Cum să împiedicați Firefox să utilizeze prea multă memorie

Browserul Mozilla Firefox face o treabă excelentă oferind performanțe stabile și rapide, cu o amprentă minimă de memorie. Dar poate exista momente în care Firefox folosește prea multă memorie și necesită intervenția utilizatorului pentru a crește performanțele atât ale browserului, cât și ale sistemului.

Iată cum să împiedicați Firefox să utilizeze prea multă memorie, folosind tactici precum pornirea în modul sigur, eliminarea extensiilor și multe altele.

Informațiile acestui articol se aplică browserului web Mozilla Firefox de pe computerele Windows, macOS și Linux.


Cele mai bune practici de utilizare Firefox

În primul rând, faceți pași simpli și de bun simț pentru a fi atenți la resursele Firefox. De exemplu, închideți filele de care nu aveți nevoie deschise și, dacă utilizați Firefox pe un computer Windows, actualizați driverele grafice.

Managerul de activități încorporat al Firefox vă permite să vedeți ce file sau extensii utilizează multă memorie sau energie, deci este o modalitate excelentă de a monitoriza câtă memorie utilizează browserul.

Asigurați-vă că rulați cea mai recentă versiune de Firefox și închideți alte aplicații cu resurse mari când utilizați browserul.

Firefox despre: pagina de memorie vă permite să depanați problemele de memorie. Tip despre.memorie în bara de căutare Firefox pentru a genera rapoarte de memorie și a minimiza utilizarea memoriei.


Cum se actualizează Firefox

Actualizarea Firefox este întotdeauna o idee bună. Veți instala noi patch-uri de securitate și veți profita de orice îmbunătățiri de performanță. Dacă a existat o eroare care a cauzat scurgeri de memorie, actualizarea Firefox ar putea elimina problema.

  1. selectaţi Meniu pictogramă (trei linii orizontale) în colțul din dreapta sus.

  2. Selectați Opţiuni din meniul derulant. (Pe un Mac, selectați Preferințe.)

  3. Platforma Preferințe pagina se deschide cu general categorie încărcată implicit. Derulați în jos până la Actualizări Firefox.

  4. Selectați Verifică pentru actualizări.

    Aici puteți alege să gestionați setările de actualizare, cum ar fi activarea actualizărilor automate sau verificarea actualizărilor și instalarea lor manuală. Firefox folosește în mod implicit servicii de fundal și actualizează motoarele de căutare.

  5. Reporniți Firefox dacă este necesar.


Verificați dacă există extensii și teme pentru hogging-ul resurselor

Dacă utilizați extensii sau teme, verificați dacă acestea cauzează probleme de performanță. Acest proces necesită încărcarea Firefox în modul sigur.

  1. Tip despre: suport în bara de adrese și apăsați Introduce or Retur.

  2. În Încercați modul sigur, Selectați Reporniți cu programe de completare dezactivate.

  3. Selectați Porniți în modul sigur când Firefox repornește.

  4. Utilizați Firefox ca de obicei în timp ce vă verificați procentul de memorie și procesor. 

    Dacă utilizarea memoriei sau a procesorului este încă mare, atunci extensiile și temele nu sunt problema. Dacă numerele rămân scăzute, dezactivați temele și extensiile.


Cum se dezactivează extensiile Firefox

Dezactivați toate extensiile pentru a vedea dacă problema de memorie este eliminată. În caz contrar, reactivați fiecare extensie pe rând pentru a determina adăugarea ofensatoare, care înglobează memoria.

  1. selectaţi Meniu pictogramă (trei linii orizontale) în colțul din dreapta sus.

  2. Selectați Firefox din meniul derulant.

  3. Selectați Extensii în meniul din stânga.

  4. selectaţi pictograma cu trei puncte lângă o extensie.

  5. Selectați Dezactivați din meniul derulant. Repetați acest proces pentru fiecare extensie.


Cum se dezactivează temele Firefox

Dacă o extensie nu este problema dvs. de memorie, o temă descărcată ar putea fi problema. Reveniți la tema implicită și vedeți dacă performanța sistemului se îmbunătățește.

  1. selectaţi Meniu pictogramă (trei linii orizontale) în colțul din dreapta sus.

  2. Selectați Firefox din meniul derulant.

    dd

  3. Selectați Tematică în meniul din stânga.

  4. În Invalid, Selectați buton cu trei puncte chiar lângă Mod implicit.

  5. Selectați Permite din meniul pop-up. Ați restaurat tema implicită.

Cum să dezactivați accelerarea hardware

Accelerarea hardware înseamnă că Firefox aruncă redarea paginilor și alte sarcini pe hardware-ul computerului dvs. pentru o performanță mai rapidă. Dar accelerarea hardware poate cauza probleme, în funcție de configurația dvs. Dezactivați accelerarea hardware și vedeți dacă aceasta îmbunătățește performanța sistemului.

  1. selectaţi Meniu pictogramă (trei linii orizontale) în colțul din dreapta sus.

  2. Selectați Opţiuni din meniul derulant. (Pe un Mac, selectați Preferințe.)

  3. Platforma Pagina Preferințe se deschide cu general categorie încărcată implicit. Derulați în jos până la Performanţă.

  4. În mod implicit, Firefox activează Utilizați setările de performanță recomandate opțiune. Faceți clic pentru a debifa.

  5. Debifați Utilizați accelerația hardware atunci când este disponibilă caracteristică. Vedeți dacă performanța sistemului dvs. se îmbunătățește.

    Aici puteți modifica și limita procesului de conținut. Un număr mai mare înseamnă o performanță mai bună atunci când rulați mai multe file cu prețul memoriei suplimentare. Setarea implicită este Opt, dar dacă aveți probleme cu memoria, încercați să reduceți numărul procesului.

Utilizați Instrumentul de memorie încorporat

Firefox oferă un instrument încorporat pentru a afișa rapoarte de memorie și pentru a salva jurnalele. Vă permite să ștergeți memoria și să minimizați utilizarea memoriei.

  1. Tip despre: memorie în bara de adrese și apăsați Introduce or Retur.

  2. Localizați Memorie libera panou și selectați Minimizați utilizarea memoriei.

  3. Opțional, puteți selecta GC (colectarea gunoiului) și CC butoane (colectare cicluri).

Cum se instalează fila Auto Elimină extensia Firefox

În timp ce prea multe extensii pot duce la probleme de memorie, extensia Auto Tab Discard este proiectată pentru a ușura problemele de memorie. Această extensie suspendă filele inactive după o anumită perioadă de timp. Iată cum se instalează Auto Tab Discard.

  1. Accesați lista Auto Tab Discard de pe pagina de programe de completare Firefox Mozilla.

  2. Selectați Adăugați la Firefox.

  3. Selectați Adăuga în fereastra pop-up din browser care apare.

  4. Clic Ok. Am inteles pentru a confirma instrucțiunile de gestionare a suplimentului. Veți vedea acum o pictogramă a butonului de pornire situat lângă butonul meniului Firefox.

  5. Selectați Declanșare filă automată pentru a accesa comenzi rapide pentru a închide fila curentă, închide alte file din fereastra curentă și multe altele.

    Platforma Opţiuni secțiunea oferă setări pentru eliminarea opțiunilor, condițiilor și excepțiilor.

Reduceți istoricul sesiunilor Firefox

Un posibil hog de memorie este istoricul sesiunilor dvs. Firefox. Faceți clic și țineți apăsat pe butoanele înapoi și înainte ale browserului și veți vedea un istoric al site-urilor pe care le-ați vizitat. Limita maximă a istoricului pe sesiune este de 50, ceea ce înseamnă că Firefox stochează 50 de adrese de pagini web în memorie. Deoarece este puțin probabil să derulați înapoi și să derulați rapid prin această listă lungă, reduceți numărul pentru a reduce amprenta de memorie a Firefox.

  1. Tip about: config în bara de adrese și apăsați Introduce or Retur.

  2. Tip browser.sessionhistory.max_entries în câmpul de căutare și apăsați Introduce or Retur.

  3. Faceți dublu clic pe valoarea curentă (50).

  4. Introduceți un număr mai mic în câmpul de text al ferestrei popup.

  5. Selectați OK.

Ștergeți fișierul content-prefs.sqlite

Fișierul care stochează date individuale de pe site poate fi corupt. Ștergeți fișierul content-prefs.sqlite și Firefox va crea altul după repornire. Acest lucru vă poate rezolva problemele de memorie.

  1. Tip despre: suport în bara de adrese și apăsați Introduce or Retur.

  2. Sub Bazele aplicației, lângă Profile Folder, Selectați Afișați în Finder. Se va deschide o fereastră care conține folderul de profil.

  3. Părăsiți Firefox. În folderul de profil, ștergeți fișierul content-prefs.sqlite. Va fi recreat data viitoare când deschideți Firefox.

Reîmprospătați Firefox

Dacă nimic altceva nu pare să rezolve problema Firefox folosind prea multe resurse de memorie, încercați să resetați Firefox la setările sale originale.

  1. Tip despre: suport în bara de adrese și apăsați Introduce or Retur.

  2. Selectați Reîmprospătați Firefox.

  3. Selectați Reîmprospătați Firefox în fereastra pop-up de confirmare.

  4. Selectați finalizarea când Firefox repornește.