Cum să remediați o eroare de verificare a securității kernelului în Windows

Erorile de eroare ale verificării securității kernelului în Windows 10, Windows 8 și Windows 7 apar pe ecranul albastru al morții atunci când unul sau mai multe fișiere de date nu reușesc să treacă o verificare a integrității sau a compatibilității.

Mesajul de eroare apare de obicei după cum urmează.

  • PC-ul dvs. a întâmpinat o problemă și trebuie să repornească. Colectăm doar câteva informații despre erori și apoi vom reporni pentru dvs.
  • Cod de oprire: KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Windows 10, Windows 8 și Windows 7.


Cauza erorilor de verificare a securității kernelului

Erorile de eroare ale verificării securității kernelului apar de obicei la pornirea, oprirea sau punerea computerului în modul repaus. Cel mai adesea, problema începe după o actualizare Windows sau o actualizare RAM.

Mai multe probleme ar putea fi la baza unei erori de verificare a securității kernelului. Deși cele mai frecvente includ drivere învechite, hard disk sau corupție RAM sau o infecție cu virus sau malware, eroarea ar putea fi cauzată și de deteriorarea fișierelor OS Windows.

Nick Karvounis / pxhere


Cum se remediază erorile de verificare a securității kernelului

În unele cazuri, soluția este la fel de simplă ca și dezinstalarea unei actualizări sau a unui driver. În alte cazuri, este nevoie de ceva mai mult timp și efort pentru a identifica și rezolva această problemă. Începând cu cele mai frecvente și mai ușor rezolvate remedieri și lucrând la altele mai provocatoare, dacă este necesar, vă poate ajuta să localizați și să reparați rapid.

  1. Scoateți orice dispozitiv periferic amovibil. Înainte de a începe procesul de depanare, eliminați toate dispozitivele periferice care ar putea interfera. Scoateți orice alte articole detașabile, cum ar fi CD-uri sau unități flash, de asemenea. Dacă oricare dintre acestea are conexiuni slăbite sau deteriorate, ar putea provoca o eroare de verificare a securității kernelului, deoarece Windows se conectează la aceste elemente mai întâi la pornire. Reporniți computerul pentru a vedea dacă acest lucru rezolvă eroarea. Dacă nu, continuați depanarea.

    Verificați alte conexiuni, cum ar fi cablul de alimentare și monitorul, în acest moment.

  2. Căutați malware. Un virus sau alt software rău intenționat ar putea fi rădăcina pagubei care a cauzat mesajul de eroare. Folosind Windows Defender sau alt software antivirus, căutați și eliminați orice malware care ar putea dăuna sistemului. Reporniți după terminare și continuați depanarea dacă eroarea rămâne.

  3. Dezactivați repornirea automată Windows. Când apare BSOD (Ecranul albastru al morții), împiedicați repornirea automată a computerului, astfel încât să aveți ocazia să intrați și să începeți depanarea.

  4. Porniți Windows în modul sigur. Pornind cu doar aplicațiile esențiale care rulează, s-ar putea să descoperiți că o aplicație instalată recent a declanșat mesajul de eroare. Dacă este necesar, utilizați butonul de alimentare pentru a efectua o repornire dură. Odată ajuns în modul sigur, dezinstalați programele care au fost adăugate înainte de apariția eșecului verificării de securitate a nucleului. Reporniți computerul și încercați din nou. Dacă eroarea apare în continuare, continuați depanarea.

  5. Actualizați driverele. Un driver de dispozitiv corupt este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care apare această problemă. Folosind Manager dispozitive, verificați dacă există actualizări disponibile ale driverului și instalați-le, apoi reporniți computerul după ce ați făcut acest lucru. Continuați să depanați dacă eroarea continuă.

  6. Căutați actualizări Windows. Deși actualizările Windows sunt de obicei instalate automat, poate fi disponibilă o actualizare pe care nu ați descărcat-o încă, ceea ce ar putea rezolva problema. Windows trebuie să repornească după orice actualizări, deci verificați dacă eroarea a dispărut odată ce computerul pornește din nou.

  7. Efectuați o scanare pentru a diagnostica posibile probleme RAM. Windows Memory Diagnostic (WMD) este un instrument gratuit care era disponibil de la Microsoft și este încă disponibil pentru descărcare dintr-o sursă de încredere. Cu toate acestea, există multe alte teste de memorie gratuite pe care ați putea dori să le folosiți. Reporniți computerul după ce utilizați instrumentul. Dacă eroarea apare în continuare, continuați depanarea.

  8. Scanați sistemul pentru a verifica dacă există fișiere corupte. Utilizarea Verificatorului de fișiere de sistem vă permite să căutați probleme cu fișierele Windows protejate. Instrumentul înlocuiește toate fișierele deteriorate pe care le găsește. Reporniți computerul pentru a vedea dacă acest lucru rezolvă eroarea. Dacă nu, continuați depanarea.

  9. Verificați dacă hard diskul prezintă erori. Un alt instrument încorporat în Windows este Instrumentul de verificare a erorilor, pe care îl puteți rula manual în orice moment pentru a identifica (și a corecta) erorile de pe hard disk. După utilizarea instrumentului de verificare a erorilor, este necesară o repornire. Dacă eroarea apare în continuare, continuați depanarea.

  10. Restabiliți sistemul la un punct de lucru trecut. Utilizarea Restaurării sistemului Windows anulează orice modificări care ar putea provoca problema, ducând în esență computerul înapoi la un moment în care a funcționat corect.

  11. Utilizați instrumentul de reparații de pornire. Dacă vedeți încă BSOD când porniți computerul, rulați Startup Repair Tool pentru a remedia automat orice probleme nerezolvate. O reparație de pornire (numită anterior Reparare automată) este un instrument eficient pentru a repara un computer care nu pornește corect. Repararea la pornire este disponibilă din meniul Opțiuni avansate de pornire.

  12. Resetați computerul. Utilizarea Resetare Acest computer în Windows 10 sau Windows 8 este ultima soluție de încercat dacă niciunul dintre eforturile anterioare de depanare nu a funcționat. Aveți opțiunea de a vă păstra fișierele, de a elimina totul sau de a restabili computerul la setările din fabrică. Aveți grijă cu această opțiune dacă nu doriți să începeți de la zero cu computerul.