Cum să configurați un cont Facebook și să vă protejați profilul

Facebook este cea mai mare rețea socială din lume, cu miliarde de utilizatori activi. Indiferent dacă sunteți nou în Facebook sau doriți să vă dezvoltați profilul, există mai multe funcții cronologice și setări de confidențialitate disponibile.

Dacă vă înscrieți pentru un nou cont Facebook, va trebui să furnizați un număr de telefon valid. Facebook vă va trimite un cod de verificare prin mesaj text, pe care va trebui să îl introduceți pe Facebook pentru a finaliza procesul de înscriere. Puteți avea mai multe conturi Facebook asociate cu același număr de telefon.

Puteți configura cronologia profilului dvs. atât de pe web, cât și din aplicațiile Facebook pentru iOS și Android. Următoarele instrucțiuni includ pași pentru ambele, folosind capturi de ecran din versiunea aplicației iOS.

Utilizatorii aplicației Android ar trebui să poată urmări fără probleme, deși ar putea exista câteva ușoare diferențe. De exemplu, în timp ce meniul principal are aceleași opțiuni pe ambele aplicații, pe iOS, este în partea de jos a ecranului, iar pe Android, este sus.


Cum se adaugă o imagine de profil Facebook

  1. Conectați-vă la Facebook.

  2. Navigați la profilul dvs. selectând Numele dumneavoastră pe web sau atingând butonul pictograma profilului în meniul aplicației.

  3. Faceți clic sau atingeți ușor poza mare de profil rotundă pentru a încărca unul.

    Pe web, va apărea o fereastră în care veți putea selecta + Încărcați fotografia pentru a alege un fișier imagine de pe computer. În aplicație, un meniu va aluneca în sus, unde veți putea atinge Selectați Imagine de profil sau Video pentru a alege o fotografie de pe dispozitiv.

    Dacă vă aflați în aplicație, poate fi necesar să selectați permite accesul pentru a permite Facebook să acceseze fotografiile dispozitivului dvs.

  4. Selectați fotografia pe care doriți să o utilizați și apoi, dacă vrei, lovește Editați | × butonul pentru a decupa sau adăuga cadre pentru a-i personaliza aspectul. Apoi lovește Economisești.

    selectaţi Faceți temporar butonul pentru a face din această fotografie fotografia dvs. de profil pentru doar o oră, o zi, o săptămână sau un interval de timp personalizat.

  5. Selectați noua imagine de profil din profilul dvs. pentru a o vizualiza (va trebui să atingeți Vizualizați imaginea de profil în aplicație). Apoi faceți clic sau atingeți glob pictogramă sub numele dvs. pentru a-i personaliza vizibilitatea. Tu poti alege Prieteni, Prieteni cu excepția ..., Prieteni de prieteni sau Prieteni specifici.


Cum se adaugă o fotografie de copertă Facebook

  1. Pe profilul dvs. de pe web, utilizați cursorul pentru a trece peste colțul din dreapta sus și selectați Adăugați / actualizați fotografia de copertă. În aplicație, atingeți Editați | × în partea dreaptă jos a zonei fotografiei de copertă.

  2. Pe web, selectați Încărcare foto din lista derulantă pentru a alege un fișier imagine de pe computer. În aplicație, atingeți Selectați Imagine de profil sau Video din meniul care alunecă în sus.

    Dacă nu aveți o fotografie pentru fotografia de copertă, faceți clic sau atingeți Selectați Ilustrare pentru a vizualiza biblioteca de fotografii a copertei Facebook. De asemenea, puteți selecta Creați colaj pentru a combina mai multe fotografii într-o singură.

  3. Folosiți cursorul (web) sau degetul (aplicația) pentru trageți fotografia în sus sau în jos în zona fotografiilor de copertă pentru a o centra așa cum doriți. Apoi lovește Salvaţi Modificările.

    Fotografia de copertă ideală pentru Facebook ar trebui să fie de 820 x 312 pixeli pentru vizualizarea pe un computer desktop și de 640 x 360 pixeli pentru vizualizarea pe aplicația mobilă.

  4. Nu puteți personaliza vizibilitatea fotografiilor de copertă, deoarece fotografiile de copertă sunt întotdeauna publice. Deci, fie folosiți o imagine care nu vă deranjează să o împărtășiți cu lumea, fie ștergeți-o. Pe web accesați: Actualizați fotografia de copertă > Elimina... > Confirma. Pe aplicație atingeți Editați | × > trei puncte > Ștergeți fotografia.


Cum se adaugă informații de profil într-un cont Facebook

  1. Navigați la profilul dvs. și selectați Editare profil.

  2. Faceți clic în interiorul Editați câmpul Bio pe web sau atingeți Adăuga sub Editați biografia din aplicație pentru a introduce o scurtă biografie care va apărea sub numele dvs. în profilul dvs.

    Biografia dvs. poate avea maximum 101 caractere.

  3. Dacă vă aflați în aplicație, atingeți Editați | × sub secțiunea Detalii pentru a adăuga rapid informații precum locul în care locuiți, locul de muncă, educația, orașul natal, starea relației și multe altele.

    Această metodă este o opțiune mai rapidă numai pentru aplicații, dacă nu doriți să mergeți până la pasul șase.

  4. Pe web și aplicație, accesați Editați prezentarea pentru a crea o grilă de miniaturi de până la nouă fotografii.

  5. În aplicație, puteți atinge Adăuga sub secțiunea Pagini pe care le gestionați pentru a adăuga orice pagini Facebook în care aveți un rol de administrator.

    Această opțiune nu pare să fie disponibilă pe versiunea web.

  6. Pe web și aplicație, atingeți Editați informațiile despre Despre dvs. pentru a accesa pagina dvs. Despre și a adăuga informații pentru fiecare secțiune. Odată adăugat, puteți utiliza fișierul Editați | × buton (web) sau pictograma creion (aplicație) pentru a-și personaliza vizibilitatea.


Asigurați-vă contul Facebook și gestionați confidențialitatea

  1. Pe web, selectați săgeata în jos din colțul din dreapta sus, urmată de setările din lista derulantă. În aplicație, selectați pictograma de meniu din meniul principal, derulați în jos lista și atingeți Setări și confidențialitate.

  2. Pe web, selectați Securitate și autentificare în bara laterală stângă pentru a configura autentificarea cu doi factori și pentru a lua mai multe măsuri de securitate. Apoi selectați Privacy în bara laterală din stânga pentru a seta vizibilitatea activității dvs. și modul în care oamenii vă găsesc sau vă contactează - selectând Editați | × lângă fiecare opțiune.

  3. În aplicație, selectați setările și apoi atingeți oricare dintre opțiunile din secțiunea Securitate pentru a vă securiza contul. Faceți același lucru în secțiunea Confidențialitate pentru a modifica confidențialitatea sau vizibilitatea anumitor informații.

Când postați o actualizare de stare, faceți clic sau atingeți butonul de vizibilitate în compozitorul de actualizare de stare pentru a indica cine îl poate vedea. Dacă nu doriți să fie public, selectați Prieteni, Prieteni cu excepția ..., Numai eu sau chiar o listă personalizată de prieteni.