Cum să jailbreak un dispozitiv Roku

Nu este posibil să faci jailbreak cu adevărat un Roku sau alt dispozitiv de streaming. Cu toate acestea, există mai multe moduri de a transmite conținut media de pe un alt dispozitiv prin Roku pentru a viziona conținut în afara magazinului de canale Roku.

Instrucțiunile din acest articol se aplică tuturor dispozitivelor de streaming Roku, inclusiv Roku Streaming Sticks și Roku TV. Pașii sunt aceiași indiferent de producător (TCL, Sharp, RCA, Philips, Insignia, Hitachi, Hisense, Element etc.).

Ascuţit


Poți închide un Roku?

Jailbreaking este procesul de modificare a unui dispozitiv, astfel încât un utilizator să poată ocoli restricțiile plasate pe dispozitiv de către producător, care în mod normal împiedică instalarea de software neautorizat. Din punct de vedere tehnic, Rokus este rezistent la jailbreak, deoarece aceste dispozitive rulează un sistem de operare închis, care este accesibil numai dezvoltatorilor autorizați. Cu toate acestea, există soluții alternative pentru a reda conținut pe un dispozitiv Roku care nu este oferit prin Roku Channel Store. Aceste opțiuni includ:

  • Oglindirea ecranului.
  • Screen casting.
  • Redarea conținutului prin rețea locală sau USB.
  • Utilizarea funcției Play On Roku prin intermediul aplicației mobile Roku.

Roku folosește în mod interschimbabil termenii oglindire ecran și ecranare ecran, dar acești termeni sunt diferiți. Fiecare caracteristică va fi discutată separat.


Ce este oglindirea ecranului Roku?

Dacă aveți un telefon Android sau un computer Windows (dispozitivele iOS nu sunt acceptate) și un Roku, puteți utiliza o funcție numită oglindire ecran. Pe unele dispozitive, această opțiune poate fi denumită Miracast, în timp ce HTC încorporează oglindirea ecranului prin HTC Connect. Alte mărci și dispozitive de smartphone-uri pot utiliza termeni diferiți. Nu este necesară nicio conexiune la rețea, deoarece dispozitivele dvs. pot comunica utilizând Bluetooth.

Cu oglindirea ecranului, tot ce vedeți pe telefonul dvs. smartphone (inclusiv servicii de streaming, aplicații, fotografii, videoclipuri, pagini web și alt conținut care nu este disponibil prin intermediul platformei Roku) este afișat pe ecranul televizorului. Barele de meniu ale smartphone-ului și pictogramele de stare apar și pe televizorul dvs.

Cu toate acestea, în timp ce utilizați oglindirea ecranului, nu puteți efectua alte activități pe telefon. Dacă atingeți o altă pictogramă, conținutul încetează să mai fie redat. De asemenea, trebuie să utilizați dispozitivul din care faceți oglindirea pentru a vă gestiona conținutul; nu puteți utiliza o telecomandă Roku în timp ce faceți oglindirea.

Toate televizoarele 4K Ultra HD Roku acceptă oglindirea ecranului, dar aceasta poate varia pentru modelele 720p și 1080p. Consultați ghidul utilizatorului pentru detalii.


Cum se activează oglindirea ecranului pe un Roku

Pentru a afișa ecranul unui PC sau telefon pe un dispozitiv Roku:

  1. Activați funcția de oglindire a ecranului / Miracast pe telefonul dvs. Android sau pe computerul Windows din setările necesare.

  2. Apăsaţi Acasă buton pe telecomandă, apoi selectați setările > Sistem > Ecranul Mirroring.

  3. În Ecranul Mirroring din meniu, selectați din următoarele moduri:

    • Prompt: Roku afișează un mesaj pe ecran de fiecare dată când inițiați oglindirea.
    • Permite întotdeauna: Oglindirea ecranului este activată de fiecare dată când este detectată. Nu există nicio solicitare pe ecran.
    • Nu permite niciodată: Oglindirea ecranului nu este permisă decât dacă modificați această setare.
    • Dispozitive de oglindire a ecranului: Alegeți oricare Dispozitive permise or Dispozitive blocate. Dacă Permite întotdeauna or Nu permite niciodată au fost alese opțiuni, nu puteți utiliza această selecție.

  4. Dacă ați selectat Prompt pe Mod de oglindire a ecranului meniul, o bară de solicitări apare în partea de jos a ecranului Roku când este timpul să vă conectați dispozitivul. Selectați Permite dispozitivul se conectează la Roku.

    Roku folosește termenul cast, dar, în acest caz, se referă la oglindirea ecranului.

Dacă ați selectat Permite întotdeauna în Mod de oglindire a ecranului meniu, dispozitivul se oglindește automat.


Ce este Roku Screen Casting?

Un alt mod de a ocoli restricțiile Roku jailbreaking este de a vizualiza conținutul prin casting. Această funcție funcționează numai pentru anumite aplicații, dar castingul este acceptat atât pe Android, cât și pe iOS.

Transmiterea pe un dispozitiv Roku nu va funcționa cu KODI, Mobdro și multe platforme de conținut. Dacă o aplicație pentru smartphone este compatibilă cu distribuția (YouTube și Netflix sunt două exemple), arunca pictograma apare în partea de sus a ecranului smartphone-ului.

Deoarece puteți transmite numai din aplicații care au un canal Roku corespunzător, utilitatea acestei caracteristici este limitată în scopuri de jailbreak. Totuși, proiectarea ecranului direct de pe YouTube pe un alt dispozitiv este adesea mai ușoară decât navigarea în aplicația nativă YouTube pentru Roku.


Cum să arunci la un Roku

Este posibil ca telefonul dvs. smartphone să vă solicite să configurați sau să instalați o aplicație suplimentară înainte de a putea folosi castingul. Odată ce dispozitivul dvs. este capabil să lanseze:

  1. Asigurați-vă că dispozitivul și Roku sunt pe aceeași rețea Wi-Fi.

  2. Dacă nu este deja instalat, adăugați aplicația de canal dorită în meniul principal al Roku. De exemplu, pentru a arunca de pe YouTube, descărcați canalul YouTube din Roku Channel Store.

  3. Lansați aplicația din care doriți să proiectați de pe dispozitiv. Nu trebuie să deschideți canalul de streaming corespunzător pe Roku.

  4. Apăsați pe arunca pictogramă din interiorul aplicației (de obicei afișată în colțul din dreapta sus). Cu unele aplicații, arunca pictograma poate să nu apară până când nu începeți redarea pe dispozitiv.

    La casting, numai conținutul ales se afișează pe ecranul televizorului dvs. (barele de meniu ale dispozitivului și pictogramele de stare nu sunt vizibile).

  5. Selectați Roku din lista dispozitivelor disponibile pe telefon sau tabletă.

Va începe redarea conținutului proiectat. Cu toate acestea, canalele de proiectare care acceptă profiluri de utilizator (cum ar fi Netflix) pot necesita selectarea profilului dvs. cu telecomanda Roku înainte ca redarea să înceapă.

Puteți efectua alte sarcini pe dispozitivul dvs. de turnare. Conținutul continuă să fie redat pe Roku până când închideți aplicația.

Redați conținutul stocat pe un computer, server media sau USB

O altă opțiune este să redați conținutul stocat pe un computer sau un server media pe Roku prin rețeaua dvs. de acasă. Pentru a face acest lucru, verificați dacă Roku Media Player Aplicația a fost preinstalată pe televizor. Dacă nu, găsiți-l în Magazinul Roku și instalați-l.

Această aplicație vă permite să accesați muzică, fotografii și videoclipuri de pe PC-uri și servere media conectate la aceeași rețea de domiciliu. Aplicația este, de asemenea, compatibilă cu mai multe platforme media, cum ar fi PlayOn, Plex, Serviio, Tversity, Twonky și Windows Media Player.

Pentru mai multe detalii despre formatele de fișiere media digitale compatibile, consultați pagina de asistență Roku Media Player.

Cum să redați conținut utilizând aplicația Roku Media Player

Pentru a vizualiza conținut media de pe alte dispozitive utilizând Roku Media Player aplicaţia:

  1. În Selectare tip media ecran, selectați tipul suportului.

  2. Alegeți dispozitivul care are conținutul pe care doriți să îl redați.

  3. Găsiți conținutul pe care doriți să îl redați și apăsați OK or Redare / Pauză pe telecomanda Roku.

    Dacă conținutul este într-un format de fișier neacceptat, acesta nu va apărea pe ecran.

  4. Pentru a opri redarea, apăsați tasta înapoi butonul de pe telecomanda Roku.

Utilizarea portului USB Roku TV

Televizoarele Roku includ, de asemenea, un port USB pentru redarea fișierelor stocate foto, audio și video de pe o unitate USB flash externă. Pentru redarea USB, localizați intrarea USB pe spatele televizorului Roku și introduceți dispozitivul USB.

Dacă aplicația Roku Media Player nu este instalată, vi se solicită să o adăugați din Roku Channel Store. Când este instalat Media Player, un mesaj pe ecran vă solicită să lansați unitatea USB.

Aplicația Roku Media Player acceptă unități formatate cu sistemele de fișiere FAT16, FAT32, NTFS, EXT2, EXT3 și HFS +.

Ce este Play on Roku?

Similar cu oglindirea ecranului și turnarea ecranului, funcția Play On Roku vă permite să afișați și să trimiteți conținut media de pe un smartphone către un Roku folosind aplicația mobilă Roku. Joacă pe Roku acceptă următoarele formate de fișiere:

  • Fotografii: JPG și PNG.
  • Video: MP4, MOV și M4V.
  • Muzică: MP3 și M4A.

Fișierele media protejate prin DRM, cum ar fi fișierele M4P, nu sunt acceptate.

Cum se folosește Play On Roku

Pentru a utiliza această opțiune, descărcați și instalați aplicația Roku pe smartphone sau tabletă. Deschideți aplicația Roku și atingeți Mass-media în partea de jos a ecranului, apoi selectați Ia legătura și așteptați ca dispozitivul dvs. mobil să vă detecteze Roku. Odată conectat, sunteți condus la biblioteca dvs. media, unde puteți selecta fotografiile, videoclipurile sau muzica pe care doriți să le partajați pe Roku.