Cum să activați contul de oaspeți în Windows 7

Dacă aveți un computer acasă pe care îl folosesc mai multe persoane și doriți să vă păstrați dulapul digital în siguranță, cu siguranță doriți să creați conturi de utilizator pentru toți cei care au acces la computer.

Ce faceți cu acei utilizatori care nu merită propriile conturi de utilizator, cum ar fi oaspeții, un membru al familiei care petrece weekendul sau un prieten căruia îi împrumutați computerul pentru o vreme?

Este puțin probabil să creați un cont de utilizator pentru fiecare persoană care pune un deget pe tastatură, deci care sunt opțiunile dvs.? Folosiți contul de invitat.

Dacă aveți deja contul de invitat activat în Windows 7, dar nu doriți ca persoanele aleatorii să vă acceseze computerul, puteți dezactiva și contul de invitat, astfel încât numai persoanele cu conturi de utilizator să vă poată accesa computerul.

Începând din ianuarie 2020, Microsoft nu mai acceptă Windows 7. Vă recomandăm să faceți upgrade la Windows 10 pentru a primi în continuare actualizări de securitate și asistență tehnică.


Aflați mai multe despre contul de invitat

De unde știi dacă contul Guest este activat? Când porniți computerul și apare ecranul de întâmpinare, apare o listă de conturi disponibile. Dacă vezi Oaspete listat ca unul dintre conturi, atunci contul Guest este activat.

Cum să activați contul de oaspeți în Windows 7

Dacă contul de invitat nu apare, urmați acești pași pentru a activa contul de invitat pe computerul dvs.

  1. Mergi la pagina Start Menu > Panou de control.

  2. Selectați Conturile utilizatorilor și siguranța familiei.

    De asemenea, puteți accesa opțiunea Cont invitat făcând clic pe Adăugați sau eliminați conturile de utilizator link direct mai jos Conturile utilizatorilor și siguranța familiei.

  3. Selectați Conturi de utilizator.

  4. Selectați Administrează un alt cont.

    Dacă vi se solicită Control cont utilizator, Faceți clic pe Da a continua.

  5. Selectați Oaspete din lista de conturi.

    Când contul este dezactivat, se precizează următoarele: Contul de oaspeți este dezactivat.

  6. Selectați Aprinde pentru a activa funcția Oaspete cont în Windows 7.

Dacă activați contul de invitat, persoanele care nu au un cont îl pot folosi pentru a se conecta la computer. Fișierele, folderele sau setările protejate prin parolă nu sunt accesibile utilizatorilor invitați.


Dezactivați contul de oaspeți în Windows 7

Dacă descoperiți că contul Guest vă face să vă simțiți puțin neliniștit, deoarece oricine vă poate accesa computerul, aveți de ales să îl opriți.

Pentru a dezactiva contul de oaspeți în Windows 7, urmați acești pași:

  1. Mergi la pagina Start Menu > Panou de control.

  2. Selectați Conturile utilizatorilor și siguranța familiei.

  3. Selectați Conturi de utilizator.

  4. Selectați Administrează un alt cont.

  5. Selectați Oaspete din lista de conturi.

  6. Selectați Opriți contul de invitat.


Cum se utilizează contul de oaspeți în Windows 7

Aveți două opțiuni pentru a utiliza contul de oaspeți în Windows 7. Prima este să vă deconectați de la contul dvs. existent în Windows 7 și să vă conectați din nou utilizând contul de invitat.

A doua opțiune este utilizarea opțiunii Schimbare utilizator și selectarea contului Invitat ca cont la care doriți să vă conectați.