Cum să inscripționați muzică pe un CD în Windows

Puteți inscripționa muzică pe un disc pentru a reda colecția dvs. de muzică pe un CD player, sistem stereo, consolă de jocuri, DVD player sau alt computer. Sau, poate, doriți să creați un CD de muzică, astfel încât să puteți face copii de rezervă pentru melodiile dvs.

Indiferent de motiv, puteți inscripționa muzică pe un disc în Windows fără niciun software terță parte. Deși este cu siguranță posibil să inscripționați un CD audio cu iTunes, Windows Media Player și o serie de alte programe de ardere a fișierelor, Windows poate face acest lucru și nu este nevoie să instalați nimic.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Windows 10, Windows 8 și Windows 7.

Garrett Morrow / pxhere


Cum se face un CD muzical

Pentru a arde un CD fără iTunes sau orice alt software de înregistrare audio, trebuie doar să introduceți un disc, să alegeți melodiile pe care să le scrieți și apoi să le trimiteți direct la arzătorul de CD-uri.

  1. Introduceți un disc gol în unitatea de disc optic.

    Dacă vi se cere ce să faceți cu discul gol, puteți ignora mesajul. Pașii de mai jos vor funcționa bine chiar dacă nu specificați Windows cum ar trebui să se comporte atunci când este introdus un disc nou.

  2. Selectați fișierele muzicale pe care doriți să le înregistrați pe disc.

    Puteți alege mai multe fișiere simultan ținând apăsat butonul Ctrl cheie. Ctrl + A poate fi folosit dacă doriți să ardeți fiecare fișier din folder.

    Nu deschideți fișierele muzicale, ci doar selectați-le astfel încât să fie evidențiate. Deschiderea unuia îl va reda în playerul dvs. media, dar acum veți arde muzica pe CD.

  3. Faceți clic dreapta pe unul dintre fișierele selectate și accesați Trimite catre > Unitate DVD RW (D 🙂. Unitatea dvs. ar putea fi numită ceva diferit, de exemplu Unitate CD (D 🙂, dar este probabil etichetat ca unitatea D.

    Dacă tava este goală, va fi deschisă automat și vi se va cere să introduceți un disc. Dacă da, faceți asta și reveniți la acest pas.

  4. Selectați fie Cu un CD / DVD player or mastered când vi se cere cum doriți să utilizați discul, în funcție de sistemul de operare.

  5. Selectați Următor →. Va apărea o fereastră Explorer cu fișierele selectate.

    Puteți adăuga mai multe fișiere în listă copiându-le în această fereastră. Acesta este și momentul în care puteți elimina oricare dintre fișierele din listă dacă nu doriți ca acestea să fie arse pe disc.

  6. Mergi la pagina Administrare > Terminați arderea în Windows 10 sau Windows 8. Dacă utilizați Windows 7, selectați Arde pe disc în partea de sus a ecranului.

  7. Introduceți un nume pentru disc.

    De asemenea, puteți seta viteza de înregistrare aici, dar lăsarea la cea mai mare viteză (care ar trebui aleasă în mod implicit) este recomandabilă, cu excepția cazului în care aveți un motiv să nu o faceți.

  8. Selectați Următor →. Veți fi notificat când muzica este terminată de gravat pe CD.