Cum să o remediați atunci când iTunes nu vă recunoaște iPhone-ul

iTunes este centrul de divertisment Apple, care stochează toată muzica, filmele, emisiunile TV și multe altele. Pentru a vă bucura de iTunes pe toate dispozitivele dvs., Apple vă permite să sincronizați iTunes pe computer și iPhone utilizând o conexiune USB. Deși acest lucru funcționează de obicei bine, uneori iTunes nu vă recunoaște iPhone-ul, ceea ce poate fi frustrant și confuz.

Iată o privire la motivul pentru care ar putea apărea această problemă și cum să o remediați și să sincronizați din nou iPhone și iTunes.

Cu macOS Catalina, Apple Music a înlocuit iTunes. Acești pași de depanare se aplică sistemelor cu versiuni mai vechi de iTunes, precum și sistemelor mai noi cu Apple Music.


Cauzele iTunes care nu recunoaște iPhone

Există câteva motive pentru care iTunes nu recunoaște un iPhone. Este posibil să existe o problemă fizică, cum ar fi un cablu USB defect sau un port USB de pe computer. Resturile pot înfunda portul iPhone sau poate exista o problemă de software.

Oricare ar fi sursa problemei, există câțiva pași simpli de depanare cu șanse mari de a readuce un iPhone și iTunes la comunicare.

Stevica Mrdja / Getty Images


Cum să o remediați când iTunes nu vă recunoaște iPhone-ul

De multe ori, problemele de conectivitate iPhone-iTunes provin din probleme pe care le puteți rezolva cu ușurință. Încercați fiecare pas de depanare pentru a vedea dacă rezolvă problema. Dacă nu, treceți la următoarea sugestie.

  1. Asigurați-vă că iTunes este instalat pe computer. Dacă nu aveți iTunes, programul nu poate recunoaște dispozitivul. Este ușor să instalați iTunes (sau succesorul său, Apple Music) pe un computer Mac sau Windows.

  2. Verificați cablul USB. Un cablu USB defect ar putea cauza problema conexiunii iPhone-iTunes. Asigurați-vă că cablul USB este în stare bună. Dacă este tăiat sau tăiat, utilizați un alt cablu USB și vedeți dacă acest lucru rezolvă problema.

    Utilizați un cablu USB Apple original. Cablurile USB realizate de alte companii nu pot declanșa o conexiune între dispozitive.

  3. Verificați portul iPhone-ului. Uneori, acumularea de resturi provoacă eșecul unui port iPhone. Folosiți o perie sau o periuță de dinți uscată, antistatică, pentru a o curăța ușor. Apoi, conectați-vă din nou și vedeți dacă acest lucru remediază problema.

  4. Verificați portul USB de pe computer. Începeți prin deconectarea tuturor dispozitivelor USB de la computer. Mutați cablul iPhone-ului în alt port și reconectați-vă. Dacă acest lucru funcționează, este o problemă cu acel port specific și va trebui să îl reparați.

    Dacă utilizați un dispozitiv USB extern pentru cabluri, deconectați-l și conectați cablul iPhone-ului direct la computer. S-ar putea să fie o problemă de conexiune între dispozitivul USB și computer.

  5. Reporniți iPhone-ul. O mică problemă software ar putea provoca o conexiune defectuoasă. Reporniți dispozitivul și conectați-vă din nou.

  6. Reporniți computerul. O eroare de software ușoară sau o defecțiune poate provoca o defecțiune a iTunes. Opriți computerul și lăsați-l să stea câteva minute înainte de a-l reporni.

  7. Asigurați-vă că dispozitivul iOS este deblocat și pe ecranul de pornire. Conectați dispozitivul, deblocați-l imediat și asigurați-vă că este pe ecranul de pornire. Apoi conectați iPhone-ul la iTunes.

    După ce deblocați iPhone-ul, lăsați-l deblocat câteva minute înainte de a încerca să vă conectați.

  8. Descărcați cea mai recentă versiune de iTunes. Este posibil ca o versiune veche de iTunes să nu vă recunoască iPhone-ul. Actualizați iTunes și apoi încercați să conectați iPhone-ul din nou.

  9. Actualizați software-ul sistemului de operare. Actualizați Windows sau macOS și vedeți dacă acest lucru are grijă de orice erori software sau erori ascunse care au cauzat problema conexiunii iPhone-iTunes.

  10. Asigurați-vă că atingeți Încredere în acest computer. Dacă vă conectați iPhone-ul la computer pentru prima dată, ar trebui să vedeți Ai încredere în acest computer alertă pe ecranul de pornire. Când vedeți această alertă, deblocați dispozitivul și atingeți-l imediat pentru a desemna computerul ca dispozitiv de încredere.

    Ați atins accidental Nu aveți încredere? Există o soluție. Mergi la setările > general > restabili > Resetați locația și confidențialitatea. După ce vă conectați iPhone-ul, veți vedea din nou fereastra pop-up.

  11. Verificați raportul de sistem. Acest lucru se aplică numai dacă utilizați un Mac. Conectați iPhone-ul și verificați Raportul de sistem, care afișează dispozitivele active. Dacă iPhone-ul dvs. este afișat, dar nu vă puteți conecta, este posibil să întâmpinați o problemă de software.

  12. Dezactivați sau dezinstalați software-ul de securitate. Dacă utilizați un Mac și iPhone-ul a fost listat în Raportul de sistem, dezactivați sau dezinstalați software-ul antivirus și alte programe de securitate unul câte unul. Vedeți dacă vreun program cauzează problema.

    Software-ul antivirus terț poate bloca dispozitive USB externe, cum ar fi cablul care conectează un iPhone la un computer. Acest lucru ajută la protejarea datelor computerului în cazul în care un USB necunoscut se conectează la dispozitiv.

  13. Reinstalați driverul USB al dispozitivului Apple Mobile. Acest lucru se aplică numai PC-urilor Windows. Acest driver îi spune computerului ce trebuie să facă cu dispozitivele Apple. Când funcționează defectuos, nu citește corect dispozitivul. Reinstalați driverul și vedeți dacă acest lucru rezolvă problema.

  14. Dezinstalați și reinstalați iTunes. O defecțiune profundă în iTunes poate fi uneori rezolvată prin dezinstalarea și reinstalarea software-ului.

    Nu vă pierdeți muzica și alt conținut dezinstalând iTunes. Cu toate acestea, dacă sunteți îngrijorat, creați o copie de rezervă iTunes înainte de a merge mai departe.

  15. Contactați asistența Apple. Site-ul de asistență Apple iTunes oferă multe caracteristici utile, inclusiv o bază de cunoștințe care poate fi căutată și posibilitatea de a pune o întrebare comunității. De asemenea, puteți stabili o întâlnire la Barul Genius al Apple Store local.