Cum să resetați setările de securitate IE la nivelurile implicite

Internet Explorer are o serie de opțiuni de securitate pe care le puteți personaliza, permițându-vă să fiți foarte specific cu privire la tipurile de acțiuni pe care le permiteți site-urilor web să efectueze browserul și computerul.

Dacă ați făcut mai multe modificări la setările de securitate IE și apoi aveți probleme cu navigarea pe site-uri web, poate fi dificil să determinați ce a cauzat ce.

Mai rău încă, unele instalări de software și actualizări de la Microsoft pot face modificări de securitate fără permisiunea dvs.

Din fericire, este foarte ușor să readuci lucrurile la valorile implicite. Urmați acești pași pentru a reseta toate setările de securitate Internet Explorer la nivelurile lor implicite.

Resetarea setărilor de securitate Internet Explorer la nivelurile lor implicite este ușoară și durează de obicei mai puțin de 5 minute.

Acești pași se aplică versiunilor Internet Explorer 7, 8, 9, 10 și 11.


Cum să resetați setările de securitate IE la nivelurile implicite

  1. Deschideți Internet Explorer.

    Dacă nu găsiți comanda rapidă pentru Internet Explorer pe desktop, încercați să căutați în meniul Start sau în bara de activități, care este bara din partea de jos a ecranului dintre butonul Start și ceas.

  2. Din meniul Instrumente Internet Explorer (pictograma roată din partea dreaptă sus a IE), alegeți Optiuni de internet.

    Dacă utilizați o versiune mai veche de Internet Explorer (iată cum să spuneți), alegeți Meniu Instrumente și apoi Optiuni de internet.

    Consultați Sfatul 1 din partea de jos a acestei pagini pentru alte modalități prin care puteți deschide Opțiuni Internet.

  3. selectaţi Securitate fila din partea de sus a Opțiunilor Internet.

  4. Alege Resetați toate zonele la nivelul implicit, situat în partea de jos a ferestrei Opțiuni Internet.

    Consultați Sfatul 2 de mai jos dacă nu sunteți interesat să resetați setările de securitate pentru toate zonele.

  5. Selectați OK.

Acum puteți închide și redeschide Internet Explorer. Încercați din nou să vizitați site-urile web care v-au cauzat problemele pentru a vedea dacă a ajutat resetarea setărilor de securitate Internet Explorer de pe computer.


Sfaturi și mai multe informații

  1. În unele versiuni de Internet Explorer, puteți accesa Alt tasta de pe tastatură pentru a deschide meniul tradițional. Puteți utiliza apoi unelte > Optiuni de internet element de meniu pentru a ajunge în același loc ca atunci când urmați pașii de mai sus.

    Un alt mod de a deschide Opțiuni Internet fără a fi nevoie să deschideți Internet Explorer este acela de a utiliza inetcpl.cpl comanda (se numește Proprietăți Internet atunci când o deschideți în acest fel). Acest lucru poate fi introdus în linia de comandă sau în caseta de dialog Executare pentru a deschide rapid Opțiuni Internet. Funcționează indiferent de versiunea de Internet Explorer pe care o utilizați.

    O a treia opțiune pentru deschiderea Opțiunilor Internet, care este de fapt prescurtarea comenzii inetcpl.cpl, este utilizarea Panoului de control, prin intermediul appletului Opțiuni Internet. Consultați ghidul nostru despre cum să deschideți panoul de control dacă doriți să mergeți pe acel traseu.

  2. Butonul care citește Resetează toate zonele la nivelul implicit face exact cum sună - restabilește setările de securitate ale tuturor zonelor. Pentru a restabili setările implicite ale unei singure zone, selectați acea zonă și apoi utilizați Nivel implicit pentru a reseta doar acea zonă.

  3. De asemenea, puteți utiliza Opțiuni Internet pentru a dezactiva filtrul SmartScreen sau Phishing în Internet Explorer, precum și pentru a dezactiva modul protejat.