Cum să modificați setările tastaturii iPad

Puteți prelua controlul asupra tastaturii implicite de pe iPad. Printre setările pe care le puteți modifica sunt aspectul tastaturii, tipul tastaturii, textul predictiv și funcția de corectare automată.

Iată cum puteți face tastatura iPad să funcționeze exact așa cum doriți.

Aceste instrucțiuni se aplică dispozitivelor care rulează iOS 11 și versiuni ulterioare.


Cum să vă personalizați tastatura iPad

Pentru a regla setările pentru tastatură, veți accesa aplicația Setări. Iată ce trebuie să faceți:

  1. Deschideți aplicația Setări iPad.

  2. În meniul din stânga, alegeți general pentru a afișa setările dispozitivului de uz general în partea dreaptă a ecranului.

  3. Derulați în partea dreaptă a ecranului până când vedeți Tastatură, apoi atingeți acel element pentru a deschide meniul cu setările tastaturii.

  4. Acum aveți mai multe opțiuni pentru schimbarea limbii, aspectului și caracteristicilor tastaturii.


Setări personalizabile pentru tastatura iPad

Setările tastaturii iPad vă ajută să vă personalizați iPad-ul. Cele mai multe dintre ele sunt comutatoare pe care le dezactivați și porniți. Iată un rezumat rapid al câtorva modificări pe care le puteți face:

  • tastaturi: IPad-ul are tastaturi încorporate în zeci de limbi. Puteți instala, de asemenea, terțe părți, cum ar fi Swype sau tastatura Hanx Writer. Atingând această opțiune și apoi Adăugați tastatură nouă vă va arăta fiecare alegere disponibilă. De asemenea, puteți schimba aspectul tastaturii de la QWERTY la un alt aspect atingând tastaturi și apoi Engleză pentru a accesa opțiunile tastaturii engleze. 
  • Înlocuirea textului: Acest element este vechea „comandă rapidă de la tastatură” cu un nume nou care descrie mai bine caracteristica. Înlocuirea textului adaugă intrări în biblioteca de corecție automată, astfel încât dacă greșiți frecvent un cuvânt și iPad-ul dvs. nu îl prinde, această suprascriere îl va remedia.
  • Capitalizare auto: În mod implicit, iPad scrie cu majusculă prima literă dintr-o propoziție nouă. Această setare comută acel comportament.
  • Auto corecție: Acest element comută instrumentul de corectare automată. Când funcția este activă, iPad-ul va corecta automat greșelile de ortografie obișnuite în numele dvs.
  • Verifica ortografia: Verificatorul ortografic dezvăluie greșeli de ortografie prin sublinieri roșii sub greșelile dvs. ortografice. Este o comutare utilă dacă preferați să dezactivați corectarea automată.
  • Activați blocarea majusculelor: În mod implicit, iPad-ul va opri tasta cu majuscule după ce introduceți următoarea literă, număr sau simbol. Dar dacă atingeți de două ori tasta cu majuscule, aceasta activează blocarea majusculelor, ceea ce vă va permite să tastați majuscule până când opriți caracteristica.
  • Comenzi rapide: Această setare vă permite să activați sau să dezactivați înlocuirea textului fără a șterge tot textul de înlocuire pe care l-ați introdus.
  • predictiv: În timp ce tastați, iPad-ul va încerca să prezică cuvântul pe care îl tastați și să îl afișeze chiar deasupra tastaturii de pe ecran. Atingând aceste cuvinte se va termina tastarea pentru dvs. 
  • Tastatură Split: Această setare împarte tastatura în jumătate, cu o parte a tastaturii pe o parte a afișajului și cealaltă parte a tastaturii pe cealaltă parte a afișajului. Este minunat pentru tastarea degetelor mari.
  • Activați funcțiile Key Key: În iOS 11, tastatura iPad a câștigat o nouă funcționalitate care vă permite să tastați rapid caractere speciale deasupra tastelor, „aruncându-le” în jos. Acest comutator activează și dezactivează această caracteristică.
  • "." Comandă rapidă: Dacă atingeți bara de spațiu de două ori la rând, iPad-ul va introduce o perioadă în locul primului spațiu.
  • Activați dictarea: Dictarea vocală vă permite să vorbiți cu iPad-ul și să vă convertiți cuvintele în text. Această caracteristică trimite ceea ce vorbiți către Apple pentru a fi tradusă, deci este foarte precisă, dar dacă vă preocupă confidențialitatea, poate doriți să dezactivați această caracteristică.

Cum se creează o comandă rapidă de la tastatură iPad

O comandă rapidă vă permite să tastați o abreviere de genul „idk” și să o înlocuiți cu o frază mai lungă de genul „Nu știu”. Comenzile rapide de la tastatură de pe iPad funcționează în același mod ca și funcția de corectare automată. Tastați comanda rapidă, iar iPad-ul îl va înlocui automat cu întreaga frază.

Iată cum să configurați unul:

  1. În secțiunea Tastaturi din Setări (setările > general > tastaturi), Atingeți Înlocuirea textului.

  2. Apăsați pe semnul plus în colțul din dreapta sus pentru a adăuga o nouă comandă rapidă.

  3. Tastați mai mult Fraza pe care doriți să îl utilizați și Scurtătură care îl va activa în casetele de text.

  4. Robinet Economisești pentru a salva comanda rapidă.

  5. Acum, când tastați comanda rapidă pe care ați setat-o, iPad-ul îl va înlocui automat cu expresia la care ați legat-o.


Cum se instalează o tastatură personalizată

Pentru a configura o tastatură personalizată, trebuie mai întâi să descărcați una dintre tastaturile alternative disponibile în App Store. Câteva opțiuni excelente sunt tastatura SwiftKey și tastatura Google Gboard. Există chiar și o tastatură de la Grammarly care vă va verifica gramatica în timp ce tastați.

  1. Descărcați tastatura pe care doriți să o adăugați din App Store.


  2. În setările tastaturii, atingeți tastaturi poziția.

  3. Robinet Adăugați o tastatură nouă.

  4. Veți obține o listă a tastaturilor disponibile pe care le-ați instalat pe iPad. Atingeți tastatura pe care doriți să o activați.

Puteți elimina o tastatură atingând Editați | × pe pagina de tastaturi personalizate. Robinetul dezvăluie un cerc roșu cu un semn minus lângă tastaturile disponibile. Atingând acest buton va fi eliminată tastatura din lista activată. 

Dezactivarea unei tastaturi nu o dezinstalează. Trebuie să dezinstalați aplicația pentru a șterge complet tastatura.


Cum să schimbați tastatura iPad în QWERTZ sau AZERTY

Tastatura familiară QWERTY își primește numele prin cele cinci litere din partea de sus a tastelor literelor și două variante populare (QWERTZ și AZERTY) își iau numele în același mod. Schimbați aspectul tastaturii iPad cu una dintre aceste variante în Setările tastaturii.

Accesați aceste aspecte alternative alegând Adăugați o tastatură și apoi găsindu-le în lista de machete disponibile. Ambele sunt variante ale versiunii englezești din SUA. Pe lângă QWERTZ și AZERTY, puteți alege din alte machete, cum ar fi US Extended sau British.

  • Aspectul QWERTZ este utilizat în Europa Centrală și este uneori cunoscut ca un aspect german. Cea mai mare diferență este plasarea schimbată a tastelor Y și Z.
  • Aspectul AZERTY este adesea folosit de vorbitorii de franceză din Europa. Principala diferență este plasarea schimbată a cheilor Q și A.