Cum să înregistrați un fișier ISO pe un DVD, CD sau BD [10 minute]

Ce faceți cu un fișier ISO după ce l-ați descărcat? Un fișier ISO este o imagine a unui disc, ca un DVD, deci, în majoritatea cazurilor, pentru a-l utiliza, trebuie mai întâi să-l ardeți fie pe o unitate USB, fie pe un disc.

Arderea corectă a unui fișier imagine ISO pe un DVD este un pic diferită decât arderea fișierului ISO în sine, așa cum ați face cu orice alt fișier și este complet diferită decât simpla copiere a fișierului ISO pe disc. Va trebui să alegeți opțiunea „scriere imagine” sau „scriere imagine” în software-ul dvs. de înregistrare și apoi alegeți fișierul.

Lifewire / Derek Abella

Din fericire, versiunile mai noi de Windows includ un instrument încorporat ISO (explicat mai jos) care face acest lucru foarte ușor. Cu toate acestea, dacă utilizați o versiune mai veche de Windows sau preferați un instrument dedicat, consultați al doilea set de instrucțiuni de mai jos.

Aveți o imagine ISO pe care trebuie să o înregistrați, dar nu aveți o unitate de înregistrare DVD sau discuri goale? Consultați Cum să înregistrați un fișier ISO pe USB pentru un tutorial complet despre cum să obțineți ISO pe o unitate USB.


Înregistrarea unui fișier imagine ISO pe un DVD

Timp cerut: Arderea unui fișier imagine ISO pe un DVD este foarte ușoară și durează de obicei mai puțin de 15 minute. Această procedură funcționează și pentru a arde imagini ISO pe CD-uri sau BD-uri.

Următorii pași sunt relevanți numai dacă ardeți un fișier ISO în Windows 10, Windows 8 sau Windows 7. Treceți la secțiunea următoare dacă aveți nevoie de instrucțiuni care se aplică unei versiuni mai vechi de Windows.

  1. Asigurați-vă că există un disc gol în unitatea de disc.

    Atâta timp cât unitatea optică îl acceptă, acest disc poate fi un DVD, CD sau BD gol.

    Utilizați discul de cea mai mică dimensiune posibil, deoarece un disc ars cu un fișier ISO nu este adesea utilizabil în alte scopuri. De exemplu, dacă fișierul ISO pe care îl utilizați are doar 125 MB, nu utilizați un DVD sau BD dacă aveți la dispoziție un CD gol mai puțin costisitor.

    Consultați această prezentare generală a tipurilor de stocare optică pentru mai multe informații despre cât de multe date pot păstra anumite tipuri de discuri.

  2. Faceți clic dreapta sau țineți apăsat pe fișierul ISO și apoi alegeți Grabă imaginea discului pentru a deschide fereastra Windows Disc Image Burner.

    Dacă utilizați Windows 7, puteți face dublu clic pe fișierul ISO. Dacă faceți dublu clic sau atingeți de două ori un ISO în Windows 10 sau Windows 8, va fi montat fișierul ca un disc virtual.

  3. Alegeți arzătorul corect de CD, DVD sau BD din meniul derulant „Arzător de disc:”.

    Deși nu întotdeauna, există de obicei o singură opțiune disponibilă: unitatea „D:”.

  4. Selectați Arde pentru a arde imaginea ISO pe disc.

    Timpul necesar pentru a arde un fișier ISO depinde atât de dimensiunea fișierului ISO, cât și de viteza arzătorului de disc, deci ar putea dura de la câteva secunde până la câteva minute până la finalizare.

    Opțional, puteți bifa caseta de lângă „Verificați discul după ardere” înainte de a inscripționa imaginea ISO. Acest lucru este util dacă integritatea datelor este importantă, cum ar fi dacă ardeți firmware pe disc. Există o explicație bună a ceea ce înseamnă asta la How-To-Geek.

  5. Când arderea este finalizată, discul va fi scos din unitatea de disc, iar descrierea „Stare” va spune „Imaginea discului a fost gravată cu succes pe disc”.

  6. Acum puteți închide fereastra și puteți utiliza fișierul ISO-turn-disc pentru orice aveți nevoie.

Dacă vizualizați conținutul discului, este posibil să observați multe fișiere și foldere. Deci, ce s-a întâmplat cu fișierul ISO? Amintiți-vă că fișierul ISO este doar o reprezentare cu un singur fișier al discului. Acel fișier ISO conținea informațiile pentru toate fișierele pe care le vedeți acum pe disc.


Cum să înregistrați un fișier ISO pe un DVD cu „Free ISO Burner”

Instrumentul încorporat Windows Disc Image Burner nu este disponibil în Windows Vista sau Windows XP, deci va trebui să utilizați un program terț pentru a arde fișierul ISO pe un disc.

Iată cum puteți face asta cu o aplicație numită Free ISO Burner:

Free ISO Burner funcționează pe Windows 10, 8, 7, Vista și XP și va arde un fișier imagine ISO pe oricare dintre diferitele tipuri de discuri DVD, BD și CD care există.

Preferați capturile de ecran? Încercați Ghidul nostru pas cu pas pentru arderea unui fișier ISO pentru o parcurgere completă!

  1. Descărcați Free ISO Burner, un program complet gratuit care arde doar fișiere ISO, făcându-l foarte ușor de utilizat.

    Free ISO Burner este complet gratuit și complet funcțional. Oricum, pagina lor de descărcare (găzduită de SoftSea.com) este puțin complicată. Nu lăsați reclamele lor să vă păcălească descărcând altceva. Consultați avertismentul din Pasul 2 al tutorialului nostru pentru detalii.

    Dacă preferați să alegeți un alt instrument ISO ISO, consultați sugestiile din partea de jos a paginii. Desigur, dacă faceți acest lucru, instrucțiunile de mai jos referitoare la Free ISO Burner nu se vor aplica exact.

  2. Faceți dublu clic sau atingeți de două ori pe fișierul FreeISOBurner pe care tocmai l-ați descărcat. Va începe programul Free ISO Burner.

    Free ISO Burner este un program independent, ceea ce înseamnă că nu se instalează, ci doar rulează. Acesta este încă un alt motiv pentru care preferăm acest arzător ISO decât altele cu instalații uriașe.

  3. Introduceți un disc gol în unitate.

  4. Alege Deschis lângă caseta de text goală din partea de sus a ferestrei programului.

  5. Găsiți și selectați fișierul ISO pe care doriți să îl inscripționați pe discul gol și alegeți Deschis a confirma.

  6. Verificați dacă opțiunea din unitate este, de fapt, unitatea optică în care ați pus discul gol în timp ce la Pasul 3 de mai sus.

    Dacă aveți mai multe unități optice, este posibil să aveți mai multe opțiuni de ales aici.

  7. Omiteți personalizările din zona Opțiuni, cu excepția cazului în care știți ce faceți.

    Cu excepția cazului în care depanați o problemă, este posibil să doriți, cel mult, să configurați o etichetă de volum pentru noul disc, dar nu este necesar.

  8. Selectați Arde pentru a porni arderea fișierului ISO.

    În funcție de cât de mare este fișierul ISO și de cât de rapid este arzătorul de disc, procesul de ardere ISO poate dura doar câteva secunde sau chiar câteva minute.

  9. Când arderea este finalizată, discul va fi scos automat din unitate. Apoi, puteți scoate discul și închide Free ISO Burner.


Mai mult Ajutor pentru înregistrarea imaginilor ISO pe discuri

Trebuie să aveți un arzător optic pentru a scrie fișiere ISO pe un disc. Nu veți putea înregistra fișiere ISO dacă aveți doar o unitate CD standard, DVD sau BD.

Multe fișiere ISO sunt destinate a fi pornite după ce au fost arse, cum ar fi unele programe de testare a memoriei, instrumente de recuperare a parolelor, ștergătoare de discuri și instrumente antivirus.

Dacă nu sunteți sigur cum să faceți acest lucru, consultați ghidul nostru Cum să porniți computerul de pe un CD, DVD sau ghid BD pentru mai multe informații.

Unele alte programe gratuite ISO Burner care sunt disponibile în plus față de Free ISO Burner includ CDBurnerXP, ImgBurn, InfraRecorder, BurnAware Free, Jihosoft ISO Maker și Active ISO Burner.

De asemenea, puteți arde un fișier ISO pe macOS folosind Disk Utility, Finder sau un terminal.