Cum funcționează conversațiile secrete Facebook

Indiferent dacă intenționați o petrecere surpriză, discutați informații despre sănătate sau împărtășiți știri sensibile, accesând Trimite butonul de pe un e-mail sau text poate fi stresant. Nu doriți ca mesajul dvs. să cadă pe mâini greșite. Din fericire, Facebook a creat o modalitate de a trimite conversații secrete prin intermediul aplicației Messenger. O conversație secretă în Messenger este criptată de la un capăt la altul, astfel încât mesajele pot fi văzute numai de dvs. și de destinatar. Chiar și Facebook nu poate accesa mesajul.

Iată cum puteți începe o conversație secretă în Messenger de pe un dispozitiv iOS sau Android.

Conversațiile secrete sunt disponibile numai în aplicația Messenger pe iOS și Android.


Comutați pe conversațiile secrete de pe Facebook

Asigurați-vă că opțiunea Conversații secrete Facebook este activată. Atât pe dispozitivele Android, cât și pentru iOS, atingeți poză de profil, derulați în jos spre Conversații secrete, și porniți-l.

Începeți o conversație secretă în Android

  1. Deschideți aplicația Messenger.

  2. De la chaturi, Apăsați pe pictograma creion în colțul din dreapta sus al ecranului.

  3. Glisați butonul pictogramă de blocare în colțul din dreapta sus al ecranului în poziția blocată.

  4. Selectați pe cine doriți să trimiteți un mesaj.

  5. Apăsați pe pictograma ceasului pentru a seta o limită de timp pentru mesaj, dacă doriți, sau pentru a continua să tastați mesajul fără a seta temporizatorul.

    Când este activat, apare un temporizator pe mesajul destinatarului în partea dreaptă, numărând timpul rămas înainte ca mesajul să dispară definitiv.

  6. Introduceți mesajul. Apasă pe Săgeată în dreapta ecranului mesajului pentru a vă trimite mesajul.


Începeți o conversație secretă în iOS

  1. Deschideți aplicația Messenger.

  2. Apăsați pe Mesaj nou pictogramă din partea dreaptă sus a ecranului.

  3. Robinet Secret în partea dreaptă sus.

  4. selectaţi pictograma de contact despre cine doriți să trimiteți un mesaj.

  5. Apăsați pe pictograma ceasului pentru a seta o limită de timp pentru mesaj, dacă doriți, sau pentru a continua să tastați mesajul fără a seta temporizatorul.

    Dacă selectați un timp de expirare, destinatarul va vedea o pictogramă de timp pentru a număra înapoi timpul înainte ca un mesaj să dispară.

  6. Terminați tastarea și trimiteți mesajul.

    Pe dispozitivul destinatarului, mesajul dvs. va apărea în negru, mai degrabă decât în ​​albastru, cu cuvintele „Criptat de la un dispozitiv la altul”.


Verificarea conversațiilor secrete Facebook

Toate conversațiile secrete de pe Facebook sunt criptate. Facebook vă oferă, de asemenea, opțiunea de a verifica criptarea end-to-end comparând cheile dispozitivului. Ambele părți din conversație vor primi chei de dispozitiv, pe care le puteți compara pentru a vă asigura că se potrivesc.

Pentru a vizualiza cheia dispozitivului unei conversații în Android sau iOS, deschideți o conversație secretă cu cineva, atingeți-o nume în partea de sus și atingeți Cheile tale. Comparați cheia dispozitivului care apare sub numele prietenului dvs. cu cheia dispozitivului său pentru a vă asigura că se potrivesc. Comparați tastele dispozitivului personal sau prin captură de ecran.

În timp ce conversațiile secrete de pe Facebook sunt criptate, cealaltă persoană ar putea totuși să împărtășească conversația dvs. cu alții, partajând telefonul cu altcineva sau făcând o captură de ecran a conversației dvs.


Accesați conversațiile secrete pe mai multe dispozitive

Conversațiile secrete pot fi accesate numai de pe dispozitivul pe care a fost creată conversația. Puteți trimite conversații secrete de pe un alt dispozitiv, dar nu veți putea vedea niciun mesaj anterior.

Pentru a adăuga un dispozitiv nou, trebuie doar să vă conectați la Messenger pe acel dispozitiv. Când vă conectați la un dispozitiv nou, nu veți vedea mesajele din conversațiile secrete anterioare. Veți primi o notificare în conversațiile secrete anterioare, permițându-vă dvs. și celuilalt participant să știți că sunteți pe un dispozitiv nou. Odată ce dispozitivul este adăugat, veți vedea mesaje noi în conversațiile secrete de pe toate dispozitivele active.

Ștergeți conversațiile secrete Facebook

Puteți șterge conversațiile secrete de pe Facebook de pe dispozitivele dvs., dar nu puteți șterge conversațiile secrete de pe dispozitivul destinatarului.

Ștergeți conversațiile secrete Facebook pe Android

  1. Deschideți Messenger și atingeți poză de profil în colțul din dreapta sus.

  2. Derulați în jos și atingeți ușor Conversații secrete.

  3. Robinet Ștergeți toate conversațiile secrete.

  4. Robinet Șterge.

Ștergeți conversațiile secrete Facebook pe iOS

  1. De la chaturi, atingeți poză de profil în colțul din stânga sus.

  2. Derulați în jos și atingeți ușor Conversații secrete.

  3. Robinet Ștergeți conversațiile secrete.

  4. Robinet Șterge.

Conversațiile secrete de pe Facebook pot include imagini, videoclipuri și înregistrări vocale. Nu acceptă conversații de grup sau apeluri vocale și video și nu puteți utiliza conversații secrete pentru a trimite plăți.