. telefon pe dispozitivul Media (MTP).

  6. Urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a transfera aplicații.

Utilizarea Smart Switch cu un card SD

În cele din urmă, pentru a utiliza opțiunea de stocare externă, introduceți cardul SD sau conectați telefonul la dispozitivul de stocare USB care conține aplicațiile pe care doriți să le restaurați. Urmați instrucțiunile de pe ecran.

Samsung are, de asemenea, aplicații Smart Switch pentru Windows și Mac. Descărcați și lansați aplicația desktop, conectați noul telefon la computer și urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a transfera aplicații și alte date.


Copierea de rezervă și restaurarea jocurilor

Cât de frustrant este să deschizi un telefon nou, să îți deschizi jocul preferat și să descoperi că progresul tău a fost șters? Nu vă temeți, pentru majoritatea jocurilor din Play Store, puteți face cu ușurință copii de rezervă ale progresului jocului și le puteți aduce cu dvs. pe fiecare dispozitiv nou. Cea mai obișnuită modalitate de salvare a jocurilor este utilizarea unei aplicații numite Jocuri Google Play. Aplicațiile compatibile au o pictogramă verde de gamepad în înregistrarea lor din Magazin Play.

Deschideți aplicația, atingeți meniu cu trei puncte în dreapta sus, atunci setările, și comutați Conectați-vă la jocuri automat în poziția de pornire. După ce v-ați transferat jocurile pe noul telefon, conectați-vă la contul dvs. Jocuri Play pentru a sincroniza progresul.

Dacă jocul dvs. nu este compatibil cu Google Play Games, va trebui să îl faceți separat. Verificați setările aplicației pentru a vedea dacă există o opțiune de rezervă. 


Copierea de rezervă a altor aplicații non-Google

Pentru aplicațiile care nu fac parte din Google, va trebui să verificați dacă aceste aplicații fac backup pentru Google Drive. De exemplu, s-ar putea să doriți o aplicație de mesagerie pentru a vă salva istoricul de chat. Cele mai populare aplicații vor avea această opțiune.

Chrome și alte browsere mobile

Dacă salvați parole sau marcaje în Chrome sau în alt browser mobil, asigurați-vă că vă conectați pe toate dispozitivele, astfel încât datele dvs. să se sincronizeze corect. Accesați setările browserului și conectați-vă dacă nu sunteți deja.