Cum să înregistrați audio pe Windows 10

Există o mulțime de motive pentru care este posibil să trebuiască să știți cum să înregistrați audio pe Windows 10 și există multe aplicații audio disponibile pentru a face acest lucru, inclusiv propriul Windows Voice Recorder de la Microsoft. Și pentru situațiile în care Windows Voice Recorder nu este la înălțimea sarcinii, există Audacity.


Cum să înregistrați audio cu Windows Voice Recorder pe Windows 10

Windows Voice Recorder este un program simplu, dar eficient, care este preinstalat cu Windows și poate fi utilizat pentru a înregistra sunet direct de la microfonul computerului. De asemenea, are un editor rudimentar pe care îl puteți utiliza pentru a tăia biți nedoriti de la începutul și sfârșitul înregistrării.

  1. Dacă nu aveți un microfon încorporat în computer, conectați unul înainte de a porni Windows Voice Recorder.

  2. Trebuie să vă asigurați că microfonul este setat ca dispozitiv de înregistrare implicit. Selectează meniul Start, Apoi selectați setările, reprezentat ca o icoană în formă de roată.

  3. În caseta de căutare Setări Windows, tastați Suna și apăsați Introduce. În rezultatele căutării, selectați Setări de sunet.

  4. În Intrare , utilizați meniul derulant al dispozitivului de intrare pentru a vă alege microfonul, apoi închideți setările fereastră.

  5. Deschideți Windows Voice Recorder din meniul Start. Ar trebui să fie deja instalat, dar dacă nu este, îl puteți găsi în Microsoft Store.

  6. selectaţi Record pictogramă din partea stângă a ecranului pentru a începe înregistrarea.

    În unele instalații ale înregistratorului de voce, pictograma Înregistrare se poate deplasa la mijlocul ferestrei de înregistrare a vocii atunci când o deschideți prima dată sau dacă nu ați realizat anterior înregistrări vocale. Odată ce ați creat înregistrări, pictograma Înregistrare va apărea în partea stângă a ecranului.

  7. În timp ce înregistrați, puteți selecta Pauză pictogramă pentru a ține temporar înregistrarea, apoi selectați Pauză a doua oară pentru a continua, înregistrarea în același fișier.

  8. Când ați terminat, selectați Stop icon.

  9. După terminarea înregistrării, puteți selecta fișierul de înregistrare, apoi selectați fișierul Joaca pictogramă pentru a o auzi redată.

  10. Dacă doriți să tăiați începutul și sfârșitul audio, selectați Tunde pictogramă din partea de jos a ferestrei.

  11. Trageți barele de început și de sfârșit până când ați editat sunetul. Selectează Joaca pictogramă pentru a auzi punctele de început și de sfârșit revizuite. Când sunteți mulțumit, selectați Economisești pictogramă și alegeți dacă doriți să salvați fișierul curent sau să creați o copie nouă.

  12. Pentru a găsi fișierul MP3 pe hard disk-ul computerului, faceți clic dreapta pe fișier și alegeți Deschide locația fișierului. De asemenea, puteți selecta Share pictogramă pentru a trimite fișierul cuiva prin e-mail sau rețele sociale.


Cum să înregistrați pe Windows 10 folosind Audacity

Există multe programe terțe de înregistrare audio pentru Windows, dar Audacity este unul puternic, gratuit și open source. Este folosit de mulți profesioniști creativi, inclusiv podcastere, pentru a realiza înregistrări vocale și alte tipuri de sunet.

Puteți utiliza cu ușurință Audacity pentru a crea, edita și publica fișiere audio înregistrate de microfon, în același mod în care puteți înregistra audio în Windows Voice Recorder. Vom demonstra cum să utilizați programul pentru a înregistra audio intern dintr-un alt program pe computerul dvs.

Dacă surprindeți sunetul redat de un alt program, fiți conștienți de posibilitatea încălcării drepturilor de autor în ceea ce privește înregistrarea și refolosirea respectivului audio. Dacă sunetul este protejat prin drepturi de autor și îl înregistrați și îl reutilizați, ați putea încălca legea, ceea ce are consecințe grave.

  1. Dacă nu aveți deja Audacity instalat pe computer, instalați Audacity, apoi deschideți-l.

  2. Mai întâi, configurați intrările audio pentru ca Audacity să poată înregistra sunetul de pe computer. Selectați meniul derulant Gazdă audio în partea din stânga sus a ferestrei și alegeți Windows WASAPI. Permite Audacity să „audă” sunetul din alte aplicații.

  3. Selectați meniul derulant Intrare audio din dreapta meniului gazdă audio, apoi selectați difuzoarele sau căștile pe care le utilizați în prezent pentru a auzi sunetul pe computer, cu „loopback” între paranteze. Acest lucru asigură că sunetul capturat va fi doar sunetul pe care îl puteți auzi venind de la computer.

  4. Când sunteți gata, selectați Record pictogramă din bara de instrumente Audacity.

  5. Când ați terminat, selectați Stop icon.

  6. Pentru a reda sunetul pe care tocmai l-ați înregistrat pentru a-l auzi și edita, restaurați cele două meniuri la setările pe care le aveau la început. Meniul gazdă audio ar trebui să fie setat la DOAMNA.

  7. selectaţi Joaca pictogramă pentru a auzi sunetul pe care tocmai l-ați înregistrat.

  8. Când ați terminat, puteți salva sunetul terminat. Selectați Fișier > Economisești > Salvați ca WAV.