Cum să detectați o cameră ascunsă folosind telefoane Android

Dacă bănuiți că sunteți urmărit printr-o cameră ascunsă undeva în casa sau spațiul privat, telefonul dvs. Android este un instrument util pentru detectarea anumitor tipuri de echipamente de supraveghere. Deși nu este prost, este posibil să utilizați camera și senzorul magnetometrului telefonului dvs. Android pentru a detecta camerele ascunse și microfoanele sau alte dispozitive de ascultare.


Cum să detectați o cameră ascunsă folosind camera Android

Unele camere ascunse emit lumină IR (radiație infraroșie), care nu este vizibilă cu ochiul liber. Obiectivul camerei de pe telefonul dvs. Android va capta lumină în infraroșu dacă țineți dispozitivul suficient de aproape. Dacă găsiți o cameră ascunsă care emite IR, aceasta va apărea pe ecranul camerei dvs. ca alb strălucitor.

  1. Lansați aplicația pentru cameră a telefonului.

  2. Mergeți în jurul camerei și îndreptați camera telefonului în zonele în care bănuiți că echipamentul de spionaj este ascuns.

  3. Dacă observați orice lumină mică, alb-strălucitoare, setați telefonul jos și investigați mai departe. Poate fi o cameră ascunsă.


Cum să detectați camerele ascunse și dispozitivele de ascultare prin scanarea Wi-Fi

Este posibil ca unele camere de spionaj de ultimă generație și dispozitive de ascultare să apară în lista dvs. de conexiuni Wi-Fi. Reîmprospătați lista de rețea în timp ce vă plimbați prin cameră și căutați orice conexiuni sau dispozitive cu aspect ciudat.

Cel mai probabil, telefonul dvs. va prelua mai multe dispozitive și rețele fără fir. Căutați nume de marcă specifice sau cuvântul cam, cameră etc.

  1. Deschideți aplicația Setări, apoi atingeți Rețea și internet.

  2. Robinet Wi-Fi.

  3. Mutați-vă telefonul și urmăriți lista rețelelor Wi-Fi din apropiere.

  4. Asta e!


Cum să detectați o cameră ascunsă utilizând o aplicație Android

Glint Finder, care acceptă Android 2.3 sau o versiune ulterioară, este o aplicație gratuită, neintruzivă, pentru detectarea camerelor ascunse, care funcționează cu senzorul magnetometrului dispozitivelor dvs., precum și cu camera dvs.

Unele camere spion emit mici niveluri de unde electromagnetice pe care Glint Finder le ajută să le identifice. De asemenea, aplicația reglează automat viteza și ciclul de bliț pentru a ajuta la localizarea luminii în infraroșu.

Opțiunea de scanare a magnetometrului Glint Finder necesită un senzor de magnetometru.

  1. Accesați pagina Magazin Play Glint Finder, apoi atingeți INSTALARE.

  2. Odată instalat, atingeți OPEN.

  3. Robinet Permite pentru a acorda aplicației permisiunea de a utiliza camera foto.

  4. Robinet Permite a doua oară, acordând aplicației permisiunea de a accesa locația dispozitivului.

  5. Robinet SCANARE MAGNETOMETRU.

  6. Mutați dispozitivul în jurul zonelor suspectate. Dacă un aparat de fotografiat potențial sau un dispozitiv de ascultare este aproape de telefonul dvs., acesta va fi afișat pe ecran.

  7. Din ecranul principal al aplicației, atingeți DETECTAȚI SCANAREA INFRAROZEI.

  8. Robinet SUNT DE ACORD când apare dialogul de declinare a responsabilității.

  9. Mutați cu atenție camera telefonului în jurul zonelor și obiectelor care ar putea găzdui un dispozitiv spion.

    Locurile bune pentru a verifica camerele ascunse și dispozitivele de ascultare sunt detectoarele de fum, oglinzile, televizoarele, ecranele computerului, imaginile, lămpile, ventilatoarele de tavan, aparatele de bucătărie etc.