Cum să setați și să ștergeți aplicațiile implicite în Android

Smartphone-ul dvs. a venit cu o varietate de aplicații și este posibil să fi instalat mai multe de când ați primit telefonul. Dacă aveți mai multe aplicații pe smartphone decât le utilizați, poate fi timpul să faceți o curățare de primăvară. Sau, dacă aveți mai multe aplicații care efectuează aceeași sarcină, dar nu doriți să le ștergeți, decideți ce aplicație este implicită. De exemplu, atunci când deschideți o fotografie, aveți opțiunea de a utiliza aplicația Galerie (sau o altă aplicație de imagine pe care ați descărcat-o) întotdeauna sau o singură dată. Dacă alegeți să deschideți întotdeauna aplicația Galerie, atunci această aplicație este implicită. Dacă vă răzgândiți și nu doriți să utilizați aplicația Galerie, schimbați aplicația implicită cu o altă aplicație imagine.

Instrucțiunile de mai jos ar trebui să se aplice indiferent cine a făcut telefonul dvs. Android: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi etc.


Ștergeți implicit

În trecut, au existat mai multe modalități de a șterge valorile implicite, în funcție de producătorul telefonului și de versiunea Android. Versiunile actuale de Android oferă o modalitate simplă și directă de a șterge valorile implicite pe bază de aplicație.

  1. Deschideți setările app.

  2. Robinet Aplicații și notificări.

  3. Robinet Deschideți toate aplicațiile (sau atingeți Vedeți toate cele # aplicații) pentru a vedea lista completă a aplicațiilor de pe dispozitiv.

  4. Atingeți aplicația pe care doriți să o ștergeți.

  5. Robinet Deschideți implicit.

  6. Robinet Ștergeți implicit pentru a șterge acțiunile implicite pe care le setați.

    Dacă aplicația este setată ca implicită pentru unele acțiuni, veți vedea un Ați ales să lansați această aplicație în mod prestabilit mesaj și a Ștergeți implicit opțiune. Dacă aplicația nu este setată ca implicită, veți vedea Nu sunt setate valorile implicite si Ștergeți implicit Opțiunea este oprită.

  7. După ce valorile implicite sunt șterse, pagina se reîmprospătează și afișează un Nu sunt setate valorile implicite mesaj și Ștergeți implicit Opțiunea este oprită.

  8. Acțiunile implicite pe care le setați pentru acea aplicație sunt șterse și puteți atribui o altă aplicație ca aplicație implicită pentru acea acțiune.


Setați valorile implicite

Când atingeți un link sau deschideți un fișier, vi se oferă o gamă de aplicații. După ce selectați o aplicație, selectați Mereu pentru a o face implicită sau selectați Doar odata dacă doriți să utilizați o altă aplicație în viitor. Dacă doriți să fiți proactivi, configurați aplicațiile implicite în aplicația Setări.

Opțiunile diferă ușor în funcție de versiunea de Android și dispozitiv. Unii producători își instalează propriile valori implicite și oferă capacitate limitată de a face modificări.

  1. Deschideți setările app.

  2. Robinet Aplicații și notificări.

  3. Robinet Avansat.

  4. Robinet Aplicațiile implicite.

  5. Selectați o categorie de modificat. De exemplu, alegeți un browser web, o aplicație de telefon sau o aplicație SMS implicită.

  6. În lista de aplicații disponibile din categoria respectivă, atingeți cercul de lângă aplicația pe care doriți să o setați implicit.

  7. Atingeți săgeata înapoi pentru a reveni la pagina anterioară. Aplicația selectată este listată ca implicită.