Cum să căutați și să instalați actualizări Windows

Ce să știți

  • Verificarea și instalarea actualizărilor Windows, cum ar fi service pack-urile sau patch-urile, este necesară pentru a rula orice sistem de operare Windows.
  • Actualizările pot rezolva probleme specifice cu Windows, pot oferi protecție împotriva atacurilor rău intenționate sau chiar adăuga funcții noi.

Acest articol include instrucțiuni pentru instalarea actualizărilor pentru Windows 10 și alte ediții până la Windows 98.


Cum să căutați și să instalați actualizări Windows

Actualizările Windows sunt cel mai ușor de instalat folosind serviciul Windows Update. Deși puteți descărca cu siguranță actualizări manual de pe serverele Microsoft, actualizarea prin Windows Update este mult mai ușor de făcut.

Serviciul Windows Update s-a schimbat de-a lungul anilor, deoarece Microsoft a lansat noi versiuni de Windows. În timp ce actualizările Windows erau instalate vizitând site-ul web Windows Update, versiunile mai noi ale Windows includ o caracteristică specială Windows Update încorporată cu mai multe opțiuni.

Mai jos este cel mai bun mod de a verifica și a instala actualizările Windows pe baza versiunii dvs. de Windows. Va trebui să știți ce versiune de Windows trebuie să vă asigurați că urmați pașii corecți pentru computerul dvs.


Căutați și instalați actualizări în Windows 10

În Windows 10, Windows Update se găsește în setările.

Pentru a ajunge acolo, selectați meniul Start, urmat de pictograma roată / setări din stânga. Acolo, alegeți Actualizare și securitate și apoi Windows Update pe stanga.

Căutați noi actualizări Windows 10 alegând Verifică pentru actualizări.

În Windows 10, descărcarea și instalarea actualizărilor este automată și se va întâmpla imediat după verificare sau, cu unele actualizări, la un moment în care nu utilizați computerul.

Opriți actualizările Windows în melodiile lor cu aceste sfaturi și trucuri


Căutați și instalați actualizări în Windows 8, 7 și Vista

În Windows 8, Windows 7 și Windows Vista, cel mai bun mod de a accesa Windows Update este prin intermediul Panoului de control.

În aceste versiuni de Windows, Windows Update este inclus ca applet în Panoul de control, completat cu opțiuni de configurare, istoricul actualizărilor și multe altele.

Doar deschideți Panoul de control și apoi alegeți Windows Update.

Selectați Verifică pentru actualizări pentru a verifica actualizările noi, dezinstalate. Instalarea se întâmplă uneori automat sau poate fi necesară efectuarea de către dvs. prin intermediul Instalați actualizări , în funcție de ce versiune de Windows utilizați și de modul în care aveți configurat Windows Update.

Microsoft nu mai acceptă Windows 7 și, ca atare, nu lansează noi actualizări. Orice actualizări disponibile prin intermediul utilitarului Windows Update Windows 7 sunt cele care nu au fost instalate de când asistența sa încheiat pe 24 ianuarie 2020.

Microsoft nu mai acceptă Windows Vista și, ca atare, nu lansează noi actualizări. Orice actualizări disponibile prin intermediul utilitarului Windows Update Windows Vista sunt cele care nu au fost instalate de la finalizarea asistenței la 11 aprilie 2017.


Căutați și instalați actualizări în Windows XP, 2000, ME și 98

În Windows XP și versiunile anterioare de Windows, Windows Update este disponibil ca serviciu găzduit pe site-ul web Microsoft Update Windows.

Similar cu applet-ul Panoului de control și instrumentul Windows Update din versiunile mai noi de Windows, sunt listate actualizările Windows disponibile, alături de câteva opțiuni de configurare simple.

Verificarea și instalarea actualizărilor dezinstalate este la fel de ușoară ca selectarea respectivelor linkuri și butoane de pe site-ul web Windows Update.

Microsoft nu mai acceptă Windows XP și nici versiunile de Windows care l-au precedat. Deși ar putea exista actualizări Windows disponibile pentru computerul dvs. Windows XP pe site-ul web Windows Update, orice veți vedea vor fi actualizări lansate înainte de sfârșitul datei de asistență pentru Windows XP, care a fost pe 8 aprilie 2014.


Mai multe despre instalarea actualizărilor Windows

Serviciul Windows Update nu este singurul mod de a instala actualizări Windows. După cum sa menționat mai sus, actualizările pentru Windows pot fi descărcate individual de la Microsoft Download Center și apoi instalate manual.

O altă opțiune este utilizarea unui program gratuit de actualizare a software-ului. Aceste instrumente sunt de obicei create special pentru actualizarea programelor non-Microsoft, dar unele includ o caracteristică pentru descărcarea actualizărilor Windows.

De cele mai multe ori, actualizările Windows sunt instalate automat în Patch Tuesday, dar numai dacă Windows este configurat în acest fel. Consultați Cum se modifică setările de actualizare Windows pentru mai multe detalii despre acest lucru și despre cum se schimbă modul în care sunt descărcate și instalate actualizările.