Cum să o remediați atunci când înregistrarea serviciului lipsește sau este coruptă

Menținerea actualizată a instalării Windows 10 este importantă dacă doriți să vă păstrați computerul în siguranță, sigur și echipat cu cele mai bune și mai moderne caracteristici. Când Windows Update eșuează și întâlniți erori de înregistrare a serviciului lipsă sau corupte, vă puteți bloca și nu vă puteți proteja sistemul.


Cauza înregistrării serviciului lipsește sau erori corupte

Motivul precis al unei erori Windows Update ca acesta este adesea greu de identificat. Un nou software ar putea interfera cu procesul de actualizare. Registrul Windows ar putea fi corupt. Sau un program antivirus ar putea deveni excesiv de zel și bloca un proces legitim în Windows Update.

Pixabay


Cum se remediază Înregistrarea serviciului Windows Update lipsește sau este coruptă în Windows 10

Indiferent de motivul pentru care apare eroarea, soluțiile sunt la fel. Este adesea mai ușor să remediați problema decât să o diagnosticați. Deci, începeți cu remedierile și vedeți ce funcționează. De obicei, acest lucru vă va spune motivul pentru această problemă, în primul rând.

După fiecare încercare, reporniți sistemul și încercați din nou Windows Update pentru a vedea dacă asta l-a remediat.

  1. Rulați instrumentul de depanare Windows Update. Instrumentul de depanare Windows 10 face o treabă excelentă de a remedia majoritatea problemelor și vă poate indica în direcția corectă atunci când nu. Este întotdeauna un apel bun să începeți cu instrumentele de depanare încorporate.

  2. Rulați o scanare antivirus. Este puțin probabil ca programele malware să fie cauza principală a unei erori Windows Update, dar merită verificat. Un virus ar putea încerca să împiedice sistemul dvs. să fie cât mai protejat.

    Dacă nu aveți software antivirus, luați în considerare instalarea unei soluții antivirus și efectuați o scanare profundă a sistemului dvs. imediat ce îl aveți instalat.

  3. Verificați serviciul Windows Update. Este posibil ca serviciul Windows Update să se oprească sau să nu ruleze automat cu Windows. Dacă este necesar, parcurgeți unele soluții de depanare pentru a reporni serviciul și a-l pune în funcțiune din nou.

  4. Rulați o scanare SFC. Verificatorul de fișiere de sistem sau SFC este un instrument excelent pentru Windows pentru eliminarea problemelor cu anumite fișiere de care s-ar putea să nu fiți conștienți. De asemenea, poate parcurge un drum lung până la remedierea erorilor Windows Update ca aceasta.

  5. Rulați o scanare DISM. Scanarea de gestionare și gestionare a imaginilor de implementare este o modalitate utilă de a repara și repara Windows. Dacă ceva nu merge bine cu porțiunea de actualizare a Windows, o scanare DISM o poate remedia uneori.

  6. Dezactivați temporar antivirusul. În mod normal, acest pas nu este recomandat. Cu toate acestea, dacă întâmpinați în continuare probleme, dezactivarea temporară a Norton, Avast, Windows Defender sau un alt antivirus vă poate oferi cele mai necesare actualizări.

    Marca dvs. particulară de antivirus poate fi diferită, dar dezactivarea acestuia implică de obicei următoarele:

    1. Uită-te în partea dreaptă jos a barei de activități, lângă ora și data. Selectați săgeata mică.
    2. Căutați pictograma software-ului dvs. antivirus. Faceți clic dreapta pe acesta sau atingeți lung. Selectați Dezactivați, sau închideți-l. Dacă vi se solicită aprobarea administratorului, acordați-o.

    Reactivați antivirusul ulterior, indiferent dacă acesta funcționează sau nu. Cu aplicația antivirus dezactivată, sistemul dvs. ar putea fi expus riscului de viruși și atacuri malware.

  7. Resetați Windows. Dacă vedeți în continuare eroarea Windows Update, poate fi necesar să resetați complet Windows. Nu este prea complicat, dar asigurați-vă că ați făcut primul backup pentru tot ceea ce este necesar.

    Faceți o copie de rezervă completă a sistemului înainte de a începe acest proces. Veți avea opțiunea de a vă păstra fișierele, dar unele ar putea fi pierdute. O copie de rezervă completă vă asigură că puteți readuce instalarea Windows la starea în care se afla înainte de resetare.