Cum să setați sau să modificați codul de acces iPad și amprenta digitală

Nu este niciodată o idee rea să adăugați un strat suplimentar de securitate pentru a proteja datele de pe iPad. Apple oferă mai multe opțiuni de securitate la modelele sale mai recente, inclusiv configurarea unei parole și blocarea tabletei în spatele amprentei cu Touch ID.

Cu toate acestea, înainte de a configura securitatea, veți dori să faceți o copie de rezervă a iPad-ului dvs. prin iTunes. În acest fel, puteți restaura din această copie de rezervă în cazul în care vă uitați codul de acces fără a fi nevoie să restaurați iPad-ul ca pe un dispozitiv nou.

Aceste instrucțiuni se aplică pentru iPad Air 2 și versiuni ulterioare, iPad Mini 3 și versiuni ulterioare și pentru iPad Pro.


Cum să vă configurați codul de acces iPad

Pentru a crea o nouă parolă pentru iPad:

  1. Deschis setările pe iPad.

  2. Selectați Atingeți ID și parolă.

    Dacă aveți deja o parolă setată pe iPad, va trebui să o introduceți pentru a accesa setările.

  3. Pentru a configura o parolă pentru prima dată, selectați Activați codul de acces. Pentru a vă actualiza codul de acces, selectați Schimbați codul de acces.

    Selectați Dezactivați codul de acces pentru a elimina toate cardurile de plată pe care le-ați configurat cu Apple Pay.

  4. Dacă porniți parola pentru prima dată, o veți introduce acum și apoi o veți confirma. Dacă vă schimbați codul existent, introduceți-l în ecranul următor.

  5. În ecranul următor, veți alege un cod nou. În mod implicit, veți introduce o parolă numerică din șase cifre. Selectați Opțiuni de parolă pentru a face una mai lungă, mai scurtă sau mai complexă.

    Codurile de acces personalizate trebuie să aibă cel puțin patru caractere.

    • Cod alfanumeric personalizat vă afișează tastatura iPad și vă permite să creați o parolă cu cifre și litere.
    • Cod numeric personalizat vă permite să alegeți o parolă bazată pe numere.
    • Cod numeric cu 4 cifre este o opțiune mai puțin sigură, dar dacă aveți probleme cu amintirea codurilor mai lungi, puteți seta una mai scurtă cu această opțiune.

  6. Introduceți noua parolă, apoi introduceți-o din nou pentru a confirma.


Cum se configurează sau se adaugă o amprentă digitală la Touch ID

Pentru un plus de securitate, puteți configura Touch ID, care utilizează o amprentă pe care o salvați pe iPad pentru a debloca dispozitivul și a efectua alte acțiuni. Iată cum să îl configurați sau să adăugați o nouă amprentă.

  1. În meniul Touch ID și parolă, selectați Adăugați o amprentă digitală.

  2. Urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a vă scana amprenta, plasând-o pe butonul Acasă.

  3. Pentru a redenumi degetul pe care tocmai l-ați salvat pe iPad, selectați numele acestuia din meniu și tastați unul nou.

  4. Pentru a elimina o amprentă digitală din Touch ID, selectați numele acesteia, așa cum ați schimba numele, apoi selectați Ștergeți amprenta digitală.

  5. Poți să folosești Adăugați o amprentă digitală pentru a adăuga mai multe amprente la Touch ID. Folosiți această opțiune, de exemplu, dacă doriți să vă puteți debloca iPad-ul cu ambele mâini.


Opțiuni suplimentare cu Touch ID

Deasupra Amprente secțiunea, veți vedea un titlu etichetat Folosiți Touch ID pentru. Setările din această regiune controlează pentru ce poate fi utilizată amprenta dvs.

  • Deblocare iPad folosește Touch ID în locul codului de acces pentru a vă deschide iPad-ul.
  • iTunes și App Store vă permite să verificați achizițiile cu amprenta înainte de a cumpăra o aplicație, un film sau o emisiune TV.
  • Apple a Pay utilizează amprenta dvs. pentru a confirma achizițiile pe care le efectuați cu cardurile de credit și de debit pe care le-ați stocat pe iPad.
  • Completare automată a parolei solicită verificarea Touch ID înainte de a utiliza una dintre parolele pe care le stocați în brelocul iCloud.