Cum să remediați sincronizarea Fitbit

Dacă dețineți un Fitbit, este posibil să întâmpinați ocazional o problemă în care nu se sincronizează cu un iPhone, dispozitiv Android sau computer, iar aplicația vă spune că procesul de sincronizare nu poate fi finalizat sau că fitness tracker-ul nu poate fi găsite. Pot exista mai multe cauze ale acestei defecțiuni. Există, de asemenea, la fel de multe remedieri care pot fi implementate rapid și fără niciun risc pentru dispozitiv. Vă prezentăm mai jos aceste remedieri.

Sfaturile din acest articol pot fi folosite pentru a remedia problemele de sincronizare cu toate modelele de tracker Fitbit de la Fitbit Charge 3 și Fitbit Ace la Fitbit Ionic și Fitbit Versa.

Fitbit


Cauza erorilor de sincronizare Fitbit

Erorile de sincronizare Fitbit sunt, de obicei, legate de faptul că fitness tracker-ul este disociat cu smartphone-ul, tableta, computerul sau iPod touch la care a fost conectat inițial. Acest lucru poate fi cauzat de conectarea la prea multe dispozitive simultan, Bluetooth nu funcționează corect sau o eroare minoră în sistemul de operare Fitbit.

Cum se remediază o problemă de sincronizare Fitbit Tracker

Este dificil să identificăm exact de ce un Fitbit nu se sincronizează corect cu un iPhone, Android sau alt dispozitiv. Cu toate acestea, există o varietate de soluții dovedite care pot rezolva problema și acestea funcționează cu toate modelele Fitbit Fitness Tracker.

  1. Forțați o sincronizare manuală. Uneori, aplicația Fitbit are nevoie de puțină tentativă pentru a iniția sincronizarea chiar și după ce a fost deschisă. Pentru a forța o sincronizare, atingeți pictograma cardului membru, atingeți numele trackerului Fitbit, apoi atingeți Sincronizați acum.

  2. Verificați setările Bluetooth. Un tracker Fitbit sincronizează datele cu smartphone-urile, tabletele și computerele utilizând Bluetooth, deci nu se va putea conecta dacă Bluetooth este dezactivat pe dispozitiv.

    Bluetooth poate fi activat și dezactivat din meniurile rapide de pe majoritatea dispozitivelor inteligente. Pe iPadOS, glisați în jos în colțul din dreapta sus pentru a deschide acest meniu. Pe Android și Windows Phone, glisați în jos pentru a-l deschide.

  3. Instalați aplicația Fitbit pe dispozitiv. Dacă ați achiziționat un nou tracker Fitbit, probabil ați instalat aplicația oficială pe smartphone, tabletă sau computer pentru a o configura. Cu toate acestea, dacă ați primit un Fitbit la mâna a doua, este posibil să nu aveți. Spre deosebire de alte dispozitive, un Fitbit necesită instalarea unei aplicații speciale pentru conectarea la un alt dispozitiv și sincronizarea datelor.

  4. Actualizați Fitbit. Este posibil ca dispozitivul să aibă probleme la conectarea la tracker dacă este depășit.

  5. Sincronizați Fitbitul numai cu un singur dispozitiv. Poate părea o idee bună să împerecheați urmăritorul Fitbit cu iPhone-ul când sunteți afară din casă și computerul Windows 10 atunci când sunteți acasă, dar acest lucru poate provoca un conflict pentru tracker atunci când încearcă să se conecteze la ambele la acelasi timp. Cel mai bun mod de a remedia acest lucru este să opriți Bluetooth pe un dispozitiv atunci când încercați să sincronizați cu celălalt. De asemenea, puteți opri complet al doilea dispozitiv.

  6. Dezactivați Wi-Fi. Uneori, activarea simultană a Wi-Fi și Bluetooth a unui smartphone sau tabletă poate împiedica fiecare dintre aceste tehnologii să funcționeze corect. Dacă încercați să sincronizați un tracker Fitbit, acest lucru poate împiedica conectivitatea Bluetooth și împiedica sincronizarea acestuia.

  7. Verificați bateria Fitbit. În timp ce trackerele Fitbit au o durată lungă de viață a bateriei, aceste dispozitive trebuie să se reîncarce în fiecare zi sau cam așa ceva. Dacă un tracker nu se sincronizează, este posibil să se fi epuizat și să se oprească. Acest lucru este probabil dacă dețineți un Fitbit One sau un Fitbit Zip. Acestea sunt de obicei plasate într-un buzunar sau o geantă și sunt ușor de uitat când vine vorba de timpul de încărcare a dispozitivului la sfârșitul zilei.

  8. Reporniți trackerul Fitbit. Repornirea unui Fitbit este în esență aceeași cu repornirea unui computer. Reîmprospătează sistemul de operare al dispozitivului și remediază de obicei orice problemă pe care o puteți întâmpina, cum ar fi probleme de sincronizare.

    Instrucțiunile pentru repornirea unui Fitbit variază de la model la model, dar implică în general conectarea trackerului la cablul de încărcare USB, conectarea acestuia la o sursă de alimentare și menținerea butonului principal timp de aproximativ 10 secunde. Dacă este făcut corect, sigla Fitbit clipește pe ecran și dispozitivul repornește. Repornirea unui Fitbit nu va șterge alte date în afară de notificări.

    O repornire este de obicei necesară după ce întâmpinați una dintre problemele menționate mai sus, cum ar fi conflictele Wi-Fi și Bluetooth sau conectarea la mai multe dispozitive.

  9. Resetați trackerul Fitbit. Resetarea este o ultimă soluție, deoarece șterge toate datele și readuce Fitbit la setările sale din fabrică. Puteți restaura orice date sincronizate cu contul dvs. Fitbit online după resetare. Resetarea unui Fitbit diferă în funcție de modelul pe care îl dețineți, unele necesitând o agrafă introdusă într-o gaură, în timp ce altele sunt efectuate în setările dispozitivului. Unele trackere, cum ar fi Fitbit Surge și Fitbit Blaze, nu au opțiune de resetare din fabrică.

    Nu confundați repornirea și resetarea atunci când vorbiți cu asistența pentru clienți online sau offline. Repornirea unui Fitbit îl oprește și se aprinde din nou în timp ce resetarea șterge tot ce se află pe el.