Cum să găsiți adresa IP a unei imprimante

Puteți găsi adresa IP a unei imprimante cu rețea în rețeaua dvs. în oricare dintre cele patru moduri. Pentru a găsi această adresă IP, căutați în meniul imprimantei, verificați setările imprimantei de pe computer, emiteți o comandă sau găsiți-o pe router.

Aceste instrucțiuni se aplică în general majorității imprimantelor, dar meniurile variază în funcție de marcă și tip.


Găsiți adresa IP a imprimantei utilizând meniul încorporat al imprimantei

Pe majoritatea imprimantelor, setarea rețelei se găsește în meniul imprimantei de sub Preferințe, Opţiuni, Sau Setări wireless (dacă este o imprimantă fără fir).

Adresa IP a imprimantei poate fi afișată în partea de sus a casetei de dialog cu setările de rețea. Dacă nu o vedeți, faceți clic pe submeniuri, cum ar fi Vizualizați detaliile wireless, pentru a găsi adresa IP.

În majoritatea cazurilor, nu puteți seta manual această adresă IP. Ruterul dvs. wireless atribuie adrese IP automat dispozitivelor care se conectează la rețeaua dvs. de acasă.


Verificați setările imprimantei de pe computer

Dacă nu aveți acces la imprimantă sau dacă nu doriți să căutați prin sistemul de meniuri, găsiți adresa IP a imprimantei pe orice computer pe care este configurată imprimanta.

Pentru Windows

Deschis Panou de control > Dispozitive și imprimante. Faceți clic dreapta pe imprimantă și selectați Proprietăţi.

Se afișează unul dintre cele două seturi de file, în funcție de tipul de conexiune pe care îl folosește driverul de imprimantă. Dacă imprimanta este configurată sub un port WSD, utilizează tehnologia Web Services for Devices pentru a se conecta la imprimantă. În acest caz, selectați Servicii Web pentru a vedea adresa IP a imprimantei listată în Câmp adresa IP.

Dacă nu vedeți un Servicii Web , apoi imprimanta este configurată utilizând un port TCP / IP. În acest caz, găsiți adresa IP în Proprietățile imprimantei.

  1. In Panou de control, alege Dispozitive și imprimante.

  2. Faceți clic dreapta pe imprimantă și selectați Proprietăţi.

  3. selectaţi porturile filă. Adresa IP este afișată în Port camp.

  4. Dacă nu vedeți adresa IP, selectați Configurați portul pentru a vedea adresa IP configurată pentru imprimanta respectivă.

    Această metodă pentru a găsi o adresă IP a imprimantei funcționează pentru toate versiunile de Windows, dar pașii pentru a ajunge la Panou de control poate varia ușor.

    În macOS, este posibil ca adresele IP ale imprimantei să nu fie vizibile pentru imprimantele Airprint. Folosiți una dintre celelalte metode aici pentru a găsi adresa IP pentru imprimantă.


Găsiți adresa IP prin emiterea unei comenzi

Un alt truc rapid pentru a găsi adresa IP a imprimantei este cu promptul de comandă.

Pentru Windows

  1. Du-te la acasă meniul și intrați cmd.

  2. În Cea mai buna potrivire secțiune, pentru a alege Command Prompt.

  3. Introduce netstat -r și apăsați Introduce. Dacă imprimanta este conectată utilizând TCP / IP (nu WSD), imprimanta se afișează în lista de Rute active în Tabel de rute IPv4.

Pentru macOS

  1. Deschideți Safari (sau browserul ales) și introduceți localhost: 631 / imprimante pentru a vedea o listă de imprimante și adrese IP asociate. Aceste adrese apar în Locație coloană dacă sunt disponibile imprimantele.

  2. Când utilizați o imprimantă AirPrint, este posibil ca adresa IP să nu apară utilizând metoda de mai sus. În acest caz, deschideți aplicatii > Utilități > Terminal și intră ippfind. Veți vedea ceva de genul ipp: //yourprinter.local.: 631 / ipp / port1, unde imprimanta dvs. este o expresie alfanumerică - în acest exemplu, 829B95000000.local.

  3. Introduce ping yourprinter.local (unde imprimanta dvs. este expresia alfanumerică returnată de pasul anterior). Rezultatul afișează adresa IP a imprimantei.


Găsiți adresa IP a unei imprimante folosind routerul

Ultima opțiune este să mergeți direct la router. Ruterul gestionează tot traficul de rețea, astfel încât adresa IP a imprimantei trebuie să fie înregistrată acolo ca dispozitiv conectat. Pentru a vizualiza adresa IP, conectați-vă la router. Veți avea nevoie de ID-ul de administrator și parola pentru router. Dacă nu știți, întrebați pe oricine a configurat routerul pentru dvs.

În primul rând, va trebui să cunoașteți adresa IP implicită a gateway-ului. Indiferent de tipul de computer pe care îl utilizați în rețea, acesta este de obicei http://10.1.1.1 sau http://192.168.1.1. Dacă niciunul dintre aceștia nu funcționează, căutați-l pe al dumneavoastră.

Pentru Windows

  1. Clic acasă și intră cmd.

  2. În Cea mai buna potrivire, Selectați Command Prompt.

  3. Introduce ipconfig. Rețineți adresa IP implicită a gateway-ului.

  4. În MacOS, deschideți System Preferences > Reţea > Avansat > TCP / IP. Veți vedea adresa de gateway implicită lângă Router.

  5. De aici, pașii sunt aceiași indiferent de sistemul de operare, dar pot varia ușor în funcție de producătorul routerului. Deschideți un browser web și introduceți adresa IP a gateway-ului implicit (din pasul anterior) în bara de adrese.

  6. În ecranul de conectare a routerului, conectați-vă la router folosind ID-ul de administrator și parola.

  7. În sistemul de meniu al routerului, selectați Dispozitivele conectate.

  8. În Nume gazdă , selectați imprimanta.

  9. Adresa IP a imprimantei este listată în Adresa IPV4.


Ce puteți face cu adresa IP a imprimantei

După ce aveți adresa IP a imprimantei, utilizați-o pentru a configura imprimanta de pe orice computer sau dispozitiv mobil conectat la rețeaua dvs.

Având la îndemână adresa IP a imprimantei vă permite, de asemenea, să tastați o comandă ping în promptul de comandă de pe orice computer dacă aveți probleme cu imprimanta și trebuie să verificați dacă imprimanta este în rețea.